Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Economie

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Guvernul a decis ca BNR si ASF sa urmareasca punerea in aplicare a regulamentului european privind instrumentele financiare derivate extrabursiere. Pot aplica si amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri
9:41:58 AM
Guvernul a stabilit marti, printr-un proiect de lege, ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Autoritatea de Supraveghre Financiara (ASF) sa fie autoritatile cu atributii in supravegherea aplicarii, la nivel national, a Regulamentului european 648/2012 privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapartile centrale si registrele centrale de tranzactii. BNR urmareste respectarea Regulamentului de catre institutiile de credit. Pentru celelalte categorii de contraparti financiare, din sectorul valorilor mobiliare, asigurarilor, pensiilor ocupationale si al fondurilor de investitii alternative, dar si pentru contrapartile nefinanciare, responsabilitatea ii revine Autoritatii de Supraveghere Financiara. Cele doua institutii pot aplica si amenzi de pana la 10% din cifrele de afaceri pentru incalcarea regulamentului.


Guvernul a aprobat limitele anuale pentru contractarea finantarilor rambursabile de catre autoritatile locale
8:59:00 AM
Limita anuala privind finantarile rambursabile, precum imprumuturi de la banci comerciale sau alte institutii de credit, emisiuni de titluri de valoare, leasing financiar, care pot fi contractate de unitatile administrativ-teritoriale, reprezentand datorie publica locala, va fi de 1,2 miliarde lei pentru fiecare dintre anii 2016, 2017 si 2018, a stabilit marti Guvernul, printr-o Hotarare.


RSSFWD - From RSS to Inbox
 
Powered By Campaigner®

Leave a Reply