Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

SUA: O femeie a sarit dintr-un avion in mers pe aeroportul din Houston
9:42:42 AM
O femeie a sarit dintr-un avion care rula pe pista, la aterizare, pe aeroportul din Houston, speriind oamenii aflati la bord, relateaza News.ro citand CNN.


Guvernul a decis ca BNR si ASF sa urmareasca punerea in aplicare a regulamentului european privind instrumentele financiare derivate extrabursiere. Pot aplica si amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri
9:41:58 AM
Guvernul a stabilit marti, printr-un proiect de lege, ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) si Autoritatea de Supraveghre Financiara (ASF) sa fie autoritatile cu atributii in supravegherea aplicarii, la nivel national, a Regulamentului european 648/2012 privind instrumentele financiare derivate extrabursiere, contrapartile centrale si registrele centrale de tranzactii. BNR urmareste respectarea Regulamentului de catre institutiile de credit. Pentru celelalte categorii de contraparti financiare, din sectorul valorilor mobiliare, asigurarilor, pensiilor ocupationale si al fondurilor de investitii alternative, dar si pentru contrapartile nefinanciare, responsabilitatea ii revine Autoritatii de Supraveghere Financiara. Cele doua institutii pot aplica si amenzi de pana la 10% din cifrele de afaceri pentru incalcarea regulamentului.


Vladimir Putin incearca sa importe Marele Zid Informatic al Chinei, in cadrul unui pact de securitate cibernetica intre cele doua tari
9:31:01 AM
Rusia lucreaza pentru incorporarea unor elemente ale Marelui Zid Informatic implementat de China in "Red Web", sistemul rusesc de control si filtrare a informatiilor care circula pe internet, intr-o colaborare cibernetica fara precedent intre cele doua mari tari, scrie The Guardian.


O femeie din Siria cazata la Centrul pentru Solicitantii de Azil Galati a nascut un baiat la Spitalul Judetean
9:28:27 AM
O femeie din Siria cazata din luna octombrie la Centrul pentru Solicitantii de Azil Galati a nascut, marti, un baiat sanatos, de trei kilograme, la Spitalul Judetean, acesta fiind al treilea copil al familiei refugiate, relateaza News.ro.


VIDEO Alina Gorghiu, presedintele PNL: M-as bucura sa aud din partea premierului o declaratie/ Ce vor sa liberalii in campanie de la Dacian Ciolos
9:28:00 AM
Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca s-ar bucura sa auda din partea premierului o declaratie prin care sa spuna publicului ca a acceptat candidatura sa de premier din partea liberalilor "pentru ca partidul l-a sustinut neconditionat la guvern in timp ce PSD-ul cu domnul Dancu l-au sabotat". Gorghiu a mai spus ca ar mai dori ca premierul Ciolos sa spuna ca PNL a inceput un proces care il face "sa-l aprecieze si domnia sa", adaugand ca si partidul mai are multe lucruri de facut. "Deci mai sunt cativa pasi, mai sunt cateva etape pe care va trebui sa le ardem impreuna cu Dacian Ciolos, in procesul asta de schimbare la fata", a precizat liderul PNL, intrebata cum comenteaza afirmatiile recente prin care prim-ministru parea ca se distanteaza de liberali in plina campanie, calificate drept declaratii "de ajustare, de acomodare".
  • Alina Gorghiu afirma ca PNL va organiza doua mitinguri electorale, unul la Iasi si altul la Craiova, dar spune ca Dacian Ciolos nu va participa pe motiv ca are proiecte de finalizat la Guvern: "Nu ma simt deloc vexata ca nu particpa"
  • Ce spune liderul PNL despre esecul campaniei pentru achizitia "Cuminteniei Pamantului"


Strategie nationala pentru sanatatea mintala a copilului 2016-2020: In 2017 va fi creata o baza de date integrate la nivelul Centrului pentru Sanatate Mintala
9:17:26 AM
Guvernul a aprobat marti Strategia nationala pentru sanatatea mintala a copilului si adolescentului 2016-2020, care pune accent pe componenta de prevenire a tulburarilor mintale, spre deosebire de sistemul public actual orientat mai mult spre curativ. In ceea ce priveste preventia si depistarea timpurile a copiilor si adolescentilor cu risc de a dezvolta tulburari de sanatate mintala, la nivelul Centrul National pentru Sanatate Mintala si Lupta Antidrog (CNSMLA) este prevazuta, din 2017, crearea si administrarea unei baze de date integrate, pe baza datelor furnizate din sistemul de sanatate, social, educatie si justitie, se arata intr-un comunicat al Guvernului.


Mutare cu miza financiara majora: Autoritatea Nationala pentru Calificari ar putea trece de la Ministerul Educatiei la Ministerul Muncii
9:10:56 AM
Ministerul Muncii isi doreste sa preia Autoritatea Nationala pentru Calificari de la Ministerul Educatiei, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta ce ar urma a fie luat in discutie astazi de Guvern. Institutia, relativ putin cunoscuta publicului larg, are o importanta majora pe piata muncii, ea fiind de mai mult timp o tinta pentru sindicatele care isi doresc sa fie parte a programelor de formare profesionala.


Valer Dorneanu (CCR): Am considerat ca Legea privind retineri din veniturile obtinute de persoane fizice este neconstitutionala
9:05:00 AM
Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), Valer Dorneanu, a declarat, marti, ca institutia pe care o reprezinta a considerat ca este neconstitutionala Legea referitoare la unele masuri de efectuare a retinerilor din veniturile obtinute de persoanele fizice din contracte privind raporturi de munca in baza unor titluri executorii, transmite Agerpres.


Doua locomotive s-au ciocnit intr-o statie din Gorj, unul dintre mecanici a murit, celalalt a fost ranit
9:00:54 AM
Doua locomotive s-au ciocnit, marti, in statia CFR Barsesti, judetul Gorj, pe o cale ferata industriala, iar in urma impactului frontal, unul dintre mecanici, in varsta de 49 de ani, a murit, iar celalalt a fost ranit, transmite Mediafax.


Viitorul presedinte al Frantei, pro-Rusia. Cercul se strange. Ce facem?
9:00:31 AM
Francois Fillon a fost un premier relativ discret in mandatul prezidential al zgomotosului Sarkozy. A fost considerat la vremea respectiva "liberal", dar aprecierile se faceau cu privire la politicile sale economice si sociale, la administrarea treburilor curente, ale guvernarii de zi cu zi. Rolul de vizionar al premierului este in general mult mai putin vizibil, in strategiile majore ale Frantei, in comparatie cu cel al presedintelui. Nu stiam, din acest motiv, ce energie nationalista si ce viziune a la Thatcher se ascundea, de fapt, sub masca blandului premier din umbra lui Sarkozy.


Guvernul a aprobat limitele anuale pentru contractarea finantarilor rambursabile de catre autoritatile locale
8:59:00 AM
Limita anuala privind finantarile rambursabile, precum imprumuturi de la banci comerciale sau alte institutii de credit, emisiuni de titluri de valoare, leasing financiar, care pot fi contractate de unitatile administrativ-teritoriale, reprezentand datorie publica locala, va fi de 1,2 miliarde lei pentru fiecare dintre anii 2016, 2017 si 2018, a stabilit marti Guvernul, printr-o Hotarare.


RSSFWD - From RSS to Inbox
 
Powered By Campaigner®

Leave a Reply