Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Bulgaria interzice valul integral, in fata ascensiunii salafismului
6:25:16 AM
Parlamentul bulgar a adoptat vineri o lege care interzice purtatul valului integral in public, devenind, alaturi de Franta si Belgia, una dintre rarele tari europene unde o astfel de dispozitie este in vigoare, in conditiile in care tara se confrunta cu o ascensiune a salafismului, scrie AFP.


Turcia inchide 20 de posturi radio si TV, inclusiv un canal de desene animate pentru copii, pentru propaganda terorista si amenintarea sigurantei nationale
6:24:27 AM
Turcia a ordonat inchiderea a peste 20 de posturi radio si de televiziune, inclusiv un canal cu programe pentru copii, acuzate ca difuzeaza “propaganda terorista”, adancind temerile ca starea de urgenta este folosita pentru a reduce la tacere media, informeaza Reuters.


?LIVE Text Simona Halep - Petra Kvitova (de la ora 14:00)
6:22:00 AM
Cap de serie numarul patru, Simona Halep se afla la un singur meci distanta de finala turneului "Premier" de la Wuhan, competitie unde o intalneste in semifinale pe Petra Kvitova (Cehia, 16 WTA). Meciul va fi in direct pe Digisport 2 si LiveText pe HotNews.ro.


CNAS a castigat definitiv in justitie procesele legate de cardul de sanatate. Ce penalitati risca Teamnet daca nu va functiona sistemul
6:13:00 AM
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a castigat definitiv in justitie procesele pe care le avea cu Hewlett-Packard Romania (HP) si cu European Funds Invest care contestau atribuirea prin licitatie catre Teamnet, firma fondata de catre deputatul Sebastian Ghita, a unor contracte de peste 5 milioane euro pentru mentenanta timp de 3 ani a sistemului IT al cardului national de sanatate (CEAS) si a platformei Informatice din Asigurarile de Sanatate (PIAS). Dupa semnarea contractelor si preluarea sistemelor, Teamnet va trebui sa asigure buna functionare a acestora, in caz contrar riscand penalitati mari - pentru 1 ora de depasire a timpilor de raspuns, Teamnet poate pierde chiar si 100.000 de euro, echivalentul facturii lunare incasate de la CNAS.


Membrii Consiliului de Administratie al BNR reduc rezervele minime la valuta la 10%, mentinand dobanda cheie
6:10:00 AM
Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis vineri, in penultima sa sedinta din acest an sa mentina dobanda-cheie la 1,75% pe an si sa reduca rata rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor in valuta ale la 10% (de la 12%) incepand cu perioada de aplicare 24 octombrie-23 noiembrie 2016. Rata rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei se mentine la nivelul de 8%. Guvernatorul BNR va sustine la ora 15 un briefing de presa. Stirea se actualizeaza.


Un avion Tarom ce decolase intr-o cursa spre Amsterdam s-a intors pe Otopeni din cauza unor probleme la climatizare
6:00:12 AM
Un avion al companiei aeriene de stat Tarom care efectua o cursa spre Amsterdam, vineri dimineata, s-a intors la Bucuresti, dupa 25 de minute, din cauza unor probleme la instalatia de climatizare, potrivit reprezentantilor companiei, citati de News.ro.


LIVEVIDEO Sonda Rosetta se prabuseste pe cometa Churyumov-Gerasimenko, dupa o misiune istorica ce a marcat mai multe premiere
5:57:00 AM
Un sfarsit spectaculos pentru o misiune spatiala istorica: sonda europeana Rosetta se prabuseste vineri, la jumatatea zilei, pe cometa Churyumov-Gerasimenko, semnand astfel sfarsitul unei odisei spatiale de 12 ani care a incercat sa descopere misterele formarii sistemului solar, scrie AFP.


Mobilizare la Ploiesti impotriva poluarii aerului de la combinatele petrochimice. Autoritatile spun ca nu e nici o problema, desi aparatele de masura nu functioneaza - Romania Curata
5:48:54 AM
Peste 700 de ploiesteni au semnat pana acum o petitie prin care reclama poluarea din oras, din cauza noxelor provenite de la combinatele petrochimice din imprejurimi. Oamenii sunt speriati si din cauza cresterii numarului deceselor din cauza tumorilor maligne respiratorii. Autoritatile incearca sa linisteasca lucrurile si spun ca nu exista nici o legatura intre imbolnaviri si emisiile de noxe, in acelasi timp insa recunosc faptul ca unele dintre aparatele de masurare a calitatii aerului in Prahova si Ploiesti sunt stricate sau nu au functionat o mare parte a anului, scrie Romania Curata.


Radu Craciun: Nationalismul economic- de la necesitate la naivitate
5:45:00 AM
Nu am decat doua luni de cand am intrat in lumea Facebook si inca descopar acest univers. Aceasta noua calitate imi confirma o tendinta pe care am observat-o de ceva vreme in spatiul public. In contextul amplificarii tendintelor nationaliste si populiste din Europa, si in Romania asistam la o resuscitare a ideilor care promoveaza nationalismul economic, scrie Radu Craciun pe blogul sau. Ideile pe care le-am vazut vehiculate imi dau prilejul sa constat existenta a cel putin 4 tipologii de nationalisti economici fara a avea pretentia unei clasificari exhaustive. Veti constata probabil ca exista persoane care apartin mai multor tipologii simultan.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply