Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Cum se impotriveste Consiliul General al Bucurestiului iesirii din epoca de piatra: consilierii nu vor sa voteze electronic
8:34:44 AM
Consilierii generali au folosit in premiera la sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti sistemul de vot electronic. Procedura a intampinat insa probleme din cauza faptului ca  o parte dintre consilieri nu au avut sa foloseasca sistemul, motivand ca in regulamentul de functionare a CGMB nu este trecut acest tip de vot, iar altii nu si-au luat cartelele. Pana la urma s-a decis ca alesii locali sa voteze si prin ridicarea mainii si prin vot electronic pana se vor obisnui cu sistemul, urmand sa treaca la votul electronic in sedintele urmatoare. In plus, s-a propus modificarea regulamentului CGMB astfel incat sa fie introdusa notiunea de vot electronic.


Guvernul aloca un milion de lei ca ajutor umanitar acordat Iordaniei in criza refugiatilor
8:32:41 AM
Romania va acorda un ajutor umanitar de urgenta Regatului Hasemit al Iordaniei, urmare a amplificarii crizei refugiatilor. In acest sens, Guvernul a aprobat miercuri o Hotarare prin care suplimenteaza bugetul Ministerului Afacerilor Externe din Fondul de rezerva bugetara cu suma de 1 milion de lei.


Slovacia a decis sa conteste la Curtea Europeana de Justitie cotele de refugiati.
8:27:51 AM
Slovacia va contesta la Curtea Europeana de Justitie planul Uniunii Europene de a imparti 120.000 de solicitanti de azil, a declarat premierul Robert Fico, citat de Reuters.


Volkswagen este in cautarea solutiei tehnice pentru care va face rechemarea in service. Compania discuta rezultatele anchetei interne si se pregateste pentru anchetele externe
8:26:19 AM
Volkswagen este inca in cautarea solutiei tehnice pe care sa o aplice masinilor care pacalesc emisiile, nefiind clar daca rezolvarea este doar una software sau necesita si interventii mecanice. in plus, nu se stie inca daca rezolvarea nu va afecta performantele masinilor. Apar noi date despre numarul masinilor afectate in diverse tari, in Franta fiind aproape un miliion, iar in Regatul Unit, 1,2 milioane. Reuters scrie ca in aceasta seara executivii Volkswagen se vor intalni pentru a dezabte rezultatele anchetei interne, iar compania se pregateste pentru numeroase anchete externe.


Deputatii au respins proiectul de lege prin care apelul de la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte ar putea fi declarat doar in favoarea inculpatului
8:25:23 AM
Plenul Camerei Deputatilor a respins proiectul de lege al deputatului PSD Marius Manolache, finul lui Victor Ponta, care vrea vrea modificarea Legii 304/ 2004 privind organizarea judiciara. Modificarea ar face ca apelul de la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie formulat doar in favoarea inculpatului. Cu alte cuvinte, daca in prima instanta un inculpat e achitat, procurorii nu vor mai putea face apel la decizie. Deputatii au adoptat raportul de respingere dat de Comisia Juridica pe acest proiect, criticat si de presedinta Inaltei Curti, Livia Stanciu, care a afirmat ca modificarea este "neconstitutionala" si "discriminatorie", intrucat "creeaza un privilegiu" pentru demnitari, cei care sunt judecati in prima instanta la Inalta Curte.


Stefanel Dan Marin: Primaria Capitalei are banii necesari pentru a acoperi o crestere a tarifului la gigacalorie cu circa 5%
8:19:00 AM
Primaria Capitalei are banii necesari pentru a acoperi o crestere a tarifului la gigacalorie cu circa 5% astfel incat pretul la populatie sa ramana nechimbat, a declarat miercuri primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin.  Acesta a dat din nou asigurari ca bucurestenii nu vor ramane la iarna fara caldura, iar RADET isi va plati o parte din datoriile la ELCEN astfel incat producatorul de energie termica sa isi poata plati furnizorii de gaze.


Franta si Olanda vor cumpara impreuna doua tablouri de Rembrandt aflate in proprietatea familiei Rothschild
8:16:04 AM
Franta si Olanda vor cumpara impreuna, pentru 160 de milioane de euro, doua portrete semnate Rembrandt si scoase la vanzare de familia Rothschild, a anuntat miercuri ministrul olandez al Culturii, citat de AFP.


Premierul moldovean Valeriu Strelet, confundat la ONU cu Vladimir Putin
8:12:09 AM
Premierul Republicii Moldova, Valeriu Strelet, a fost confundat cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin, atunci cand a fost intampinat de staff-ul tehnic de la sediul Natiunilor Unite, relateaza postul de radio Vocea Basarabiei, citat de Agerpres.


??LIVE TEXT Rusia a inceput efectuarea de lovituri aeriene in Siria - oficiali americani
8:12:00 AM
Rusia a inceput sa efectueze lovituri aeriene in Siria, dupa votul dat in aceasta dimineata de camera superioara a parlamentului rus, care a aprobat o interventie militara in Siria, informeaza The Telegraph citand oficiali americani. CNN relateaza la randul sau, citand un "oficial american de rang inalt", ca Rusia a efectuat primul sau raid aerian in Siria in apropiere de orasul Homs.
15.20 Rusia a notificat in avans SUA ca intentioneaza sa efectueze lovituri aeriene, transmite Reuters.
  • Ramai pe HotNews.ro pentru a urmari desfasurarea evenimentelor


Modificari la legea pensiilor speciale pentru parlamentari, trimisa spre reexaminare: Beneficiaza de indemnizatie parlamentarii cu mininum un an de mandat
8:09:00 AM
Legea privind pensiile speciale pentru parlamentari, care a fost trimisa spre reexaminare de presedintele Klaus Iohannis si care s-a intors ulterior la Comisia de Statut, a fost modificata din nou. Potrivit raportului adoptat de aceasta comisie comuna marti seara lesii care au avut minimum un an de mandat, si nu 6 luni cum era prevazut initial, vor primi pensii speciale. De asemenea, s-a stabilit ca deputatii si senatorii au dreptul la aceste pensii la incetarea mandatului si daca nu sunt realesi.


Isarescu: Un acord cu FMI ar adauga un plus de credibilitate politicilor economice si cred ca ne-ar ajuta si finantarea avantajoasa de pe pietele internationale/Tinta de aderare la euro in 2019 nu mai este fezabila
8:09:00 AM
"Un acord cu FMI ar adauga un plus de credibilitate politicilor economice si cred ca ne-ar ajuta si finantarea avantajoasa de pe pietele internationale. Toate acestea trebuie decise intr-un cadru politic adecvat si de perspectiva", a spus miercuri Guvernatorul BNR Mugur Isarescu in cadrul unui briefing de presa. BNR a lasat miercuri neschimbata rata dobanzii de politica monetara la 1,75%, mentinand si nivelul rezervelor minime obligatorii. Miscarea a fost anticipata de piata, nefiind o surpriza pentru economisti. Comunicatul BNR este detaliat de Guvernatorul Isarescu in cadrul unui briefing de presa incepand cu ora 15. HotNews.ro a transmis LIVE TEXT cele mai importante declaratii ale Guvernatorului


Guvern: Institutul Regional de Oncologie Timisoara va avea 476 de paturi de spitalizare
8:05:23 AM
Institutul Regional de Oncologie Timisoara va fi amplasat pe o suprafata de 5,5 hectare si va avea 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotararii prin care Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investittii. Durata de realizare a Institutului este estimata la 36 de luni, iar valoarea constructiei si a dotarii unitatii va fi de 511,6 milioane de lei.


DOCUMENT Iar s-a schimbat Ghidul pentru fondurile europene pe IT. Pierzi la sustenabilitatea financiara
7:57:00 AM
Autoritatile romane au schimbat din nou Ghidul solicitantului prin care firmele pot accesa finantari de pana la 3,24 milioane de lei in Programul Operational Competitivitate, Axa 2, tehnologia informatiei si comunicatii, iar una dintre modificari scade ponderea sustenabilitatii financciare a proiectului la evaluarea tehnico-economica.


Deputatul PSD Marian Ghiveciu a demisionat din parlament
7:48:00 AM
Deputatul PSD de Buzau Marian Ghiveciu a demisionat din calitatea de parlamentar. Ghiveciu a fost condamnat pe 12 mai, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, la 3 ani inchisoare cu suspendare pentru instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, intr-un dosar legat de retrocedarea nelegala a unor terenuri din comuna Merei, judetul Buzau.


VIDEO Microbii din intestinele ursilor panda pot ajuta la producerea de biocombustibil
7:48:00 AM
Dieta ursilor panda, ce consta in mare parte din bambus, a atras interesul cercetatorilor care sunt de parere ca anumiti microbi, prezenti in intestinele ursilor panda si care ajuta la digestia plantei de bambus, pot fi folositi pentru productia de biocombustibil.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply