Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

VIDEO Barcelona - Leverkusen 2-1/ Greu fara Messi
3:34:00 AM
Barcelona a trait periculos in meciul cu Leverkusen (Champions League, Grupa E), campioana Europei reusind sa intoarca soarta meciului pe finalul disputei (2-1). Papadopoulos (22') a deschis scorul, dar Sergi Roberto (80') si Suarez (82') au adus o victorie muncita. Catalanii s-au descurcat greu fara Messi, argentinianul urmand sa lipseasca doua luni dupa ce a suferit o accidentare.


Parlamentul rus ia in considerare aprobarea folosirii de forte militare in strainatate
3:33:16 AM
Camera superioara a parlamentului rus, Consiliul Federatiei, va lua in considerare miercuri autorizarea folosirii de forte militare in strainatate, transmite Reuters, citand agentii de presa ruse.


Astra ar putea scapa de o parte din datorii: Inalta Curte i-a admis in principiu recursul in litigiul cu CNADNR, care vizeaza o potentiala obligatie de plata de 95 milioane de lei
3:32:00 AM
Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis in principiu marti, 29 septembrie, recursul facut de Astra Asigurari in litigiul cu CNADNR, care vizeaza o potentiala obligatie de plata de 95 milioane lei pentru societatea controlata de omul de afaceri Dan Adamescu. Inalta Curte a mai stabilit ca termen pentru solutionarea recursului, data de 9 februarie 2016. Astra, impotriva careia ASF a cerut in instanta, in aceasta luna, deschiderea procedurii falimentului, ar trebui sa achite catre CNADNR suma de 93,93 milioane de lei in baza unei polite emise in favoarea Romstrade, companie aflata in insolventa, pentru realizarea unui tronson de autostrada. In plus, Astra mai are de platit si cheltuieli de judecata, astfel ca datoria totala catre CNADNR se ridica la aproximativ 95 milioane de lei.


Croatia mentine inchise mai multe puncte de trecere a frontierei cu Serbia. Niciun tren nu circula intre Croatia si Slovenia, Ungaria si Serbia
3:25:19 AM
Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc pe teritoriul Republicii Croatia ca autoritatile locale mentin masurile de inchidere, pe o perioada nedeterminata, a punctelor de control trecere frontiera cu Serbia de la Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2 si Batin.


VIDEO Primul Razboi Mondial a fost declansat de decizii stupide. O discutie intre Margaret MacMillan si Lucian Boia
3:18:00 AM
Aparitia in limba romana a monumentalului volum scris de Margaret MacMillan, „Razboiul care a pus capat pacii – Drumul spre 1914” (Editura Trei), este un eveniment editorial important. In ultimii doi ani, in lume, au aparut sute sau mii de carti despre Primul Razboi Mondial, dar se pare ca publicul romanesc nu a fost prea interesat de subiect. Altfel, probabil ca editorii ar fi reactionat. In afara de cartea lui Lucian Boia, (“Primul Razboi Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretari”) nu stiu o alta carte importanta pe acest subiect sa fi aparut in limba romana, in acesti ani.


?WTA Wuhan: Venus Williams, posibila adversara a Simonei Halep in sferturile competitiei
3:17:00 AM
Venus Williams (locul 24 WTA) s-a calificat, miercuri, in sferturile de finala de la Wuhan, dupa ce a invins-o pe Carla Suarez Navarro, scor 6-3, 6-4. In urmatoarea partida, Venus ar putea sa o intalneasca pe Simona Halep, daca sportiva noastra va trece de Johanna Konta.


Lukoil: Andrey Bogdanov, directorul general al Petrotel, are drept de libera circulatie pe intreg teritoriul tarii, in urma unei decizii a Tribunalului Prahova
3:11:00 AM
Lukoil a anuntat miercuri ca Tribunalul Prahova a admis, in data de 29 septembrie, cererea de modificare a obligatiilor impuse prin masura preventiva pentru Andrey Bogdanov, general manager al Petrotel Lukoil Ploiesti. Potrivit deciziei instantei, Andrey Bogdanov are drept de libera circulatie pe intreg teritoriul tarii. Inainte, acesta era obligat sa nu depaseasca limita teritoriala a doua judete: Prahova si Ilfov. Reamintim ca societatea Petrotel Lukoil este cercetata intr-un dosar pentru evaziune fiscala.


Un angajat newyorkez este suspendat fara plata de la locul de munca pentru ca imita vocea unui robot in conversatiile purtate la telefon cu clientii sai
3:09:00 AM
Ronald Dillon, care lucreaza ca specialist IT in cadrul Ministerului Sanatatii din New York, obisnuieste sa foloseasca o voce robotica in convorbirile cu clientii sai, carora trebuie sa le ofere asistenta tehnica prin telefon. Superiorii acestuia au depus o plangere impotriva lui, mentionand ca Ronald continua sa foloseasca vocea de robot in ciuda insistentelor acestora de a renunta la acest lucru.


INFOGRAFIC Statisticile din spatele statisticilor. Numarul somerilor e in scadere, dar piata muncii are nevoie de reforme ample
3:02:00 AM
Radu e unul dintre sutele de mii de someri din statisticile oficiale, dar care in realitate nu se omoara sa-si caute un loc de munca. Se pricepe cel mai bine la tamplarie, dar de cand a ramas somer "s-a specializat" si pune mai nou si acoperisuri. In localitatea damboviteana in care locuieste, comenzile nu vin zilnic, dar una pe luna tot prinde. Saptamana trecuta a fost "tocmit" pentru a pune un acoperis, el ramanand cu 4.000 de lei in mana, bani curati. "Sa muncesc ca vanzator pe 1300 de lei? Nu, mersi. Am un prieten caruia patronul i-a facut din pix un gol in casa de a trebuit omul sa aduca bani de acasa", spune Radu. Situatia lui Radu o intalniti in toata tara.


?VIDEO Google a prezentat doua noi telefoane Nexus si o tableta, toate cu noul Android Marshmallow
3:00:00 AM
Google a prezentat doua noi telefoane Nexus, unul construit de Huawei si altul de LG, dar si o tableta premium de 10 inci construita pe cont propriu de companie. Telefonul Nexus 5X are ecran de 5,2 inci, iar Nexus 6P are ecran de 5,7 inci, ambele urmand sa fie disponibile in octombrie. Tableta va ajunge pe piata spre finalul anului. Noul Android - 6.0 Marshmallow - va fi disponibil de saptamana viitoare pentru poseosrii de terminale Nexus.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply