Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

VIDEO Tortul 3D de 70 de kg care arata ca o pizza
5:38:09 AM
In videoclipul de mai jos este prezentat un tort de 70 de kilograme, care a fost executat intr-o singura zi de o echipa de bucatari la o cofetarie din Edinburgh. Tortul arata ca o pizza gigantica si este prezentat intr-o cutie asemanatoare celor in care se livreaza pizza.


Rusia construieste a sasea baza militara arctica
5:34:09 AM
Rusia a trimis nave de razboi intr-o zona din Arctica, in care construieste o noua infrastructura navala, inclusiv o baza de aparare antiaeriana, pe Insula Srednii, relateaza BBC News, citat de Mediafax.


Tesla a prezentat Model X in versiunea de productie: e cel mai sigur SUV din lume si are autonomie 400 km
5:32:39 AM
Tesla Motors a prezentat primul sau SUV, denumit Tesla Model X – acesta fiind prezentat ca cel mai sigur SUV din lume si, pe deasupra, are si cu o autonomie de 400 km (cu baterie de 90 kWh). Livrarile vor incepe in 2016, spre vara, pentru cei care isi comanda masina acum, iar cei care au fost printre primii si-au primit masinile chiar in seara lansarii oficiale, marti, 29 septembrie. Preturile pornesc de la 132.000 dolari.


?VIDEO Telefonul mobil i-a facut pe romani sa uite scrisul de mana. Ce avem de pierdut din cauza lipsei acestui obicei
5:22:58 AM
Romanii nu mai scriu de mana. Aceasta indeletnicire este din ce in ce mai absenta din vietile noastre, pentru ca a fost inlocuita de telefonul mobil.



BNR mentine neschimbata dobanda cheie si nivelul rezervelor minime obligatorii
5:22:00 AM
Intr-o miscare deloc surprinzatoare, BNR a lasat neatinsa dobanda cheie la 1,75%, mentinand si nivelul rezervelor minime obligatorii. Miscarea a fost anticipata de piata, majoritatea economistilor fiind de parere ca data fiind accelerarea economiei dar si caracterul temporar al deflatiei, se asteapta ca BNR sa mentina rata de dobanda de referinta si nivelurile RMO . Reamintim ca miercuri, Consiliul de Administratie al BNR s-a intrunit pentru a saptea sedinta de politica monetara a anului si penultima din 2015. Comunicatul BNR va fi detaliat de Guvernatorul Isarescu in cadrul unui briefing de presa incepand cu ora 15.


Kovesi: Inculpati din dosare mari de coruptie au vrut sa incheie acorduri de recunoastere a faptei, dar nu s-a putut pentru ca pedeapsa era mai mai mare de 7 ani
5:05:40 AM
"Au fost foarte multe situatii, chiar în dosare în care au fost implicate persoane cu notorietate, în care acestea au dorit sa încheie un acord de recunoastere cu procurorii, însa acest lucru nu s-a putut realiza pentru ca pedeapsa prevazuta pentru infractiuni era mai mare de 7 ani", a declarat miercuri sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-un interviu pentru Agerpres. Kovesi a anuntat ca DNA a trimis in acest an catre instante "în jur de 8 acorduri de recunoastere a vinovatiei".


DNA ridica acte de la Ministerul Finantelor. Ar fi vizat un raport realizat dupa un control la Loteria Romana - surse
5:05:00 AM
Procurorii Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ridica miercuri documente de la Ministerul Finantelor Publice intr-un dosar care priveste Compania Nationala Loteria Romana, au declarat, pentru Hotnews, surse judiciare. Ar fi vorba despre un raport al Corpului de Control privind activitatea Loteriei pe care procurorii l-au cerut Finantelor, dar care nu a ajuns la DNA.


Expertii din domeniul energetic vor discuta joi despre noua lege a petrolului si despre viitoarele redevente petroliere
5:02:03 AM
Cei mai cunoscuti experti din industria energetica vor analiza joi, in cadrul evenimentului Romanie Durabila- ENERGIA, nevoia de strategie energetica a Romaniei, noua lege a petrolului, regimul de redevente si regimul fiscal general si particular la care este supusa industria de petrol si gaze, precum si principiile unei legislatii care sa ofere durabilitate proiectelor de investitii din sectorul energetic.


?TIMELINE Doi ani de racire in relatiile ruso-romane: de la buna vecinatate dorita de Ponta, la amenintari directe
5:02:00 AM
Nici doi ani nu au trecut de cand Romania, prin premierul Ponta, vorbea despre buna vecinatate cu Rusia si apela la relatii "mai pragmatice cu aceasta". In urma cu un an si jumatate, autoritatile romane intorceau deja foaia, condamnand anexarea Crimeei si agresiunea rusa din estul Ucrainei. De atunci, relatiile Romaniei, tara membra NATO si UE, cu Rusia s-au racit rapid, dar pozitia autoritatilor de la Bucuresti nu a fost suficient de categorica incat sa nominalizeze Rusia ca amenintare, in Strategia nationala de aparare. HotNews.ro va prezinta, grafic, evolutia relatiilor Romania-Rusia in ultimii doi ani.


Val de achizitii in institutiile statului pentru PC-uri si laptop-uri cu produse Microsoft preinstalate: Curtea de Conturi cumpara 200 de laptop-uri si 65 de PC-uri cu Windows 8.1 Professional si Office
4:56:00 AM
Curtea de Conturi a atribuit in 22 septembrie catre firma Pragma Computers un contract de peste 1,64 milioane de lei (peste 370.000 de euro, inclusiv TVA) pentru achizitia a 200 de laptop-uri si 65 de desktop-uri 'all-in-one', finantat din fonduri bugetare, conform unui anunt publicat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Cele 200 de laptop-uri vor avea preinstalate sistemul de operare Windows 8.1 Professional 32 biti si pachetul si OFFICE Professional 2013, iar cele 65 de PC-uri vor avea preinstalate Windows 8.1 Professional 64 de biti si pachetul si OFFICE Home and Business 2013. Tot in aceasta luna, Institutul National de Statistica si Secretariatul General al Guvernului au demarat licitatii similare. Amintim ca in luna decembrie 2014, Ministerul pentru Societatea Informationala a cerut in instanta suspendarea platii a 100 milioane de lei pentru licente Microsoft, invocand nereguli contractuale.


Klaus Iohannis, pe primul loc in topul increderii romanilor, urmat de Mugur Isarescu si de George Maior /Sorin Oprescu a pierdut opt puncte procentuale si a cazut pe locul 13
4:47:00 AM
Presedintele Klaus Iohannis conduce in topul increderii romanilor, fiind urmat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, si de premierul Victor Ponta, potrivit Barometrului INSCOP - ADEVARUL despre Romania.


Razboiul marketingului: Crocodilul francez Lacoste a infrant caimanul polonez la Tribunalul UE
4:44:20 AM
Compania franceza Lacoste a inregistrat o victorie majora la nivel european in razboiul pentru protejarea celebrei sale marci, crocodilul verde. Procesul a inceput cand firma poloneza Kajman a sesizat Tribunalul Uniunii Europene deoarece Oficiul pentru Armonizare in cadrul Pietei Interne (OAPI) nu a vrut sa ii inregistreze sigla, un caiman stilizat care seamana cu crocodilul Lacoste.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply