Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Economie

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

4 grafice care-ti vor spune cam tot ce vrei sa stii despre criza din Grecia
9:15:17 AM
Grecia este parte a Zonei Euro inca din anul 2001, ceea ce, pentru aproape 15 ani, i-a asigurat o pozitie cat se poate de legitima la nivel mondial, scriu bancherii de la Banca feroviara pe blogul Elara.ro. Pentru inceput, este important sa stim ca Uniunea Economica si Monetara presupune coordonarea politicilor economice si fiscale, o politica monetara comuna si o moneda comuna - euro. Cu toate ca toate cele 28 state membre UE participa la uniunea economica, unele tari au dus integrarea mai departe, prin adoptarea monedei unice. Impreuna, aceste tari formeaza zona euro. Acum, pentru noi este foarte clar de ce stabilitatea unui stat din zona euro este foarte importanta pentru intreg, indiferent de marimea sau de proactivitatea jucatorului pe piata.


Cate startup-uri se infiinteaza in Romania , unde si cu ce domenii de activitate?
8:44:00 AM
In primele 5 luni din acest an s-au infiintat in Romania circa 51.400 de companii. Circa 10.000 pe luna, cu mentiunea ca in martie si in mai media a depasit 11.000. Cele mai multe startup-uri se infiinteaza in Capitala, urmat de Cluj, Timis si Bihor. Cele mai putine se infiinteaza in Covasna, Salaj si Ialomita. Daca ne uitam pe businessurile in care noile firme activeaza, pe primul loc este comertul, urmat de agricultura si constructii. In septembrie sunt active putin peste 100.000 de companii noi, excluzandu-le pe cele agricole. Majoritatea startupuri sunt in clasa de marime 0 salariati, avand sediul la locuinta fondatorului, iar  in cazul a doua treimi dintre ele, proaspatul manager e o persoana cu studii cel mult medii. In plus, cele mai frecvente motive ale dificultatilor cu care se confrunta startupurile sunt: "lipsa de resurse", "fara clienti" sau "plata cu intarziere de catre clienti", "concurenta mare" si "clienti cu fonduri reduse".


Faci afaceri? Retine 3 tactici de negociere de la un antreprenor din Israel
8:44:00 AM
Omul de afaceri israelian Yossi Dina a devenit cunoscut la Hollywood pentru reality showrile sale in care cumpara si vinde opere de arta sau obiecte care au apartinut unor personalitati.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply