Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Inca trei persoane retinute in dosarului primarului George Scripcaru - surse
6:15:50 AM
Procurorii DNA Brasov au retinut alte trei persoane în dosarul primarului George Scripcaru, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.


Un londonez strange bani prin crowdfunding pentru a plati datoria Greciei
6:14:00 AM
Thom Feeney, un londonez de 29 ani, a lansat o campanie de strangere de bani de sapte zile pentru a plati transa de 1,6 miliarde euro pe care Grecia ar trebui sa o achite astazi catre FMI. De la publicarea campaniei pe platforma IndieGoGo, in mai putin de jumatate de zi, au cotizat peste 2.100 oameni cu aproximativ 31.000 euro.


Rovana Plumb: Consiliile locale pot decide majorarea salariilor functionarilor publici cu pana la 12%, insa in limita bugetelor
6:11:07 AM
Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marti, la finalul sedintei de Guvern, ca salariile angajatilor din administratia publica locala ar putea creste cu pana la 12%, insa in limitele bugetelor pe care le au consiliile locale si judetene si a plafonului stabilit de Ministerul Finantelor. Astfel, consiliile locale si judetene pot decide crestera salariilor functionarilor din administratia locala, in cazul in care au bugete care sa suporte astfel de majorari.


Leul s-a apreciat marti in fata principalelor valute
6:08:39 AM
Monedele Europei emergente au recuperat o parte a terenului pierdut fata de euro luni dimineata. Leul a deschis la 4.4980/EUR si s-a apreciat pana la nivelul 4.8550/EUR. Consideram ca RON va incheia sesiunea in usoara crestere. Euro a redus din castigul de ieri fata de dolar, perechea tranzactionandu-se in jur de 1.1150, investitorii anticipand ca Grecia nu va plati azi cele 1.6 miliarde euro catre FMI. BNR a calculat marti un curs mediu de 4.47 lei/euro, 3.99 lei pentru un dolar american si 4.30 lei pentru un franc elvetian


Catalin Predoiu: Senatorul avocat PSD Chelaru si conducerea uniunii barourilor au strecurat cateva texte de lege cu dedicatie pentru a salva pielea avocatilor suspectati de coruptie Ponta si Sova
6:03:00 AM
Conducerea Senatului, majoritatea PSD-ALDE si conducerea uniunii barourilor s-au transformat in "scut impotriva Justitiei pentru a apara avocatii parlamentari suspectati de coruptie Ponta si Sova", sustine prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu, citat de Agerpres.. Acuzatiile sale vin dupa ce plenul senatului a votat luni o serie de modificari aduse legii privind organizarea si exercitarea avocaturii. HotNews.ro a dezvaluit in urma cu o saptamana cum avocatii - parlamentari si-au votat o mica imunitate, in sensul ca procurorii nu mai au voie sa ridice calculatoare, nici comunicari cu clientii iar avocatii nu aspund daca nu denunta fapte de coruptie despre care afla in exercitarea profesiei.
  • Si DNA a criticat  modificarile la legea avocaturii in Senat inainte de votul din plen, anuntand  ca adoptarea lor "ar avea drept consecinta nulitatea unor probe deja administrate in dosarele Directiei Nationale Anticoruptie, aflate atat in faza de urmarire penala, cat si pe rolul instantelor de judecata".


A sasea extinctie a vietii pe Terra?
5:56:42 AM
Saptamana trecuta, mass media nationala si internationala au circulat o stire de senzatie: Terra a intrat intr-o noua faza de extinctie in masa. Baza stirii o reprezinta publicarea unui articol, semnat de cercetatori mexicani si americani: Accelerated modern human?induced species losses: Entering the sixth mass extinction (Caballos et al., 2015, Disparitiile recente si accelerate ale speciilor induse de oameni: Intrand in a sasea extinctie).  "Pamantul a intrat intr-o noua etapa de extinctie, iar oamenii ar putea fi printre primele victime", "Pamantul se afla la un pas de disparitie in a sasea extinctie de masa si vina este a noastra" - bombardata cu astfel de titluri senzationale, opinia publica, nespecializata, poate fi usor indusa in eroare, speriata si manipulata (religios, politic, social etc.).


Pe marginea prapastiei
5:53:52 AM
Pluteste in aer exact acelasi sentiment care plutea inainte de defaultul Lehman. Imi amintesc ca eram printre putinii care au prevazut ca Lehman nu va reusi sa se mentina la suprafata, in timp ce Rezerva Federala si piata, in general, tot "vedeau" solutii de ultim moment. Decizia e similara. Lehman a fost perceputa ca fiind prea "dificil" de salvat; de fapt, prea putini si-au dorit cu adevarat s-o ajute si sa nu uitam ca Lehman platea un premium semnificativ pentru finantare, de +100/200 bps intr-o singura saptamana, mult inainte de 2008. 


Putin si criza europeana
5:53:17 AM
Daca exista un beneficiar incontestabil al crizei pe care o traverseaza Uniunea Europeana, acesta este Rusia lui Vladimir Putin. Cu fiecare intalnire, disperata, dedicata solutionarii impasului grec, Rusia redevine mai puternica si mai determinata in eforturile ei de promovare a propriei agende imperiale. Subminarea proiectului european si al celui nord- atlantic este strategia ce ii ofera sansa de consolidare a capului de pod in estul Ucrainei. Perspectiva izolarii ei este incerta.


Primaria sectorului 3 vrea sa modernizeze locurile de joaca si miniparcurile din sector. Lista completa a lucrarilor finantate
5:47:28 AM
Primaria sectorului 3 vrea sa modernizeze 39 locuri de joaca si miniparcuri din sector, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi supus la vot marti in Consiliul local sector 3. Daca alesii locali isi dau acordul, in acest proiect se vor investi maximum 6,3 milioane de euro. Totodata, Primaria sectorului 3 vrea sa modernizeze amfiteatrul din Parcul Titanii, investitia estimata fiind de maximum 395.000 euro.


Guvernul infiinteaza Garzile forestiere si creste personalul silvic cu atributii de control
5:45:07 AM
Guvernul a aprobat marti, printr-o Ordonanta de Urgenta, infiintarea Garzilor Forestiere, prin preluarea actualelor comisariate de regim silvic si vanatoare. Ordonanta prevede cresterea numarului de posturi al personalului silvic cu atributii de control de la 457 la 617 persoane.


A3 Comarnic - Brasov, punct si de la capat
5:44:59 AM
Dupa o lunga si grea agonie, proiectul concesiunii A3 Comarnic - Brasov si-a dat saptamana trecuta obstescul sfarsit. Nu a fost nici o surpriza, caci proiectul era intr-o coma prelungita de mai bine de un an. Saptamana trecuta doar a fost deconectat de la aparate, sub semnatura Ministrului Ioan Rus, care a aprobat pe 10 iunie 2015 raportul de consfintire a renuntarii la concesiune. Coincidenta sau poate nu, in aceeasi seara Ioan Rus iesea in decorul politicii autohtone cu o declaratie care a facut ca iliescianul "mai, golanule!" sa para chiar o forma simpatica de alint. O saptamana mai tarziu, pe 18 iunie, CNADNR a publicat certificatul de deces al proiectului, impropriu denumit comunicat de presa...


A inceput concursul pentru desemnarea urmasului lui Horia Georgescu la sefia ANI
5:41:55 AM
Consiliul National de Integritate (structura care supervizeaza activitatea Agentiei Nationale de Integritate) a inceput procedura de selectie a viitorului presedinte al ANI, potrivit unui comunicat de presa. Urmasul lui Horia Georgescu (trimis in judecata in dosarul despagubirilor) va fi desemnat in urma sustinerii unei probe scrise si a unui interviu.


Firmele vor putea fi dizolvate din oficiu daca nu depun situatiile financiare anuale
5:38:32 AM
Firmele vor putea fi radiate din oficiu sau la cererea ANAF ori a creditorilor daca depasesc cu mai mult de 60 de zile termenul de depunere a situatiilor financiare anuale, potrivit unor modificari legislative promulgate de presedintele Klaus Iohannis, scrie Mediafax. "Firmele vor putea fi radiate din oficiu sau, spre exemplu, la cererea ANAF sau a creditorilor, in cazul in care societatea nu si-a depus situatiile financiare anuale, si, dupa caz, situatiile financiare anuale consolidate, precum si raportarile contabile la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in termenul prevazut de lege, daca perioada de intarziere depaseste 60 de zile lucratoare. Aceeasi sanctiune poate fi aplicata si in ipoteza in care societatea nu si-a depus la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in termenul prevazut de lege, declaratia ca nu a desfasurat activitate de la constituire, daca perioada de intarziere depaseste 60 de zile lucratoare", a declarat avocatul Daniel Moreanu.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply