Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Noi reglementari ale Legii Concurentei: Companiile care recunosc ca au savarsit fapte anticoncurentiale pot beneficia de reduceri ale amenzilor de 10% pana la 30%
4:32:21 AM
Guvernul a aprobat marti, printr-o Ordonanta de Urgenta, o serie de masuri de eficientizare in materie de concurenta. In urma noilor modificari, compania care isi recunoaste vina pe parcursul investigatiei poate beneficia de o reducere a amenzii cuprinsa intre 10% si 30% din valoarea initiala a acesteia. Trebuie precizat ca in prezent legea prevede o reducere de doar 10%.


Elena Udrea: Sebastian Ghita primeste o lectie de la viata. Stie foarte multe lucruri, la unele a si participat
4:27:06 AM
Deputatul Elena Udrea a declarat, marti dimineata, in fata Sectiei 2 Politie din Capitala, ca Sebastian Ghita "primeste o lectie de la viata" si ca acesta "stie foarte multe lucruri, iar la unele a si participat", informeaza Mediafax.


Guvernul a aprobat prin Ordonanta de Urgenta reglementarea arestului la domiciliu
4:22:19 AM
Guvernul a modificat marti, printr-o Ordonanta de Urgenta, prevederile referitoare la durata arestului la domiciliu incluse in Codul de procedura penala. Astfel, in cursul urmaririi penale, arestul la domiciliu poate fi stabilit pentru o durata de cel mult 30 de zile. Arestul la domiciliu poate fi prelungit in cursul urmaririi penale numai in caz de necesitate, daca se mentin temeiurile care au determinat luarea masurii sau daca au aparut temeiuri noi, fiecare prelungire neputand sa depaseasca 30 de zile. Durata maxima a masurii arestului la domiciliu, in cursul urmaririi penale, este de 180 de zile, informeaza Guvernul.


Alcoolismul ar putea fi tratat in curand cu ajutorul realitatii virtuale- studiu
4:06:12 AM
Alcoolismul ar putea fi tratat in curand cu ajutorul unei terapii speciale care foloseste tehnologii de realitate virtuala, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta din Coreea de Sud, noteaza Mediafax. In ultimii ani, numarul cercetarilor care au vizat mecanismele aflate in spatele dependentei de alcool a crescut foarte mult, iar tratamentele actuale asociaza adeseori administrarea de medicamente cu o serie de terapii comportamentale.


ACTUALIZAT MR Ungureanu nu a mai fost audiat in Comisia de control SIE, social-democratii au lipsit si nu a existat cvorum de sedinta. Presedintele comisiei: Plenul poate decide numirea
3:59:00 AM
Mihai Razvan Ungureanu a ajuns in jurul orei 10.50 la Comisia parlamentara de control al activitatii Serviciului de Informatii Externe, unde urmeaza sa fie audiat in vederea avizului pe care aceasta comisie il va da cu privire la nominalizare lui la sefia SIE. El a venit impreuna cu presedintele comisiei, deputatul PNL Mihaita Calimente si senatorul PNL Marius Obreja, membru in comisie.
UPDATE Ora 11.22 Niciun membru PSD nu ajuns la sedinta, astfel ca nu a fost intrunit cvorumul pentru audiere. Ungureanu a parasit sala fara sa faca declaratii. "Colegii nostri din PSD se afla in cladire, dar nu isi exercita calitatea de parlamentar", a declarat Calimente.


Rata somajului a urcat in luna mai la 7,1%. Mai exact, avem 646.000 de someri
3:58:00 AM
Rata somajului a crescut in luna mai cu 0,2 puncte procentuale fata de aprilie, si cu 0,3 puncte procentuale fata de nivelul inregistrat in luna mai 2014, au transmis marti reprezentantii Institutului National de Statistica. Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani), estimat pentru luna mai din anul curent este de 646.000 persoane, in crestere atat fata de luna precedenta (628.000 persoane), cat si fata de aceeasi luna a anului anterior (630.000 persoane). Rata somajului in randul tinerilor este cea mai ridicata (unul din patru tineri e somer), angajatorii preferand sa angajeze pe locurile de munca pe care le ofera persoane cu experienta si abilitati bine slefuite, pe care le obtii dupa ani buni de experienta. Un al doilea motiv este necorelarea sistemului de invatamant cu piata muncii.


Rezultate Evaluarea Nationala 2015 Astazi se afiseaza rezultatele finale de la examenele evaluarii nationale, dupa solutionarea contestatiilor
3:55:00 AM
Rezultatele finale obtinute de absolventii claselor a VIII-a la examenele Evaluarii Nationale se afiseaza astazi, 30 iunie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educatiei. Listele cu notele elevilor, dupa ce le-au fost solutionate contestatiile, vor fi publicate pe edu.ro. Primele rezultate au adus un procent de 79,3 al elevilor cu medii peste 5. Este vorba de o "promovabilitate" cu aproape 10 puncte procentuale mai mare decat anul trecut, pe fondul a numeroase acuzatii ca subiectele de la examenele de anul acesta au fost inca si mai usoare decat in ultimii ani.


Olanda, fara selectioner - Guus Hiddink a demisionat
3:50:46 AM
Federatia Olandeza de Fotbal (KNVB) a anuntat ca Guus Hiddink a demisionat din functia de selectioner, cu un an inainte de expirarea mandatului, informeaza uefa.com.


Florin Iordache: PSD nu intra in plen la sedinta privind numirea lui MRU la SIE, s-ar putea sa nu fie cvorum
3:50:07 AM
Parlamentarii PSD nu vor intra in plen la sedinta de marti a Legislativului in care ar urma sa fie numit Mihai Razvan Ungureanu la sefia Serviciului de Informatii Externe (SIE). Iata ce declara la RFI deputatul PSD, Florin Iordache, care spune ca "e foarte posibil sa nu existe cvorum".


A fi mama se mosteneste?
3:45:00 AM
Sa fii parinte este cea mai grea meserie! Uite-asa imi incep textul cu o platitudine, spre disperarea unora, dar combateti-ma daca puteti! Inca de la cele doua liniute ale testului de sarcina, am cautat informatii despre sarcina, alaptare, nastere, crestere, educatie, nutritie etc. Si de atunci too-oot caut, in incercarea de a fi azi un parinte mai bun decat ieri. Intr-una dintre cautarile mele, am dat peste reclama unui seminar de parenting (la care am si participat). Am citit si comentariile care-l insoteau, iar unul dintre ele m-a tras fara mila de urechi. O doamna sustinea ca, daca Dumnezeu a hotarat sa devina mama, Dumnezeu nu s-a gandit ca trebuie facute cursuri pentru a-i creste si ca a fi mama se mosteneste, nu se invata.


6 din 10 greci ar vota pentru ramanerea in zona Euro (sondaj)
3:39:00 AM
Potrivit rezultatelor a doua  sondaje publicate de cotidianul Telegraph, numarul grecilor dispusi sa ramana in interiorul Eurozonei este mai mare decat cel al  grecilor care vor sa iasa din Uniunea Monetara. In primul sondaj, circa 60% din populatia Greciei se declara in favoarea planului de bail-out propus de institutiile europene, in vreme ce in al doilea sondaj procentul celor care ar vota "Da" la referendum este de 48% (si 33% ar vota "Nu")


O companie americana a gasit un mod de a reduce la jumatate costurile de productie ale bateriilor Li-Ion. La dezvoltarea tehnologiei a contribuit in mod decisiv si un roman
3:35:00 AM
O companie americana pe nume 24M Technologies lucreaza de cinci ani la o solutie care sa revolutioneze bateriile Litiu-Ion, puternic dezavantajate de costurile mari, dar si de complexitatea producerii lor. Acum, compania a carui prim angajat a fost un roman, a anuntat ca a gasit solutia si ca in 2017 va lansa primele produse: baterii Li-Ion semi-solide destinate sistemului energetic din SUA. In articol puteti citi cum vrea compania sa reduca la jumatate costurile producerii bateriilor Li-Ion si mai ales ce schimbari propune pentru ca fabricile de productie a acestor baterii sa necesite investitii de zece ori mai mici.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply