Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Guvernul a reglementat modul de primire a alocatiilor pentru copii, astfel incat sa nu fie scazute alte beneficii sociale pentru 300.000 de familii
5:31:20 AM
Guvernul a aprobat unele masuri de protectie sociala care vor permite mentinerea si dupa 1 iulie 2015 a drepturilor de ajutor social si de alocatie pentru sustinerea familiilor care au copii in intretinere, pentru aproximativ 300.000 de familii. Din cauza dublarii alocatiilor, aceste familii nu ar mai fi putut beneficia de alte ajutoare sociale deoarece ar fi crescut limita venitului minim garantat. Astfel, potrivit noilor reglementari, venitul net lunar in functie de care se acorda alocatia pentru sustinerea familiei si ajutorul social va fi stabilit avand in vedere un cuantum al alocatiei de stat pentru copiii in varsta de peste 2 ani de 42 de lei, respectiv de 84 de lei pentru copiii cu dizabilitati in varsta de peste trei ani.


Guvernul a aprobat prin Ordonanta de Urgenta comisioanele pe care trebuie sa le plateasca OMV Petrom si CE Oltenia pentru a primi finantari nerambursabile de 119 milioane de euro
5:20:27 AM
Guvernul a aprobat un proiect de Ordonanta de Urgenta care prevede ca beneficiarii unor finantari nerambursabile acordate de Ministerul Energiei sa isi plateasca propria comisie de monitorizare. Practic, aceasta comisie de monitorizare va analiza cererile de finantare, membrii acesteia urmand sa fie platiti chiar de beneficiari. Mai exact, OMV Petrom a facut cereri de finantare de 90,8 milioane de euro, iar Complexul Energetic Oltenia de 28 de milioane de euro. Cererile au fost aprobate, insa urmeaza sa fie semnate contractele de finantare. Prin aceste contracte de finantare, va fi stabilite si sumele pe care beneficiarii trebuie sa le plateasca celor care ii monitorizeaza.


Grecii nu au marti doar scadenta platii catre FMI. Guvernul elen are de rambursat alte 470 milioane de euro propriei Banci Centrale
5:08:00 AM
Intr-un interviu telefonic citat de Bloomberg, ministrul adjunct al Finantelor din Grecia a spus ca Guvernul negociaza inclusiv cu propria Banca centrala rambursarea unui imprumut mai vechi, de 470 de milioane de euro, acordat in 1993, cand se permitea ca Bank of Greece sa finanteze direct Guvernul (lucru care prin Tratatul de la Maastricht este interzis).


Senatorul Sebastian Grapa (UNPR), acuzat de ANI ca nu poate justifica 52.000 de euro
5:05:31 AM
Agentia Nationala de Integritate sustine ca senatorul UNPR Sebastian Grapa nu poate justifica suma de 197.545 Lei (circa 52.359 Euro), adica diferenta intre averea dobandita si veniturile realizate. Grapa a dezertat in urma cu doua saptamani din PNL si s-a inscris in UNPR, sustinand ca "In PNL viitorul este foarte gri, in UNPR foarte senin".


Curtea de Apel Bucuresti a decis ca Sorin Ovidiu Vintu a colaborat cu Securitatea
5:04:13 AM
Curtea de Apel Bucuresti a decis marti ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a colaborat cu Securitatea, dupa ce a admis cererea CNSAS. Decizia CAB nu este definitiva si poate fi atacata.


Noi reguli pentru soferii de TIR care fac transport international: Guvernul a modificat legislatia privind plata salariatilor romani plecati in delegatie in state din UE
5:00:23 AM
Guvernul a modificat marti printr-o ordonanta de urgenta modul in care sunt platiti salariatii romani plecati in delegatie de serviciu in state din UE. Una dintre modificari se refera in mod expres la soferii care fac transport international, potrivit unui comunicat al guvernului. Reamintim ca ANAF a constatat nereguli la calcularea diurnelor pentru soferi la majoritatea firmelor de transport international, motiv pentru care a fost aprobata o amnistie fiscala. Din acest moment, firmele trebuie sa se adapteze noilor reguli decise astazi de Guvern.


Tunisia va pierde cel putin 515 mil. dolari, un sfert din veniturile din turism dupa atacul de vineri
4:46:00 AM
Tunisia se asteapta sa piarda cel putin 515 mil. dolari anul acesta, circa un sfert din veniturile anuale din turism dupa atacul de pe plaja unui hotel din Sousse in care au fost ucise 39 de persoane, cea mai mare parte din Marea Britanie, informeaza Reuters.


Wimbledon: Programul sportivelor noastre - Simona Halep, Andreea Mitu si Monica Niculescu vor juca marti
4:33:00 AM
Cap de serie numarul trei, Simona Halep va debuta marti la turneul de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului. Simona o va intalni pe Jana Cepelova (Slovacia, 106 WTA), in al doilea meci al zilei de pe terenul 1 (va juca dupa disputa Nadal vs Bellucci). Tot astazi vor juca Andreea Mitu (cu Olga Govortsova) si Monica Niculescu cu Monica Puig.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply