Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Economie

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Economia SUA a crescut cu 1,5% in trimestrul III
8:46:35 AM
Economia Statelor Unite a progresat de maniera modesta in trimestrul trei, in conformitate cu asteptarile analistilor, incetinita de acumularea stocurilor dar sustinuta de cheltuielile solide ale consumatorilor, potrivit unei prime estimari a Departamentului pentru Comert, publicata joi si citata de AFP.


Pentru un sfert dintre gospodariile din Romania, raportul dintre calitatea locuintei si costul locuirii este considerat nesatisfacator (studiu)
8:27:02 AM
Romania are nevoie de economisire in lei pe termen lung pentru a acorda credite in moneda nationala pe perioade mari de timp iar construirea unei curbe a randamentelor titlurilor de stat in lei este un pas in acest sens. Din totalul emisiunilor de obligatiuni in lei ale Ministerului de Finante aflate in sold in prezent, numai 7% au scadenta dupa 2025, se arata intr-un raport BCR realizat cu ocazia Zilei Mondiale a Economisirii. "Altfel spus, trebuie sa vedem o reducere a dependentei de finantarea externa si sa avem o finantare a cresterii economice prin resurse acumulate intern. Totodata, este necesara o reducere a presiunii pe termen lung asupra bugetului de stat, prin folosirea sistemelor private alternative care se bazeaza pe economisirea de-a lungul mai multor decenii. Imbatranirea populatiei nu face decat sa adauge presiune suplimentara in acest sens", se mai arata in raport.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply