Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Programul de granturi de excelenta Orizon 2020: Comisia Europeana anunta schimbarea regulilor de salarizare pentru cercetatorii romani
2:01:56 AM
Comisarului pentru Cercetare, Stiinta si Inovare, Carlos Moedas, a anuntat luni la Bruxelles schimbarea regulilor de salarizare pentru cercetatorii din programul Orizont 2020, schimbare care va permite cercetatorilor romani sa fie platiti cu pana la 4.300 de euro pe luna (exclusiv taxele platite de angajator), in loc de plata la nivel de salariu de baza in propria institutie de cercetare, ca pana in prezent. Amintim ca Universitatea Babes Bolyai a sesizat anul trecut Comisia Europeana ca o directiva care vizeaza cuantumul salariilor din granturile de cercetare Orizont 2020, considerate de excelenta, este neechitabila, stabilind pentru profesorii cercetatori roman un tarif de 7 euro pe ora, iar pentru lectori 3 euro/ora.


BCR a facut un profit net de 1.04 miliarde de lei in anul 2016, adica un sfert din profitul intregului sistem bancar
2:01:06 AM
Cea mai mare banca locala, BCR, a anuntat marti obtinerea unui profit net de peste un miliard de lei, adica un sfert din profitul intregului sistem bancar pe anul trecut. In 2015, profitul BCR a fost de 919 milioane lei, dupa pierderi record de 2,4 miliarde lei in 2014, ca urmare a recunoasterii creditelor neperformante.  Rata creditelor neperfomante a scazut la 11,8% fata de 20,2% in decembrie 2015; gradul de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane s-a ridicat la 85,3% in decembrie 2016. Dealtfel, 4 banci din sistem- BCR, BRD, BT si Unicredit cumuleaza profituri de 3.4 miliarde de lei , adica 80% din profitul tuturor celor 37 de banci din Romania.


Audi recheama in service modele A1, A4, A5, A6, A7, A8, Q5 si Q7 din cauza airbag-urilor
2:00:42 AM
Audi recheama in service automobile ale gamelor A1, A4, A5, A6, A7, A8, Q5 si Q7 deoarece airbag-urile ar putea sa nu deschida atunci cand este nevoie de ele, a anuntat producatorul auto german. In Romania sunt vizate 19 masini de aceasta campanie de rechemare in service.


Erste Group a facut profit de 1,2 miliarde de euro si va propune plata unui dividend de 1 euro/actiune
1:25:25 AM
Erste Group , care controleaza in Romania operatiunile BCR, a obtinut anul trecut cele mai bune rezultate din istorie. "Am inregistrat un profit net de 1,26 miliarde de euro datorita costurilor de risc mai mici determinate de o imbunatatire a calitatii activelor care a facut ca rata creditelor neperformante sa scada la un nivel de sub cinci procente", a spus Andreas Treichl, CEO al Erste Group.


RSSFWD - From RSS to Inbox
 
Powered By Campaigner®

Leave a Reply