Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Corina Suteu, fost director al ICR New York, in carti pentru ministerul Culturii - surse
6:26:00 AM
Corina Suteu, in prezent secretar de stat in Ministerul Culturii si fost director al ICR New York in perioada in care Institutul Cultural Roman era condus de Horia Roman Patapievici, l-ar putea inlocui pe Vlad Alexandrescu in functia de ministru, au declarat pentru Hotnews.ro surse politice. Corina Suteu, care a vitalizat activitatea ICR New York, a fost una dintre victimele campaniei USL din 2012 de distrugere a institutiei conduse de Patapievici.


Fondul European pentru Investitii Strategice - o sansa pe care Romania nu-si poate permite sa o piarda
6:22:07 AM
La sfarsitul anului 2014 decalajul de investitii in economia Uniunii Europene (UE) atinsese un nivel ingrijorator de circa 800 de miliarde de euro. Un decalaj de o asemenea amploare inseamna infranarea cresterii economice, scaderea locurilor de munca si duce, per ansamblu, la instalarea unui climat de instabilitate economica. Cu toate ca exista o mare nevoie de investitii in tarile Uniunii Europene, acestea nu-si permit sa aloce bani din bugetele publice pentru relansarea economica din cauza nivelurilor ridicate ale datoriei publice si ale deficitelor bugetare cu care se confrunta.


Klaus Iohannis a promulgat modificarea Legii finantarii partidelor politice: Conturile bancare pentru campaniile electorale nu vor mai putea fi executate
6:19:00 AM
Presedintele Klaus Iohannis a anuntat joi ca a promulgat legea care modifica legislatia finantarii partidelor politice. Legea promulgata prevede ca partidelor politice sa li se permita sa isi inchirieze sediile pentru orice fel de activitati, "fara a aduce atingere moralei publice, ordinii sau imaginii partidului politic", si stabileste ca pe conturile bancare dedicate campaniilor electorale sa nu mai poata fi puse popriri. Modificarea a fost puternic criticata de societatea civila.


Medicii din Marea Britanie cer promovarea tigarilor electronice pentru a ajuta fumatorii sa renunte la consumul de tutun
6:13:04 AM
Tigarile electronice au beneficii pentru sanatatea publica si ar trebui sa fie promovate la scara larga pentru a ajuta fumatorii sa renunte la tutun, conform unei declaratii facute la inceputul saptamanii de catre Institutul Britanic Royal College of Physicians.


Filmul Bacalaureat, regizat de Cristian Mungiu, va avea premiera simultan in Bucuresti si la Cannes pe 19 mai
6:08:00 AM
Bacalaureat, cel mai recent film regizat de Cristian Mungiu, va avea premiera romaneasca simultan cu cea mondiala din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, in data de 19 mai, la ora 19. Premiera va fi deschisa publicului si va avea loc la Sala Palatului din Bucuresti, unde aproximativ 4.000 de oameni vor putea vedea filmul in acelasi timp cu juriul si spectatorii de la Cannes. Tot in pe 19 mai, Bacalaureat va putea fi vazut in avanpremiera si in cinematografele din tara.


Rusia ameninta cu masuri de retorsiune daca se creeaza o Flota NATO in Marea Neagra: Romania a contribuit in toate felurile posibile la stimularea prezentei militare a SUA in regiune
6:04:15 AM
Proiectul NATO de a crea o flota a Marii Negre submineaza securitatea si stabilitatea si obliga Rusia sa adopte masuri de retorsiune, a declarat purtatoarea de cuvant a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, citata de agentia oficiala de presa Tass.


Vlad Alexandrescu: Am deranjat niste grupuri de interese si a fost foarte evident. / Discursul lui Klaus Iohannis, injust
5:37:00 AM
Vlad Alexandrescu a declarat joi, la o zi dupa ce a demisionat din functia de ministru al Culturii, ca reformele pe care le-a inceput "trebuie sa continue" si a subliniat ca a "intampinat niste presiuni, rezistente foarte mari". "In primul rand pe partea de patrimoniu, stiti ca sunt singurul ministru care a iesit in strada in calea buldozerelor, in Piata Romana, in Parcul Romanescu din Craiova. Lucru asta a deranjat grupuri de interese si a fost foarte evident", a afirmat fostul ministru. Despre scandalul de la Opera, Vlad Alexandrescu spune ca este "o problema grava, care s-a stratificat in ani de zile", iar in institutiile de spectacole exista "grupuri de interese" care "refuza" reformele si schimbarea. In ceea ce priveste declaratiile de miercuri ale lui Klaus Iohannis, Vlad Alexandrescu le considera "injuste".


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply