Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Neculai Ontanu si-a amenintat subalternii cu demiterea daca vor trimite acte catre DNA - motivare decizie
10:22:23 AM
Neculai Ontanu a cerut angajatilor sa nu trimita actele cerute de DNA fara a i se cere acordul in prealabil, amenintandu-i cu demiterea, se arata in motivarea deciziei de arestare a edilului suspendat al Sectorului 2, citata de Mediafax.


Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti, nominalizata pentru Premiul Cetateanului European al Anului 2016
10:18:28 AM
Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti a fost nominalizata miercuri de catre eurodeputatul Siegfried Muresan, vicepresedinte al Comisiei pentru bugete din Parlamentul European, pentru Premiul Cetateanului European al Anului 2016, se arata intr-un comunicat de presa postat pe blogul europarlamentarului. Acesta isi motiveaza propunerea aratand ca, prin verdictele Comisiei de Etica si prin luarile publice de pozitie ale membrilor sai, aceasta a fost, in ultimii ani, "unul dintre putinii aparatori din Romania ai valorilor etice si integritatii academice".


Ministerul Economiei: Au inceput recrutarile de administratori si supraveghetori in cinci companii de stat
10:15:11 AM
Ministerul Economiei a publicat joi anunturile de recrutare, in conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa, pentru cinci societati cu capital majoritar de stat. Companiile la care se cauta administratori si supraveghetori sunt Plafar, Societatea Nationala a Sarii, Cuprumin, Societatea Nationala a Apelor Minerale si Transelectrica.


Disputa pe Declaratia 394: ANAF Declaratia 394 are o forma generala mult mai scurta. Consultanti fiscali: Nu e adevarat. L-au simplificat pana l-au facut si mai birocratic
10:09:00 AM
"Declaratia 394 are o forma generala mult mai scurta. Formularul electronic in format PDF editabil genereaza sectiuni suplimentare in functie de specificul activitatii economice (de exemplu: pentru persoanele impozabile care aplica sistemul de TVA in regim special). Anexa tiparita prezinta toate sectiunile posibile, spre deosebire de varianta electronica", se arata intr-un comunicat al ANAF remis joi HotNews.ro. Reamintim ca Declaratia 394- aflata pe pozitia a doua in topul celor mai birocratice formulare care trebuie simplificate pe site-ul Guvernului maisimplu.gov.ro  (dupa celebrul formular 088) pe siteul a iritat consultantii fiscali, care sustin ca in noua sa firma, D 394 este SI MAI birocratica.


3 lucruri pe care trebuie sa le stii pentru a castiga utilizatorii din Generatia Z studiu
10:00:00 AM
Generatia Z este diferita de tot ceea ce am vazut pana acum. S-au spus multe lucruri despre generatia mileniului, insa Generatia Z este prima generatie a nativilor digitali. Membrii acesteia sunt primii care au crescut utilizand social media, tehnologia mobila si cu siguranta primii care au folosit de mici tehnologia video mobila. Astfel, daca luam ca referinta infiintarea YouTube, in 2005, cei mai multi dintre membrii generatiei Y isi amintesc de existenta unei lumi fara video mobil - in vreme ce majoritatea Generatiei Z nu isi aminteste de asa ceva, arata o analiza realizata de EY Romania.


Masinile hibrid cu peste 2.200 cm beneficiaza de 50% reducere la impozit
9:58:00 AM
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat reducerea cu 50% a impozitului la masinile hibrid cu o capacitate cilindrica peste 2.200 cm3, inclusiv. Incepand cu anul 2016, s-a dispus reducerea in procent de 100% si pentru mijloacele de transport hibride cu capacitate cilindrica sub 2.200 cm3.


Ce spune Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, despre studiile sale la SRI si urgenta de a reglementa achizitia cartelelor prepay si securitatea cibernetica: As vrea sa intre rapid in Parlament, dar numai dupa dezbaterea publica
9:57:00 AM
Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, care vrea sa introduca rapid in circuitul legislativ doua proiecte de legi privind securitatea cibernetica si inregistrarea celor care cumpara cartele pre-pay, a studiat in anul 2012 la Academia Nationala de Informatii 'Mihai Viteazul', Colegiul National de Informatii, institutie de invatamant superior a SRI, potrivit CV-ului afisat pe site-ul Ministerului. Contactat de HotNews.ro acesta a spus ca a facut un curs de 3 luni pentru a intelege problematica de securitate, avand in vedere ca era membru non-executiv in Consiliul de Administratie al Telekom, operator care administreaza infrastructuri critice de interes national. Despre cele doua proiecte de legi, acesta spune ca ar vrea sa fie avizate in regim de urgenta in Parlament, insa numai dupa o dezbatere publica.


Un fost director de la Administratia Cimitirelor, repus in functie. Acesta a fost concediat in 2009 de Oprescu si a obtinut in instanta repunerea in functie si plata salariului in perioada 2009-2016
9:56:33 AM
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a infiintat o noua directie in cadrul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane pentru a-l repune in functie pe Laurentiu Stefan Corut, fostul director al Directiei Juridic,  concediat de Oprescu in februarie 2009. Corut a anulat in instanda documentul prin care a fost concediat, iar Primaria Capitalei este obligata sa ii plateasca acestuia salariul, plus penalitati, pana la data repunerii in functie.


Aeroportul Zaventem din Bruxelles, gata sa fie redeschis. Primele curse de pasageri ar putea zbura vineri seara
9:55:00 AM
Aeroportul Zaventem din Bruxelles, care a fost martea trecuta tinta unui atentat terorist, a primit unda verde de la Serviciul de pompieri si de la Directia Generala de Transport Aerian pentru a fi redeschis. Organismele competente urmeaza sa ia acum o decizie in legatura cu data reluarii zborurilor. Cursele aeriene de pasageri nu vor fi reluate mai devreme de vineri seara, a anuntat un oficial belgian, citat de rtbf.be.


Dragnea: Ii sugerez premierului o remaniere; sunt ministri pe care nu stiu de ce ii mai tine in functie
9:46:48 AM
Presedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat joi ca ii sugereaza premierului sa faca o remaniere guvernamentala si ca nu stie de ce o serie de ministri sunt tinuti in functii.


OK Diario: Cristiano Ronaldo vinde casele din Madrid - Isi pregateste lusitanul plecarea de la Real Madrid?
9:39:00 AM
Cristiano Ronaldo isi vinde cele doua case pe care le detine in Madrid, sustin jurnalistii de la OK Diario. Gazetarii comenteaza acest lucru ca o dovada clara ca atacantul lusitan ar pleca de la Real Madrid in vara acestui an.


Inalta Curte: 8 aprilie - ultimul termen in dosarul 'Referendumul'
9:35:02 AM
Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru 8 aprilie ultimul termen de judecata in dosarul 'Referendumul', in care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat in prima instanta la un an inchisoare cu suspendare, potrivit Agerpres.


Sebastian Ghita, sub control judiciar pe cautiune stabilita la 13 milioane de euro (surse)
9:29:08 AM
Procurorii DNA Ploiesti ar fi dispus joi masura controlului judiciar pe cautiune fata de deputatul Sebastian Ghita, cautiunea fiind stabilita la suma de 13 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.


Care sunt armele de maine la care viseaza Pentagonul: Avioane F-16 fara pilot, sateliti care pot evita rachete, flote de submarine-drone
9:27:30 AM
F-16 care zboara singure, sateliti care se feresc de rachete, flote de nave sau submarine fara echipaj sunt in curs de dezvoltare de catre Pentagon si industria militara americana, a anuntat numarul doi al Pentagonului, citat de AFP.


Lia Olguta Vasilescu: Instanta a hotarat arest la domiciu, vom contesta
9:25:00 AM
Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat joi ca instanta a hotarat masura arestului la domiciul, adaugand ca va contesta decizia judecatorilor. "Nici procurorul nu a spus azi ca in sarcina mea s-a retinut vreo mita de bani, adica ca as fi luat bani", a declarat primarul, la plecarea de la tribunal.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply