Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Val de schimbari legislative in Europa, ca urmare a amenintarii teroriste. Critici dure pentru propunerile de amendare a Constitutiei in Franta si Ungaria. Cum sta Romania??
11:11:21 AM
Autoritatile din tarile europene inaspresc legislatia impotriva terorismului, adesea prin masuri controversate ce starnesc proteste publice. In Franta, socialistii sunt dezbinati de intentia presedintelui Hollande de a amenda Constitutia in urma atentatelor petrecute anul trecut la Paris. In Ungaria, o propunere de amendare a Constitutiei, referitoare la "starea de teroare", a starnit proteste la Budapesta. Cele doua propuneri vin in urma altora adoptate de diverse state europene, iar in Romania noul Ghid al strategiei de aparare include masuri legislative suplimentare pentru combaterea terorismului.


Juristul Bogdan Manolea, despre noua propunere de lege a securitatii cibernetice: De ce e aceeasi Marie cu alta Palarie
11:01:00 AM
Noul proiect de lege privind securitatea cibernetica este o versiune resapata a vechiului proiect cu mult mai alambicata si mai generica, dar cu acelasi principii ca data trecuta - toate persoanele juridice sunt subiectii legii si trebuie 'elaboreze si sa implementeze politici si planuri de securitate cibernetica' si sa raporteze 'toate incidentele de securitate', scrie juristul Bogdan Manolea pe blogul Asociatiei Pentru Tehnologie si Internet. Acesta remarca totusi evolutia fata de anul trecut - chestiunile neconstitutionale majore (accesul la data fara mandat de la judecator sau SRI ca auditor al sistemelor informatice) nu mai apar in noul proiect.


Fox News il acuza pe Donald Trump ca ar fi cerut 5 milioane de dolari pentru a participa la ultima dezbatere a candidatilor republicani
10:56:25 AM
Postul de televiziune Fox News il acuza pe magnatul Donald Trump, considerat favorit in cursa republicana pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale din SUA,  ca ar fi cerut o "donatie" in valoare de 5 milioane de euro pentru campania sa electorala in schimbul participarii la ultima dezbatere a candidatilor republicani, care a avut loc joi seara, scrie Chicago Tribune.


Marile restante ale Guvernului Ciolos
10:49:00 AM
Multe dintre intrebarile lansate in spatiul public catre Guvernul Ciolos sunt inca fara raspuns, chiar daca au trecut mai mult de doua luni de la investire. Cum va fi rezolvata problema plagiatelor? De ce este lasat procurorul general Tiberiu Nitu sa-si continue in liniste activitatea, in ciuda gravelor sale probleme de imagine? De ce nu indraznesc ministerele si Guvernul in sine sa efectueze ample actiuni de control la regii si companii de stat? De ce sunt lasate in functii de conducere ale companiilor persoane numite pe criterii politice de Guvernul anterior?


Iahtul cofondatorului Microsoft Paul Allen a distrus 80% dintr-un recif de corali din Insulele Cayman protejat de lege
10:45:00 AM
Un iaht detinut de cofondatorul Microsoft Paul Allen, un cunoscut sustinator al conservarii marine, a intrat intr-un recif de corali din Insulele Cayman, distrugand o mare parte din coralii ecosistemului protejat prin lege, scrie The Guardian.


Piggy Foxy sau tragedia lui Nikolai Buharin
10:38:07 AM
"Amestec blestemat de vulpe si porc", asa il numea furibundul procuror general al URSS, fostul mensevic, Andrei Ianuarievici Visinski, in martie 1938, pe Nikolai Ivanovici Buharin, aflat in banca acuzatilor in cel de-al treilea si ultimul proces-spectacol (show-trial) de la Moscova. Intre alte monstruoase acuzatii, cea mai socanta era presupusul complot organizat de Buharin in 1918 pentru arestarea lui Lenin.


De la Partidul Colectiv la Noua Ordine Mondiala a Stapanului Alpha si Omega - un site monitorizeaza inregistrarea noilor partide si deciziile Tribunalului Bucuresti
10:28:00 AM
Noua legislatie electorala adoptata in 2015 permite infiintarea unui partid cu doar trei membri. Ca urmare, zeci de partide au fost inregsitrate in cateva luni. Site-ul inovarepublica.fundatia.ro monitorizeaza inregistrarile si deciziile Tribunalului Bucuresti de admitere sau respingere.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply