Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Economie

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Cristian Ghinea: Comisia Europeana a constatat nereguli la achizitiile catorva firme de IT, printre care Asesoft, Siveco si UTI/ Ar trebui un sistem de black listing pentru firmele care au atras corectii si pierderi la stat
7:22:00 AM
Comisia Europeana a constatat, in urma unui audit inceput in decembrie 2014, nereguli la achizitiile unor firme de IT, printre care Asesoft, Siveco si UTI, a declarat ministrul fondurilor europene Cristian Ghinea, in cadrul unei intalniri online cu cititorii Hotnews.ro, desfasurate joi. "A rezultat, de pilda, ca Asesoft a beneficat de tratament preferential ca ofertant. S-a aplicat o corectie de 25%. Adica Romania a acceptat o taiere de un sfert, bani platiti deja de la buget", a spus Ghinea, raspunzand la intrebarea unui cititor. Ministrul a precizat ca investigheaza de ce Ministerul Fondurilor Europene nu "a cerut banii inapoi de la Ghita si altii", cautand in acelasi timp solutii pentru realizarea unui "sistem de black listing pentru firmele care au atras corectii si pierderi pentru stat".  De asemenea, firmele care au adus Romania in situatia de a plati corectii, sa nu mai participe la licitatii un numar de ani, a mai spus Ghinea.


Atentionare ANCOM: Cum puteti evita costurile suplimentare de roaming involuntar la granita
6:49:37 AM
Utilizatorii de telefonie si internet mobil care au serviciul de roaming activat si se afla in tara, dar in apropiere de granita, au fost atentionati joi de arbitrul telecom (ANCOM) ca este posibil ca telefonul sau tableta pe care le folosesc sa se conecteze automat la o retea din tara vecina si sa foloseasca serviciile de comunicatii la tarife de roaming, platind costuri suplimentare, inclusiv pentru apelurile pe care le primesc. Una dintre modalitatile prin care utilizatorii pot evita accesarea involuntara a serviciilor de voce sau date in roaming la granita Romaniei cu statele vecine este prin selectarea manuala a retelei (dezactivarea optiunii telefonului de selectare automata a retelei).


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply