Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

?Interviu Video cu ministrul Cristian Ghinea si Andra Bucur, consilier in cadrul Cancelariei premierului, despre debirocratizare: Exista cazuri ingrozitoare, in care institutiile sunt santajate de firme IT pentru a avea acces la propriile baze de date
3:38:00 PM
Institutiile publice din Romania nu au posibilitatea fizica de a interconecta bazele de date intre ele si, astfel, cetatenii au fost trasnformati in "carausi de informatii" dintr-un loc in altul. "Fiecare institutie a facut contractele de IT, fara sa se gandeasca cum sa se lege de altele. Fiecare este o insula", au devaluit, in cadrul unui interviu pentru HotNews, Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene, si Andra Bucur, consilier in cadrul Cancelariei premierului. O alta problema este ca institutiile nici nu au acces la propriile baze de date, fiind santajate de catre firmele IT. Santajeaza "pentru a obtine un nou contract de mentenanta", a spus Ghinea. Urmareste interviul pentru a vedea ce masuri va lua Guvernul pentru ca institutiile sa poata avea acces la propriile baze de date si pentru a le putea interconecta. Vezi si cat de dificila a fost debirocratizarea.


Bashar al Asaad: Occidentul coopereaza in secret cu Damascul pentru combaterea terorismului
3:36:32 PM
Presedintele Siriei, Bashar al Assad, a declarat intr-un interviu pentru postul de televiziune SBS Australia ca tarile occidentale au trimis oficiali din securitate pentru a ajuta guvernul sau in lupta impotriva militantilor islamisti, implicati in razboiul din Siria, relateaza Reuters.


Efectele Brexitului asupra drepturilor de proprietate intelectuala in relatiile comerciale Romania-Marea Britanie
3:11:52 PM
Retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeana va avea efecte asupra acordurilor bilaterale in ceea ce priveste comertul si relatiile economice intre cele doua formatiuni insa pana in acest moment nu s-a schimat nimic. Dupa iesirea din uniune oricine va vrea sa depuna o marca in Marea Britanie va avea la dispozitie numai modalitatea de aparare a drepturilor de proprietate intelectuala oferita de marca nationala. In schimb, britanicii care vor vrea sa isi depuna marci in Romania isi vor putea pastra cele doua modalitati de aparare: atat marca nationala, cat si cea comunitara pentru ca Romania face parte din UE.


Directorul Oculus, victima hackerilor
3:02:00 PM
??Brendan Iribe, directorul companiei de realitate virtuala Oculus, este ultimul dintr-un sir de directori care a fost victima unor hackeri, potrivit BBC. Printre ei se numara Sundar Pichai, directorul executiv al Google, Travis Kalanick, fondatorul Uber si Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.


?VIDEO Throne Wars - un mashup intre Game of Thrones si Star Wars
2:59:00 PM
Clipul de mai jos, intitulat "Throne Wars", este un "mashup" produs din scene ale serialului "Game of Thrones", ce au fost editate folosind coloana sonora caracteristica seriei "Star Wars". Materialul video, publicat in urma cu numai cateva ore pe canalul de youtube Darth Blender, a fost realizat de catre producatorul Felipe Haurelhuk impreuna cu editorul video Christiani Buffoni.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply