Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Hategan: E un lucru fantastic sa fiu printre cei cinci arbitri alesi din Europa pentru Jocurile Olimpice
2:45:10 AM
Arbitrul roman Ovidiu Hategan a arbitrat doar doua meciuri la Campionatul European din Franta, insa centralul din Arad nu este nemultumit ca s-a intors acasa dupa faza grupelor si considera o recunoastere a muncii sale delegarea pentru Jocurile Olimpice de la Rio, care vor avea loc in aceasta vara, transmite Mediafax.


Din 10 romani in varsta de munca, doar 6 lucreaza. Vezi legatura dintre rata de ocupare si PIB
2:42:28 AM
In primul trimestru  din acest an, rata de ocupare a populatiei in varsta de munca (calculata de statisticieni ca raport intre populatia ocupata si populatia totala in varsta de munca) a fost de 59,8%, in scadere fata de trimestrul anterior, a transmis joi Institutul National de Statistica. Potrivit unui studiu facut la nivelul Academiei de Stiinte Economice si publicat in Revista de Statistica, rata de ocupare influenteaza consistent variatia Produsului Intern Brut, o crestere cu un punct procentual a ratei ocuparii conducand la o majorare cu 11.150,08 unitati monetare a valorii Produsului Intern Brut pe locuitor.


Un medic tunisian, general de armata, care incerca sa-si recupereze fiul ce se alaturase Statului Islamic, printre cei ucisi marti in atacul din Istambul
2:24:00 AM
Un doctor militar tunisian care incerca sa-si recupereze fiul ce se alaturase Statului Islamic in Siria este printre cei ucisi in atacul sinucigas de marti din aeroportul din Islambul, potrivit unor surse citate de Guardian.


Uniunea Europeana 2.0, refondata sub patronajul Germaniei. Optiuni grele la orizont pentru natiunile Europei
2:17:00 AM
Puncte cheie:
  • Cu mult inainte de Brexitul din 23 iunie, Uniunea Europeana dadea semne obiective de uzura politica, economica, sociala si culturala, dincolo de pretentiile subiective ale britanicilor la un statut special si de dorinta lor evidenta de a profita doar de avantajele Pietei Comune, fara asumarea costurilor participarii Regatului Unit la politicile comune ale organizatiei;
  •  Succesiunea de crize ale Uniunii semnala de cativa ani, asa cum am mai spus, nevoia unei relegitimari, a unui "discurs refondator"  a unui concept politic proaspat si a unor politici revizuite, care sa reinventeze Ideea Europeana pe intelesul generatiilor de vest-europeni lipsiti de memoria celui de-al doilea razboi mondial.
  • Recomandare de lectura: Marile schimbari. Crize si perspective in politica internationala - Valentin Naumescu


INS: Cheltuielile de protectie sociala au crescut in 2014 cu 3.9%
2:16:06 AM
Veniturile de protectie sociala au insumat in 2014 aproape 100 de milirde de lei (99,652 miliarde lei), in crestere cu 4,7% fata de anul precedent, a transmis joi INstitutul National de Statistica.  Ponderea acestora in Produsul Intern Brut a fost de 14,9%, situandu-se la acelasi nivel ca in anul anterior. Cat priveste cheltuielile cu protectia sociala (inclusiv costurile administrative ale schemelor de protectie sociala) s-au ridicat la 98,584 miliarde lei, cunoscand o crestere de 3,9% fata de anul precedent.


Distanta dintre Clinton si Trump s-a redus la 2 procente - sondajQuinnipiac
1:56:58 AM
Democrata Hillary Clinton si republicanul Donald Trump sunt aproape la egalitate in intentiile de vot ale americanilor pentru alegerile prezidentiale in SUA din 8 noiembrie, potrivit unui sondaj publicat miercuri si citat de AFP si Agerpres.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply