Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Guvern: Activitatea de digitizare si actualizare a Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole reprezinta activitate de interes national
12:46:51 PM
Guvernul a adoptat marti, printr-o Ordonanta de Urgenta, noi reglementari cu privire la activitatea de digitizare si actualizare a Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole (LPIS- Land Parcels Identification System-LPIS) pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in conformitate cu noile regulamente europene. Potrivit actului normativ, activitatea de digitizare si actualizare a Sistemului de Identificare a Parcelelor Agricole reprezinta activitate de interes national, se arata intr-un comunicat al Guvernului.


Guvernul a luat masuri pentru rambursarea cheltuielillor pentru unele proiecte europene care au fost temporar suspendate la plata
12:41:30 PM
Guvernul a completat marti cadrul legal astfel incat sa poata fi rambursate/platite cheltuielile aferente contractelor de finantare incheiate din fondurile europene aferente exercitiului financiar 2007-2013, pentru care a fost infirmata suspiciunea de frauda dupa investigatii ale DLAF, OLAF, ANI, DNA sau structurilor de control din cadrul autoritatilor de gestionare a fondurilor sau pentru care erau in derulare procese penale/civile in instanta. Masurile au fost luate de Guvern printr-o ordonanta de urgenta adoptata marti, se arata intr-un comunicat.


Ministrul Marius Bostan: Unii profesori isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici. Mergi acasa, da-ti demisia. Justificarea ca am salariu mic e o imbecilitate
12:41:08 PM
Unii profesori isi bat joc de meseria lor si spun ca au salarii mici, aceasta justificare fiind o imbecilitate, a declarat, marti, ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, intr-o conferinta de specialitate, potrivit Agerpres.


Ministerul Fondurilor Europene a preluat Programul RO 05- Eficienta Energetica
12:37:30 PM
Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, preluarea de catre Ministerul Fondurilor Europene a Programului RO 05 - Eficienta energetica in calitatea de operator de program, in locul Ministerului Economiei. Preluarea a fost facuta avand in vedere modificarile si completarile aduse in acest sens Memorandumului de Intelegere aferent Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014, a carui forma noua a intrat in vigoare la data de 20 aprilie 2016. In vechea forma a Memorandumului mentionat, operatorul acestui program era Ministerul Economiei.


Finantarea caminelor pentru persoane varstnice va tine si de competenta administratiei centrale, nu doar a administratiei locale
12:32:31 PM
Guvernul a modificat marti Legea 17/2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstnice si Legea 195/2006, Legea-cadru a descentralizarii, eliminand neconcordantele si disfunctionalitatile legislative legate de finantarea cheltuielilor curente de functionare in caminele publice destinate persoanelor varstnice, se arata intr-un comunicat de presa. Potrivit acestuia, serviciile de asistenta sociala pentru persoane varstnice se vor asigura prin impartirea responsabilitatii intre administratia publica centrala si cea locala, nu vor mai tine de competenta exclusiva a administratiei publice locale.


Cum se trucau licitatii publice in Franta: Camera laparoscopica pentru citirea ofertei concurentei, comision fix de 7%
12:32:24 PM
Politia franceza a anuntat marti ca a descoperit intr-o localitate din Campanie (sud) un ingenios sistem de coruptie: un laparoscop cu care erau trucate ofertele, in schimbul unui comision de 7%, scrie AFP.


Hotelul Triumf a fost scos din procedura de vanzare, urmand sa fie dat in folosinta DNA
12:23:00 PM
Guvernul a decis marti, printr-o ordonanta de urgenta, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privata in proprietatea publica a statului, in vederea utilizarii lui ca sediu pentru una din institutiile publice cu nevoi stringente de spatiu sau conditii necorespunzatoare pentru a-si desfasura activitatea in parametrii de normalitate. Imobilul ar urma sa fie dat in folosinta DNA, care a solicitat Executivului un sediu adecvat, potrivit Mediafax.


Guvern: Alocatia de sustinere a familiei nu va mai fi conditionata de plata taxelor si impozitelor locale
12:13:00 PM
Acordarea alocatiei pentru sustinerea familiei, de care beneficiaza familiile cu venituri reduse care au copii in intretinere, nu va mai fi conditionata de plata impozitelor si taxelor locale pentru bunurile pe care le detin in proprietate, a stabilit Guvernul printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata marti, se arata intr-un comunicat al Guvernului.


Dacian Ciolos: Avem un act normativ pentru accelerarea inregistrarii terenurilor in registrul de cadastru
12:08:46 PM
Premierul Dacian Ciolos a anuntat marti ca un act normativ, care va fi aprobat de Guvern, va facilita inregistrarea terenurilor in registrul de cadastru. "Cu precadere, mi se pare important acest lucru pentru terenurile agricole, care isi pierd din valoare atunci cand nu sunt inregistrate in registrul de cadastru", a spus Ciolos.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply