Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Economie

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Autoritatea Electorala aloca fonduri bugetare de peste 8,2 milioane de euro in mentenanta si extinderea sistemului IT al Registrului electoral pentru a gestiona voturile romanilor din Diaspora
6:31:00 AM
Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) vrea sa incheie un acord cadru pe o durata de 4 ani cu un agent economic sau cu o asociere de agenti economici pentru a asigura mentenanta sistemului informatic al Registrului Electoral, dar si extinderea acestuia cu noi functionalitati, printre care si un modul care va gestiona situatia votului cetatenilor romani aflati in strainatate, potrivit unui anunt publicat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Valoarea estimata cu TVA a contractului depaseste 8,2 milioane de euro si va fi finantat din fonduri bugetare. Vezi in articol ce facilitati ar trebui sa ofere sistemul IT romanilor din Diaspora.


Simplificarea fiscalitatii, mai importanta decat nivelul taxelor
6:19:02 AM
Cand se discuta despre taxe, conversatia se concentreaza de cele mai multe ori asupra nivelului acestora. Insa, pentru fondatorii de companii, cea mai presanta problema poate fi cea a complexitatii taxelor. Proprietarii de mici companii din Statele Unite considera nivelul complexitatii taxelor si al costurilor de conformitate un indicator mai bun pentru cat de prietenos este statul cu antreprenorii, decat nivelul in sine al taxelor platite, conform unui sondaj Thumbtack. Conform raportului Doing Business al Bancii Mondiale, o firma romaneasca la inceput de drum are nevoie de 159 de ore/an pentru a naviga prin sistemul fiscal. Acest cost reprezinta de fapt o scadere a productivitatii pentru firma respectiva.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply