Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Autoritatea Electorala aloca fonduri bugetare de peste 8,2 milioane de euro in mentenanta si extinderea sistemului IT al Registrului electoral pentru a gestiona voturile romanilor din Diaspora
6:31:00 AM
Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) vrea sa incheie un acord cadru pe o durata de 4 ani cu un agent economic sau cu o asociere de agenti economici pentru a asigura mentenanta sistemului informatic al Registrului Electoral, dar si extinderea acestuia cu noi functionalitati, printre care si un modul care va gestiona situatia votului cetatenilor romani aflati in strainatate, potrivit unui anunt publicat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Valoarea estimata cu TVA a contractului depaseste 8,2 milioane de euro si va fi finantat din fonduri bugetare. Vezi in articol ce facilitati ar trebui sa ofere sistemul IT romanilor din Diaspora.


Deputatul Sebastian Ghita si fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu, trimisi in judecata de DNA in dosarul finantarii echipei de baschet Asesoft
6:25:00 AM
Deputatul Sebastian Ghita a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie pentru dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani, in dosarul privind finantarea Asociatiei Basket Club Asesoft cu bani de la bugetul local, se arata intr-un comunicat de presa transmis de DNA. In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata fostul primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu, pentru luare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit.


Klaus Iohannis: Am solicitat reexaminarea Codului Fiscal cu motivatia prudentei si responsabilitatii in plan fiscal-bugetar. Romania are nevoie de relaxare fiscala, insa conteaza foarte mult maniera in care se face acest lucru
6:20:00 AM
Presedintele Klaus Iohannis arata ca solicitarea de reexaminare a noului Cod Fiscal transmis Parlamentului este motivata de prudenta si responsabilitate in plan fiscal-bugetar. Intr-un mesaj transmis cu ocazia Conferintei Stiintifice Anuale a Economistilor Romani din Mediul Academic din Starinatate, seful statului precizeaza ca România are nevoie de relaxare fiscala, "însa conteaza foarte mult maniera în care se realizeaza aceasta", fiind necesare politici fiscal-bugetare sustenabile care sa consolideze performante recente. "Dezvoltarea reala, calitativa, se ob?ine prin politici economice bine gândite, care depa?esc interesele politice ?i rezolva problemele profunde ale economiei noastre", declarara Klaus Iohannis.


Simplificarea fiscalitatii, mai importanta decat nivelul taxelor
6:19:02 AM
Cand se discuta despre taxe, conversatia se concentreaza de cele mai multe ori asupra nivelului acestora. Insa, pentru fondatorii de companii, cea mai presanta problema poate fi cea a complexitatii taxelor. Proprietarii de mici companii din Statele Unite considera nivelul complexitatii taxelor si al costurilor de conformitate un indicator mai bun pentru cat de prietenos este statul cu antreprenorii, decat nivelul in sine al taxelor platite, conform unui sondaj Thumbtack. Conform raportului Doing Business al Bancii Mondiale, o firma romaneasca la inceput de drum are nevoie de 159 de ore/an pentru a naviga prin sistemul fiscal. Acest cost reprezinta de fapt o scadere a productivitatii pentru firma respectiva.


Operatiunea Green Arrow: Captura record de 333 kg heroina descoperite in 2 tiruri la granita cu Ungaria. Pachetele, imbibate cu piper si boia iute, erau ascunse in rezervoare duble
6:01:00 AM
Autoritatile romane au realizat o captura de 333 kilograme de heroina, gasite in 2 tiruri care incercau sa treaca granita in Ungaria prin Vama Petea din judetul Satu Mare, in cadrul unei operatiuni intitulate "Green Arrow" (Sageata Verde). Drogurile proveneau cel mai probabil din Afganistan si erau ascunse in rezervoare facute dublu, pachetele fiind imbibate cu boia iute si piper pentru a nu fi detectate de cainii antidrog, au explicat procurorul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu si seful Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din IGPR Claudiu Cucu intr-o conferinta de presa comuna. Reteaua de traficanti era ina tentia autoritatilor romane de circa 4 ani.


Dan Andronic, director general Evenimentul Zilei, a fost audiat la DNA
5:59:18 AM
Dan Andronic, director general al ziarului "Evenimentul zilei", a fost audiat in aceasta dimineata la DNA, anunta chiar Evenimentul Zilei. Audierea a durat trei ore, iar Andronic a adus la sediul DNA cateva documente. El nu a facut declaratii dupa audieri si nici la intrarea in sediul institutiei.

Vom reveni


Postarile lui Iohannis, Obama si Holllande pe Facebook. De ce presedintele Romaniei este altfel
5:58:00 AM
In postarile de pe Facebook, presedintele Klaus Iohannis transmite deseori mesaje legate de ultimele sale vizite oficiale, atat in tara, cat si in strainatate, ceea ce nu gasim la alti presedinti, de pilda la Barack Obama sau Francois Hollande. Pasiunea pentru calatorii a presedintelui i-au atras unele critici. Un blogger scrie ca "presedintele Iohannis isi face blog de travel" si observa ca alti sefi de stat sau de guvern sunt mult mai implicati pe teme politice sau de actualitate pe paginile lor de Facebook. HotNews.ro a comparat postarile din ultimele doua luni ale presedintelui Iohannis, cu postarile altor presedinti. Care sunt, asadar, diferentele?


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply