Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Victor Ponta s-a intalnit cu o delegatie a Congresului SUA
11:02:00 AM
Primul ministru Victor Ponta a avut joi o intrevedere la Palatul Victoria cu o delegatie a Congresului SUA condusa de Deb Fischer, presedintele Subcomitetului pentru Amenintari Emergente si Capabilitati din cadrul Senatului SUA. Din delegatie au mai facut parte senatorii John Cornyn,  Jeff Sessions, John Barrasso si  Mike Conaway, membru in Camera Reprezentantilor.


Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat din nou avizul ca Delta Bucurestiului sa capete statutul de parc natural
11:00:07 AM
Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat din nou avizul, joi, ca  "Delta Bucurestiului", fostul lac Vacaresti cu o suprafata de 183 de ha, sa capete statutul de parc natural. CGMB si-a dat si anul trecut, in aprilie, acordul ca aceasta zona sa devina parc natural, insa hotararea a fost atacata de Prefectura ca ar fi fost aprobata ilegal.


Emil Hurezeanu: Noi nu putem considera ca am avut mereu dreptate in imaginea noastra inghetata si oarecum deformata despre rusi / Contributia rusilor, dar si a altor tari care atunci erau in complicitate cu Rusia pentru marile schimbari din Est, a fost mai determinanta in alungarea lui Ceausescu decat revolta eroica a romanilor pe strazi
10:42:00 AM
Emil Hurezeanu, nominalizat de presedintele Klaus Iohannis pentru postul de ambasador in Germania, a declarat intr-un interviu pentru revista Sinteza ca Romania "nu se afla intr-o arie amenintata" de Rusia, aflandu-se "intr-un perimetru garantat de UE si de NATO". Hurezeanu a spus insa ca "Noi nu putem considera ca am avut mereu dreptate in imaginea noastra inghetata si oarecum deformata despre rusi", adaugand ca reticenta Romaniei fata de Rusia "nu inseamna ca am fi mai imuni in fata omuletilor (verzi - n. red.), daca ar aparea".


Asociatia M10 solicita, printr-o petitie publica, demisia sau revocarea din functie a presedintelui Senatului
10:34:00 AM
Asociatia M10, condusa de europarlamentarul Monica Macovei, a lansat joi o petitie publica prin care solicita demisia sau revocarea din functie a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu. "Consideram ca actiunile sale din ultima perioada reprezinta un atac la justitia din Romania si la independenta celor doua institutii cheie: DNA si ICCJ si demonstreaza inca o data dorinta constanta a anumitor oameni politici de a bloca si controla justitia", se arata intr-un comunicat M10.


Primaria Capitalei va plati circa 46 milioane lei pentru restaurarea Palatului Voievodal Curtea Veche
10:30:00 AM
Primaria Capitalei va plati circa 46 milioane lei pentru restaurarea Palatului Voievodal "Curtea Veche" din Centrul Istoric al Bucurestiului, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.  Lucrarea ar urma sa fie gata in doi ani.


GoPro va lansa propriile drone in 2016
10:29:41 AM
?GoPro, companie celebra pentru camerele video de actiune, a anuntat ca in prima parte din 2016 va lansa drone pe care sa fie montate camerele de actiune, miscarea fiind una asteptata in piata."Te vei simti ca in propriul film", a spus Nick Woodman, seful companiei, citat de BBC.


UPDATE Minerii din Valea Jiului au renuntat la proteste dupa ce au semnat un protocol cu ministrul energiei. Minele ar urma sa fie inchise pana in 2024
10:17:00 AM
Protestul minerilor din Valea Jiului s-a incheiat joi la Petrosani, dupa ce liderii acestora au semnat un protocol cu ministrul Energiei, Andrei Gerea, in care se precizeaza ca termenul de inchidere a celor patru exploatari de huila din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) va fi prelungit pana in anul 2024 fata de 2018 cum prevede o decizie a Comisiei Europene, informeaza Agerpres. Pentru stabilirea acestui termen este necesar si un aviz din partea Comisiei. Minerilor li s-a mai promis ca vor putea beneficia de programul aprobat prin decizia Comisiei Europene 787 din 2010.  Insa, prin aceasta decizie, Romania a fost autorizata sa aloce un ajutor de 1,16 miliarde de lei pentru inchiderea a trei mine, altele decat cele care fac parte acum din CE Hunedoara.


Traian Basescu: Justitia, la moment de cumpana / Setea de putere si goana bezmetica dupa imagine a unor lideri din justitie si generali SRI cu capacitate ridicata de santaj au generat derapaje care pot fi cu greu acceptate
10:14:07 AM
Traian Basescu considera ca "justitia a ajuns la un moment de cumpana", in conditiile in care "setea de putere si goana bezmetica dupa imagine a citorva lideri din justitie, secondati de generali SRI cu capacitate ridicata de presiune si santaj, au generat derapaje care pot fi cu greu acceptate".


Vreme predominant frumoasa si in usoara incalzire. Prognoza meteo pentru vineri
10:11:37 AM
Vineri, vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi usor fata de ziua precedenta, dar valorile termice se vor mentine mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada. Cerul variabil, mai mult senin in regiunile intracarpatice, va avea unele innorari in estul si sudul tarii si in zona de munte, unde numai izolat si trecator vor fi conditii sa ploua slab, informeaza Mediafax.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply