Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

?RETROSPECTIVA Anul 2015 in tehnologie - De la gadget-uri indelung asteptate, pana la automobile mestesugit atacate
4:35:00 AM
Se incheie un an plin de evenimente in tehnologie, un an in care s-au lansat gadget-uri despre care se vorbeste de mult timp si un an in care s-au parafat tranzactii de zeci de miliarde de dolari. Se termina un an in care unele ompanii gigantice au facut schimbari mari si au intrat pe noi teritorii, in timp ce altele fac concedieri. 2015 a fost marcat si de atacuri informatice extrem de sensibile, dar si de batalii legislative ce pot modifica viitorul internetului. In articol puteti citi un scurt rezumat al lui 2015 in tehnologie.


?VIDEO Honda CR-V in actiune, cu motor diesel biturbo de 1,6 litri si transmisie automata cu 9 trepte
4:34:17 AM
Honda a intrat tarziu pe taramul motoarelor diesel de mic litraj, insa prin propulsorul 1.6 i-DTEC biturbo, care dezvolta 160 Cai Putere (CP) si 350 Newton-metru (Nm) vrea sa arate ca timpul n-a trecut degeaba. Mai mult decat atat, Honda este unul dintre putinii producatori auto care au introdus in fabricatia de serie o masina cu transmisie automata cu 9 trepte.


Toate proiectele de reamenajare a centrului Capitalei au fost respinse de Consiliul General al Municipiului Bucuresti
4:22:00 AM
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a respins, in sedinta de marti, toate cele sase proiecte de reamenajare a zonei centrale a orasului, care vizau bulevardul Unirii, Piata Cantacuzino, Piata Lahovari, Parcul Izvor, Sala Palatului si Piata de Flori, anunta Mediafax. Primarul general interimar, Razvan Sava, a convocat pentru marti sedinta extraordinara a CGMB, pe ordinea de zi fiind sapte proiecte de hotarare ce vizau transformari importante in zona centrala a Capitalei, respectiv reamenajari de parcuri, desfiintarea parcarilor supraterane si construirea unor parcari subterane cu peste 3.100 de locuri.


VIDEO Ce s-ar intampla daca Pamantul nu s-ar mai roti
4:18:45 AM
Pamantul se roteste cu o viteza de circa 1600 de kilometri pe ora, iar daca s-ar opri brusc din miscare, efectele ar fi dezastruoase: curentii puternici ar distruge ceea ce omenirea a construit si orasele ar fi inghitite de ape. In astfel de conditii supravietuirea ar fi imposibila.


Despre doua principii (precautiune vs. pro-actiune) si un pariu castigat
4:10:22 AM
Cand am incercat sa gasesc o posibila explicatie rationala protestelor anti-fracturare din Romania, am considerat principiul precautiunii ca fiind un puternic si activ motor psihologic, de exemplu: Orice tehnologie este vinovata pana cand este dovedita inocenta; Mai bine nu facem nimic acum decat sa ne para rau mai tarziu; Nu acceptam nici un fel de fracturare pana cand nu este dovedita a fi sigura. As fi putut sa folosesc si un proverb neaos: Nu da vrabia din mana pentru cioara de pe gard. Ca proverb, se pot cita si contra-raspunsuri: Cine ezita, este pierdut; Cine nu risca, nu castiga; Norocul ii ajuta pe cei curajosi ori Bate fierul cat e cald.


Un avion F-16 apartinand fortelor aeriene din Bahrein s-a prabusit in Arabia Saudita, in apropierea frontierei cu Yemen
4:10:22 AM
Un avion de lupta F-16 apartinand fortelor aeriene din Bahrein, care participa la operatiunile coalitiei anti-rebeli din Yemen, s-a prabusit miercuri in Arabia Saudita "din cauza unei probleme tehnice", iar pilotul este in afara oricarui pericol, anunta AFP.


RPR: Trei litere, trei minciuni
4:06:30 AM
Asa numita Republica Populara Romana, proclamata la 30 decembrie 1947, nu a fost republica, daca republica inseamna res publica; nu a fost populara, daca popor inseamna o comunitate de indivizi cu drepturi garantate constitutional si protejate, nu batjocorite, de stat; nu a fost romana, pentru ca a distrus valorile democratice romanesti, a calcat in picioare cultura nationala si a aservit tara intereselor sovietice.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply