Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

DNA: Seful RA-APPS, Gabriel Surdu, retinut pentru cumparare de influenta; procurorii cer arestarea preventiva
12:26:00 PM
Directia Nationala Anticoruptie informeaza ca procurorii au dispus retinerea lui Gabriel Surdu, director al Regiei Autonome - Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, pentru cumparare de influenta, acesta urmand sa fie prezentat joi Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.


Cartel Alfa acuza Guvernul de actiuni de intimidare asupra angajatilor din administratia locala care fac greva joi
12:24:02 PM
Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa" acuza Guvernul Ponta ca incearca, prin intermediul prefectilor din fiecare judet, sa duca o campanie de intimidare a lucratorilor din administratia publica ce intentioneaza sa participe la greva generala de joi, 30 aprilie, sau la actiunile de protest anuntate pentru luna mai. Sindicatul prezinta in acest sens o adresa a ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, si distribuita de prefectul judetului Tulcea, in care se atrage atentia ca, in cazul in care greva este declarata nelegala, pot fi solicitate despagubiri de la participantii la protest.


ANAF ar fi pus sechestru asigurator la rafinaria Petrotel Ploiesti, detinuta de gigantul rus Lukoil - surse
12:15:25 PM
ANAF ar fi pus sechestru asigurator asupra marfurilor Rafinariei Petrotel Ploiesti, detinuta de gigantul rus Lukoil, anunta Digi 24, care citeaza surse neidentificabile.


Pro TV: venituri 22,3 milioane din publicitate TV si de 10,3 milioane de la cablisti in primul trimestru. CME: Piata de publicitate TV a crescut cu 7% in Romania
12:12:06 PM
Central European Media Enterprises (CME), compania-mama a Pro TV, estimeaza ca piata romaneasca de publicitate TV a crescut cu 7% in primele trei luni ale anului in curs, comparativ cu ianuarie-martie 2014. Potrivit unui raport ce a insotit rezultatele financiare anuntate azi de CME, Pro TV a inregistrat, in primul trimestru, venituri din publicitate TV de 22,3 milioane de dolari si venituri din tarife aplicate cablistilor de 8,9 milioane de dolari. In acelasi document, compania ofera si detalii despre investigatiile intreprinse de ANAF si procurori pe seama operatiunilor din Romania.


Legea care faciliteaza investitiile business angels in firme mici, adoptata de Parlament. Noile prevederi
11:41:34 AM
Persoanele care vor investi intre 3.000 si 200.000 de euro in microintreprinderi si inreprinderi mici vor beneficia de anumite facilitati fiscale, potrivit noii legi pentru stimularea investitorilor individuali "business angels", adoptate miercuri de Parlament. Legea a fost aprobata de Camera Deputatilor, ca for decizional, cu 265  de voturi pentru, unul impotriva si 4 abtineri, dupa 7 luni de la promovarea proiectului de catre Guvern.


Liderul deputatilor PSD despre votul la Ion Ochi: In sedinta de grup am recomandat sa votam in favoarea cererii/ Nu numai colegii mei din PSD au retineri fata de acest noian de cereri
10:51:00 AM
Marian Neacsu, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, a declarat miercuri, comentand respingerea de catre deputati a cererii DNA de retinere si arestare a deputatului PSD Ion Ochi, ca multi colegi au "o retinere" la adresa acestor solicitari venite din partea Justitie, acestia nefiind numai din partidul sau. Neacsu a explicat jurnalistilor ca el a votat in favoarea solicitarii DNA si ca in cadrul sedintei de grup parlamentar recomandarea a fost sa se voteze in acest sens.
  • Ce declara premierul Victor Ponta, deputat si liderul PSD, la sfarsitul lui ianuarie: "Vom vota pentru toate cererile venite din partea Justitiei - urmarire penala, arestare preventiva"


Marko Attila, arestat preventiv in lipsa (surse)
10:44:40 AM
Inalta Curte de Casatie si Justitiei a decis, miercuri, arestarea preventiva in lipsa, pentru 30 de zile, a fostului deputat Marko Attila, acuzat in dosarul ANRP, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.


DNA cere arestarea preventiva a lui Gheorghe Bunea Stancu in dosarul privind finantarea cluburilor sportive
10:33:00 AM
Procurorii DNA au cerut miercuri Tribunalului Galati luarea masurii arestarii preventive, intr-un nou dosar care vizeaza savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, fata de Gheorghe Bunea Stancu, fost presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Braila, in prezent aflat in inchisoare, fiind condamnat intr-o alta cauza.


Parlamentul European a aprobat o finantare de 1 miliard de euro pentru combaterea somajului in randul tinerilor
10:21:23 AM
Parlamentul European a aprobat miercuri o finantare de un miliard de euro pentru 2015, care sa ajute statele membre sa ofere sprijin in gasirea unui loc de munca unui numar de pana la 650 000 de tineri, informeaza un comunicat al PE.


Profesiile liberale- activitati dependente sau independente?
10:19:00 AM
“Cei de la Finante vor sa introduca criterii noi pentru definitia activitatii dependente si acum anuleaza ceea ce exista in legislatie. Aceste criterii vor fi diferite fata de cele din prezent, insa apare o problema de timing: daca apare HG inainte ca regulile sa fie clare,  pot aparea probleme. Ce fac, imi modific contractele de munca iar dupa ce apar criteriile, le refac? Noile criterii ar trebui sa intre in vigoare prin Codul Fiscal, probabil de la 1 iulie.  Intentia Finantelor este de a elimina tratamentul preferential pentru profesiile liberale. Ceea ce e activitate dependenta/independenta sa fie pentru toata lumea, nu doar pentru profesiile liberale”, a explicat pentru HotNews.ro  Dan Badin, partener coordonator servicii fiscale ?i juridice la Deloitte România. De cealalta parte, reprezentantii Finantelor sustin ca proiectul corecteaza o eroare provenita din vremea Guvernului Boc si ca profesiile liberale vor ramane activitati independente. Nimeni insa nu poate garanta cu certitudine acest lucru.


Finantari de cate 10.000 de euro si training antreprenorial, pentru romani care vor sa-si deschida o afacere
10:15:00 AM
40 de persoane din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest Oltenia vor primi finantari de cate 10.000 de euro fiecare si indrumare antreprenoriala pentru a-si deshide afaceri, intr-un proiect  finantat cu fonduri europene, demarat, miercuri, de OTP Consulting si Universitatea Politehnica Bucuresti.


Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare vrea sa schimbe numele judetului
10:03:53 AM
Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, vrea sa schimbe denumirea judetului in Satmar, sustinand ca astfel se restabileste o denumire istorica si se renunta la interpretarea de "sat mai mare".


Care este diferen?a enorma ntre tenisul urmarit de acasa ?i cel trait live, din tribune
10:03:37 AM
"Televiziunea are avantajele ei, dar aceste avantaje au dezavantaje si printre ele este si iluzia intimitatii. Reluarile în slow-motion, prim-planurile, graficele cu statistici rasfata asa de mult telespectatorul încât nu mai suntem constienti de ce pierdem. Si o parte însemnata a ceea ce se pierde la televizor este fizicalitatea pura a tenisului de top, viteza cu care se misca mingea si cu care reactioneaza jucatorii".


Deputatul Anghel Stanciu sustine ca se simte discriminat; vrea sa se strige catalogul si de la coada la cap
10:01:28 AM
Deputatul PSD Anghel Stanciu a cerut miercuri in plenul Camerei Deputatilor ca apelul nominal al deputatilor sa se faca alternativ, o data incepand cu litera "A" si o data de la coada listei, adica incepand cu "W" sau "Z", relateaza Agerpres.


Un startup care poate intelege in detaliu scene din clipuri video a obtinut 10 milioane dolari finantare
10:00:21 AM
Clarifai, un startup care a dezvoltat tehnici avansate prin care poate interpreta ce apare in diverse materiale video, a primit o finantare de 10 milioane dolari care ii va permite sa isi tripleze efectivele. De exemplu, intr-un video montan soft-ul poate determina ce obiecte apar si la ce secunda, in ce moment apare zapada, cand apar oameni, astfel de date fiind valoroase pentru advertiserii care pot plasa automat reclame la anumite momente. Compania permite pe site-ul sau testarea tehnologiei prin clipuri "urcate" de useri.


Orbanizarea economica a lui Victor Ponta: scandalul artificial al preturilor la hypermarket (noul inamic public)
9:54:00 AM
Un conflict artificial a dominat agenda publica a ultimelor zile: asa-zisele cresteri de preturi la supermarketuri inainte de scaderea TVA. O parte a presei a creat o isterie mediatica pe baza unor dovezi precare, daca nu cumva chiar mincinoase. Pe acest val mediatic, intretinut si de Comisia de Agricultura din Parlament, s-a urcat si premierul Victor Ponta, care a anuntat o masura in cel mai pur stil Viktor Orban: taxe noi pentru supermarketuri daca nu scad automat preturile. Inca un pas spre nationalismul economic.


Ajutor de stat pentru Institutul Cantacuzino: imprumut de 33 milioane lei si amanarea datoriilor la Fisc
9:46:00 AM
Guvernul vrea sa acorde un ajutor de stat Institutului Cantacuzino, printr-un imprumut de peste 33 de milioane lei si prin amanarea datoriilor la Fisc. Prevederile fac parte dintr-un Proiect de Ordonanta de Urgenta publicat astazi de Ministerul Educatiei. Documentul mentioneaza ca institutul trebuie sa prezinte "un plan de restructurare care sa asigure viabilitatea pe termen lung" si "care sa fie notificat Comisiei Europene". Amintim ca ministrul Educatiei a propus oficial, in urma cu o saptamana, conducerii Universitatii de Medicina din Bucuresti sa preia Institutul Cantacuzino, care in prezent are datorii de 5 milioane de euro, 500 de angajati si niciun vaccin pe linia de fabricatie.
  • Vezi in articol textul integral al Proiectului de OUG privind acordarea unui ajutor de stat Institutului Cantacuzino


7 motive care explica de ce este atat de slab noul PNL in opozitie
9:40:00 AM
Exista cel putin 7 motive mai putin stiute de marele public care explica de ce noul PNL se comporta slab in opozitie, reactioneaza anemic la temele propagandistice sau de guvernare lansate de guvernul Ponta si pare, la fel ca presedintele Iohannis, total depasit. In esenta, liberalii, sub conducerea bicefala Blaga-Gorghiu, se confrunta cu: o serie de conflicte intre fostii liberali si fostii pedelisti in teritoriu, generate inclusiv de problema reala a coabitarii liberalilor cu pesedisti in unele administratii, cu fragilitatea pozitiei interne a noului presedinte liberal impus de Klaus Iohannis in locul lui Crin Antonescu, cu teama reala a pedelistilor din guvernarea Boc de achetele DNA, cu o criza de comunicare fara precedent si cu ocuparea terenului media de PSD. Sa le analizam, asadar, pe rand.


Guvernul a aprobat un proiect de lege prin care aloca 188,5 milioane de lei pentru doua proiecte de investitii ale Metrorex
9:38:40 AM
Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege in vederea alocarii Ministerul Transporturilor a sumei de 188,5 milioane de lei. Banii provin din sumele obtinute in urma scoaterii la licitatie prin platforma comuna a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera si ar urma sa fie utilizati pentru finantarea, in 2015, a doua proiecte de investitii ale Metrorex. Proiectul de lege urmeaza sa fie transmis Parlamentului.


Ucraina: Autoritatile afirma ca incendiul din apropierea fostei centrale nucleare de la Cernobil este sub control
9:27:00 AM
Incendiul de padure declansat marti in Ucraina in apropiere de fosta centrala nucleara de la Cernobil, teatrul celei mai grave catastrofe nucleare civile petrecut in 1986, era "sub control" miercuri dimineata, au anuntat responsabili ucraineni citati de AFP.


Republica Moldova: Cauza penala privind studiile permierului Chiril Gaburici
9:23:42 AM
Ministerul de Interne din Republica Moldova a anuntat ca a fost deschis un dosar penal privind studiile permierului Chiril Gaburici, informeaza Deschide.md. Potrivit publicatiei citate, anchetatorii examineaza cazul din perspectiva unei infractiuni cu privire la confectionarea, detinerea, vanzarea sau folosirea documentelor oficiale false.


Alpinistul Teofil Vlad, nevoit sa renunte la ascensiunea pe Everest. China a inchis fata nordica a muntelui
9:22:45 AM
Expeditia “Everest 2015 Expedition -Teo Vlad” a fost oprita din cauza faptului ca autoritatile chineze au inchis fata nordica a muntelui, iar alpinistul roman se va intoarce in tara.


Polonia a retras permisul de rezidenta pentru un ziarist al agentiei rusesti Ria-Novosti, la cererea serviciilor de contraspionaj
9:15:30 AM
Prefectura din Varsovia a anuntat miercuri ca decis sa retraga permisul de rezidenta in Polonia pentru ziaristul agentiei ruse de presa Ria-Novosti, Leonid Sviridov, la cererea serviciilor poloneze de contraspionaj (ABW), scrie AFP.


?FOTO/VIDEO: Aproape 250 de protestatari au cerut miercuri legiferarea unui organism independent de evaluare a daunelor auto si demisia presedintelui ASF
9:09:00 AM
Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a organizat miercuri un protest in fata Parlamentului si a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), in care aproape 250 de oameni au cerut legiferarea unui organism independent de evaluare a daunelor auto - Corpul expertilor si evaluatorilor tehnici auto din Romania (CEETAR), dar si demisia presedintelui ASF, Misu Negritoiu, sau abrogarea unor norme aprobate recent de aceasta autoritate care ar avantaja societatile de asigurari in detrimentul asiguratilor. Asiguratorii si brokerii in asigurari s-au plans deja la Comisia Europeana, avertizand ca aparitia unui asemenea organism ar incalca normele UE si ar duce la majorarea tarifelor RCA.
  • Vezi in articol ce nemultumiri au protestatarii si un video cu opinia presedintelui ASF, Misu Negritoiu, despre CEETAR si organizatorii acestui protest


Depresia modifica structura ADN-ului uman si poate declansa imbatranirea prematura
9:06:03 AM
Depresia modifica structura ADN-ului uman si ar putea declansa imbatranirea prematura, afirma un studiu realizat recent de cercetatorii de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, informeaza lexpress.fr, citat de Mediafax.


Primarul din Miercurea Ciuc si unul din viceprimari vor fi dusi la audieri la DNA Bucuresti - surse
8:48:00 AM
Primarul din Miercurea Ciuc, Robert Kalman Raduly, precum si viceprimarul Domokos Szoke, au fost scosi de politisti din sediul primariei si, potrivit unor surse judiciare, vor fi dusi pentru audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Bucuresti in ancheta in care sunt acuzati de fapte de coruptie, informeaza Agerpres.


Guvernul vrea sa vanda pe bursa mai multe pachete de actiuni detinute la companii. Din vanzarea participatiilor minoritare ar obtine peste 1 miliard de euro
8:37:55 AM
Guvernul vrea sa renunte la cat mai multe participatii ale statului detinute la diverse companii. Astfel, Guvernul sustine ca a reanalizat portofoliul de participatii ale statului la societati nationale strategice (blue chips), a identificat companiile cu cel mai mare potential de a trezi un interes ridicat din partea investitorilor romani si straini si a aprobat continuarea programului de listari in orizontul de timp 2015-2016, atat prin oferte publice initiale (IPO), cat si prin majorari ale cotelor de free-float pentru societati deja listate. Vezi de la ce companii vrea Guvernul sa vanda actiunile detinute de stat


Pas mare pentru infiintarea Procurorului European - Parlamentul European a adoptat raportul Macovei
8:33:00 AM
Parlamentul European a adoptat, miercuri, raportul europarlamentarului roman Monica Macovei (independent/PPE), privind propunerea de regulament a Comisiei Europene pentru infiintarea Procurorului European, institutie comunitara care va putea investiga fraudele cu fonduri europene in statele membre UE, inclusiv Romania.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply