Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

SIE: Nu comentam afirmatiile persoanelor implicate in campania electorala. Raspunderea le apartine
9:13:00 AM
Serviciul de Informatii Externe anunta, intr-un raspuns transmis agentiei Mediafax, ca nu comenteaza afirmatiile persoanelor implicate in campania electorala, raspunderea pentru cele afirmate revenindu-le in totalitate.


Consiliul local sector 3 ar putea renunta la proiectul care prevede construirea unei sali polivalente pe 3.000 mp din Parcul Titan dupa un protest al cetatenilor
9:13:00 AM
Mai multi cetateni din grupul de initiativa civica "Prietenii Parcului IOR" au cerut vineri consilierilor locali de la sectorul 3 sa renunte la proiectul care prevede construirea unei sali polivalente pe 3.000 mp din Parcul Titan. Dupa ce oamenii au luat cuvantul in sedinta Consiliului local, alesii locali din partea PDL au declarat ca vor initia un proiect de hotarare pentru revocarea hotararii prin care s-a aprobat sala polivalenta. Propunerea a fost sustinuta si de consilieri de la alte partide, urmand ca in urma unei dezbateri publice sa se ia o decizie.


?Curtea de Conturi: In ultimii 3 ani s-au furat peste 1,6 milioane de metri cubi de lemn din paduri. Volumul de lemn taiat ilegal ce apare in cifrele oficiale nu reflecta nici pe departe amploarea fenomenului, spun inspectorii lui Vacaroiu
9:11:15 AM
Jaful din padurile romanesti a facut  obiectul unui raport al Curtii de Conturi (vezi atasament), institutie care a confirmat ceea ce se banuia: furturi de peste 1.676.779 metri cubi de lemn in ultimii 3 ani, din care 925.372 mc s-au constatat in anul 2013. "Volumul de lemn taiat ilegal ce apare in cifrele oficiale nu reflecta nici pe departe amploarea fenomenului", scriu inspectorii Curtii, care detaliaza si modul in care erau "mascate" taierile ilegale. Una dintre metode este cea a recoltarii prin produse accidentale. Arborii erau declarati ca fiind afectati de factori daunatori, fara a se intocmi documentatiile aferente sau fara a le supune aprobarilor de derogare. Astfel, in anii 2012 si 2013 s-a recoltat un volum de 2786 mii mc respectiv 3648 mii mc "accidental", din care doar pentru 211.000 mc, respectiv 4,2% din volumul total, au existat aprobari de derogare.  Reamintim ca recent, Viorel Hrebenciuc a fost arestat preventiv pentru implicarea intr-un caz privind retrocedarea ilegala a 43.000 de hectare de padure.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply