Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Economie

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Studenti de la ASE fac practica in marketingul si promovarea vinurilor romanesti. Ce job-uri sunt cautate pe piata muncii in acest domeniu
11:31:48 AM
Domeniul vini-viticol a crescut constant in ultimii 7 ani si genereaza locuri de munca pentru care producatorii, distribuitorii si lanturile de restaurante gasesc cu dificultate persoane pregatite, a declarat Florin Bejan, CEO al companiei Vinexpert. Acesta a precizat ca deruleaza, in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, un proiect european in cadrul caruia 200 de studenti isi fac practica la companie, iar 400 de studenti participa la activitati de consiliere profesionala. Practica dureaza 4 saptamani si se concenteaza pe pregatire comerciala, de marketing, studii senzoriale si gestiune financiara.


Uber - Inger sau demon? - Cum si-a inceput controversata aplicatie drumul in Bucuresti si la ce ar trebui sa ne asteptam
11:08:00 AM
Aplicatia Uber s-a lansat miercuri si in Bucuresti, iar in presa si pe retelele sociale s-a vorbit mult despre ea. Chiar prea mult, ar spune unii. Cateva mii de oameni au descarcat aplicatia, insa pe strazi sunt putini soferi si la anumite ore nu poti gasi masina. Cei de la Uber considera ca inceputul este fenomenal in Bucuresti si spun ca sunt bineveniti sa se alature si taximetristii de meserie. In articol puteti citi un interviu cu omul care a lansat Uber in Romania si aflati in ce mod sunt selectati soferii. Intra pentru a citi si despre neajunsurile aplicatiei care vine cu ambitii mari, insa nu va scoate taxi-urile conventionale de pe piata.


SUA: Cresterea economiei a incetinit in trimestrul 4, la 2,2% (a doua estimare)
10:19:55 AM
Cresterea economiei Statelor Unite, care a incetinit in trimestrul IV din 2014, pe fondul conjuncturii mondiale, a fost revizuita in scadere, potrivit celei de-a doua estimari a Departamentului de Comert, publicata vineri si citata de AFP.


Siveco si o firma apropiata deputatului Sebastian Ghita au castigat un contract IT de peste 31 milioane de lei cu Ministerul Afacerilor Externe
8:31:00 AM
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a atribuit in 12 ianuarie 2015 un contract IT de peste 31 milioane lei, finantat din fonduri UE, catre Siveco, conform unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii publice. Datele din SEAP arata ca oferta castigatoare a fost depusa de Siveco in asociere cu Expert One Research (fosta XOR IT), o firma cu actionari apropiati deputatului Sebastian Ghita. Sistemul IT va furniza servicii electronice prin care cetatenii vor putea solicita online informatii consulare, documente de identitate si calatorie, servicii pentru cetatenie, acte de stare civila sau notariale.


Coca-Cola a vandut obligatiuni de 8,5 miliarde euro, cea mai mare emisiune a unei companii din SUA
6:13:07 AM
Coca-Cola a vandut obligatiuni in valoare de 8,5 miliarde de euro, aceasta fiind cea mai mare emisiune de obligatiuni denominate in euro realizata vreodata de o companie americana si a doua la nivel global, dupa cea a companiei farmaceutice Roche din 2009, potrivit Mediafax.


Nikon cumpara cu 400 milioane dolari producatorul de aparatura medicala Optos
5:37:00 AM
Japonezii de la Nikon au ajuns la o intelegere si urmeaza sa plateasca 400 milioane dolari pentru compania medicala Optos care produce aparatura folosita de opticieni. Nikon, celebra pentru aparatele foto, va intra in sectorul medical unde isi va fiolosi experienta in tehnologii optice.


Sebastian Ghita - atac dur la adresa companiilor americane de IT, care fac porcarii si vor sa fure. Despre firmele IT romanesti: Nu suntem chiar ultimii oameni!
4:57:00 AM
Sebastian Ghita lanseaza, in interviul publicat vineri de Catalin Tolontan, un atac dur impotriva mai multor companii americane de IT active pe piata romaneasca, pe care le acuza de "porcarii" si de intentia "sa ne fure". In acelasi interviu, el apara companiile romanesti de profil si acuza autoritatile ca "fluiera cu dubla masura" cand investigheaza coruptia in domeniu.


Andrei Radulescu, Banca Transilvania: Romania nu pare inca pregatita pentru fortele mecanismului monetar european
4:27:00 AM
Romania nu este inca pregatita pentru aderararea la euro, dar e nevoie de o ancora in acest sens, spune intr-un interviu acordat HotNews.ro Andrei Radulescu, economistul sef al bancii Transilvania. Radulescu vorbeste in interviu si despre neajunsurile noului Cod Fiscal, despre care spune ca nu exista nici o certitidune privind capacitatea noilor masuri de generare a unui spatiu fiscal care sa fie utilizat in momentele de criza economica si ca nu exista nici o garantie ca implementarea acestor noi masuri nu va conduce la deteriorarea contului curent. Despre miscarile cursului de schimb a monedei unice in fata leului, Radulescu  "vede" o medie anuala de 4.42 lei/euro in 2015.


Sebastian Ghita sustine ca ar fi negociat intrarea Ringier in actionariatul Romania TV
4:23:31 AM
Sebastian Ghita sustine, in interviul publicat vineri de Catalin Tolontan, ca anul trecut ar fi "negociat" cu grupul de presa Ringier intrarea acestuia ca actionar la Romania TV si la alte site-uri. Contactat de HotNews.ro, directorul general Ringier Romania, Mihnea Vasiliu, a spus ca nu comenteaza.


Companiile estimeaza cresteri pentru industrie, comert si constructii, pana in aprilie - sondaj INS
4:07:07 AM
Managerii companiilor estimeaza pentru perioada februarie - aprilie 2015 o tendinta de crestere moderata a activitatii in industria prelucratoare, in comertul cu amanuntul, pentru care se preconizeaza si majorari de preturi, si in constructii, singurul sector unde se prevad noi angajari, arata INS, citat de Mediafax. Astfel, in cadrul anchetei de conjunctura din luna februarie 2015, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +15%), o relativa stabilitate a preturilor produselor industriale (sold conjunctural +2%) si a numarului de salariati (soldul conjunctural +3% pe total industrie prelucratoare).


Yamaha va lansa o masina de doua locuri in Europa
2:46:00 AM
Yamaha, al doilea mare producator mondial de motociclete, va incepe sa vanda in 2019 un model de automobil de doua locuri care va fi produs in Europa, spune eful companiei, citat de Nikkei. Masina va avea versiuni pe benzina, dar si electrice, Yamaha avand experienta in domeniul motoarelor de autoturisme fiindca a livrat peste 3 milioane de unitati pentru Toyota.


Erste Group incheie anul 2014 cu profit trimestrial. Treichl: Rezultatul net a fost influentat de doi factori: costurile riscului din Romania si imprumuturile in valuta din Ungaria. Am solutionat aceste aspecte in ambele tari
2:09:46 AM
Erste Group, care controleaza cea mai mare banca locala- BCR- a revenit pe profit in ultimul trimestru din 2014, afisand un rezultat net de 42 milioane euro, a anuntat, la Viena, Andreas Treichl, CEO Erste Group. Profitul in vine pe fondul intensificarii procesului de creditare si al imbunatatirii calitatii portofoliului,a mai spus Treichl. "Rezultatul net raportat pentru anul trecut a fost influentat de doi factori: costurile de risc din Romania si imprumuturile in valuta din Ungaria. Am solutionat aceste aspecte in ambele tari", a explicat Andreas Treichl, CEO al Erste Group.


Wall Street: sesiune ezitanta, dar una din cele mai bune luni
Thursday, February 26, 2015 10:10 PM
Wall Street a incheiat si sesiunea de joi nedecis ca urmare a scaderii preturilor la petrol si a publicarii unor indicatori economici nu foarte incurajatori care le arata investitorilor o incetinire a pietei dupa recordurile recente inregistrate: Dow Jones a cedat 0,06%, dar Nasdaq a castigat 0,42%.


TOP Eurostat: Romania - penultima in UE la valoarea salariului minim brut pe economie
Thursday, February 26, 2015 4:03 PM
Romanii beneficiaza de un salariu minim brut pe economie de 218 euro pe luna, de la 1 ianuarie 2015, penultimul ca valoare din Uniunea Europeana, releva datele publicate, joi, de Oficiul european de statistica Eurostat.


In Crimeea, rusii au anexat si piata auto
Thursday, February 26, 2015 3:32 PM
La aproape un an de la anexarea Crimeeii, chiar si piata auto s-a "rusificat" fiindca, daca inainte marca Geely din China era lider al pietei auto locale, acum domina Lada, marca nationala a Federatiei Ruse. Marcile straine si-au inchis dealerii de teama sanctiunilor internationale, iar intr-o pozitie mai ciudata se gaseste Renault care si-a inchis dealerii locali, insa este impreuna cu Nissan actionar majoritar la Lada-AvtoVAZ, noteaza Bloomberg.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply