Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Motivare Inalta Curte: Functionari din Ministerul Dezvoltarii plangeau la sedintele lungi in noapte convocate de Elena Udrea pentru organizarea Galei Bute
12:22:04 PM
Functionarii din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului erau obligati de Elena Udrea sa participe la sedinte lungi in noapte pentru a gasi modalitati de incheiere a contractelor pentru Gala Bute, iar unii dintre ei chiar au plans la aceste intalniri, potrivit Agerpres.


Dosarul Bica 2: Alina Bica, Dorin si Alin Cocos raman in arest preventiv
11:42:00 AM
Alina Bica, Dorin si Alin Cocos, precum si Ionut Florentin Mihailescu, fost consilier al Alinei Bica, raman in arest preventiv in dosarul "Bica 2", a decis vineri Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu va fi judecat sub control judiciar, in acelasi dosar.


Studenti de la ASE fac practica in marketingul si promovarea vinurilor romanesti. Ce job-uri sunt cautate pe piata muncii in acest domeniu
11:31:48 AM
Domeniul vini-viticol a crescut constant in ultimii 7 ani si genereaza locuri de munca pentru care producatorii, distribuitorii si lanturile de restaurante gasesc cu dificultate persoane pregatite, a declarat Florin Bejan, CEO al companiei Vinexpert. Acesta a precizat ca deruleaza, in parteneriat cu Academia de Studii Economice Bucuresti, un proiect european in cadrul caruia 200 de studenti isi fac practica la companie, iar 400 de studenti participa la activitati de consiliere profesionala. Practica dureaza 4 saptamani si se concenteaza pe pregatire comerciala, de marketing, studii senzoriale si gestiune financiara.


Spania este amenintata de un imens faliment in sectorul imobiliar
11:23:32 AM
Dezvoltatorul imobiliar spaniol Martinsa-Fadesa a anuntat vineri convocarea unui consiliu de administratie extraordinar luni, pentru a studia o eventuala lichidare judiciara care ar fi una dintre cele mai importante din Europa ultimilor ani, scrie AFP.


Uber - Inger sau demon? - Cum si-a inceput controversata aplicatie drumul in Bucuresti si la ce ar trebui sa ne asteptam
11:08:00 AM
Aplicatia Uber s-a lansat miercuri si in Bucuresti, iar in presa si pe retelele sociale s-a vorbit mult despre ea. Chiar prea mult, ar spune unii. Cateva mii de oameni au descarcat aplicatia, insa pe strazi sunt putini soferi si la anumite ore nu poti gasi masina. Cei de la Uber considera ca inceputul este fenomenal in Bucuresti si spun ca sunt bineveniti sa se alature si taximetristii de meserie. In articol puteti citi un interviu cu omul care a lansat Uber in Romania si aflati in ce mod sunt selectati soferii. Intra pentru a citi si despre neajunsurile aplicatiei care vine cu ambitii mari, insa nu va scoate taxi-urile conventionale de pe piata.


RATB vrea sa scumpeasca biletele de calatorie pentru a creste incasarile: Pretul biletului, de 1,3 lei, este cel mai mic din tara
10:36:00 AM
Pretul unui bilet de calatorie in reteaua RATB, de 1,3 lei, este cel mai mic din tara, in conditiile in care traseele deservite in Capitala sunt si de trei ori mai lungi decat in alte orase, iar cresterea la 1,8 - 2 lei, solicitata de institutie, ar resuscita incasarile, spun reprezentantii RATB, potrivit Mediafax.


Monica Macovei isi lanseaza duminica, 1 martie, noul partid politic
10:23:00 AM
Europarlamentarul Monica Macovei isi va lansa duminica, 1 martie, noul partid politic, pe care il infiinteaza impreuna cu sustinatorii din campania pentru alegerile prezidentiale. Evenimentul de lansare va avea loc la sala Grigore Preoteasa a Casei de Cultura a Studentilor, Calea Plevnei nr. 61, intre orele 13.00-15.30. In cadrul evenimentului de lansare vor vorbi despre clasa politica actuala si despre necesitatea aparitiei unui al treilea pol politic Monica Macovei, Adrian Papahagi si Lucian Mandruta, se arata intr-un comunicat.


ATP Dubai: Roger Federer s-a calificat in finala turneului
10:09:51 AM
Jucatorul elvetian de tenis Roger Federer s-a calificat in finala turneului ATP de la Dubai, invingandu-l fara probleme, cu 6-2, 6-2, pe croatul Borna Coric, intr-o partida din penultimul act al competitiei, disputata vineri, relateaza Agerpres. 


Contestatia Elenei Udrea la decizia de arestare preventiva se judeca pe 5 martie
10:04:00 AM
Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru data de 5 martie termenul cand va judeca contestatia depusa de Elena Udrea fata de decizia de arestare preventiva in dosarul Gala Bute. Elena Udrea a fost arestata miercuri pentru 30 de zile, ea fiind acuzata in dosarul Gala Bute de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.


?Primarul Timisoarei vrea sa ii dea jos din mijloacele de transport public pe calatorii nespalati
9:50:44 AM
Nicolae Robu, primarul orasului Timisoara, vrea sa ii dea jos din transportul in comun pe calatorii cerati cu apa si sapunul, potrivit opiniatimisoarei.ro. Edilul intentioneaza sa isi puna in aplicare planul cu ajutorul Politiei transportului in comun si a camerelor de supraveghere.


Mihail Vlasov, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta
9:40:26 AM
Fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta, de Curtea de Apel Bucuresti, decizia nefiind definitiva, anunta Mediafax.


Federatia Romana de Fotbal doreste modificarea Codului Fiscal pentru scutirea de la plata TVA la transferurile de jucatori
9:39:11 AM
Federatia Romana de Fotbal doreste, prin "Planul strategic pentru dezvoltarea fotbalulului din Romania 2015-2020", intrat in posesia MEDIAFAX, modificarea Codului Fiscal, astfel incat cluburile sa nu mai fie nevoite sa plateasca Taxa pe Valoare Adaugata (TVA) pentru transferurile jucatorilor, informeaza Mediafax.


?Traseul lui Mohammed Emwazi, de la tanarul londonez tipic care iubea fotbalul si jocurile video pana la calaul Statului Islamic: Rece, sadic si nemilos
9:38:06 AM
Marturiile despre Mohammed Emwazi, alias "Jihadi John", calaul gruparii teroriste Statul Islamic (SI), descriu traseul unui tanar londonez de origine kuweitiana fara probleme, fan al fotbalului si al jocurilor video, pana la radicalizarea sa care l-a facut un ucigas descris ca "rece, sadic si nemilos", scrie AFP.


?Cum isi repara bancile pasii gresiti cu miliarde
9:35:53 AM
Bancile sunt institutii serioase, solide, care  teoretic nu cad niciodata, iti sar in ajutor cu un credit sau iti gospodaresc banul depus cu profit. Acest cliseu de imagine a fost puternic scuturat in istoria bancara recenta de falimentul bancii americane Lehman Brothers si criza financiara care i-a urmat, incepand cu toamna lui 2008. Iata insa ca adevarul bancar e mult mai adanc, dar si mai urat decat am crede. „Inselaciune, spalare de bani, manipulari de dobanzi: bancile trebuie sa fie pedepsite pentru pasii lor gresiti“, scrie FAZ.net. Indeobste, pana la urma nu platesc bancile, ci clientii lor.


Ce a obtinut Klaus Iohannis de la intalnirea cu Angela Merkel
9:31:00 AM
Klaus Iohannis si sotia au facut joi seara, la Ambasada Romaniei din Berlin, o baie de multime prelungita, semn de relaxare dupa o zi plina. Totusi, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, nu a oferit in conferinta de presa mari motive de optimism. N-a facut promisiuni pe tema sustinerii aderarii Romaniei la Schengen, nu a angajat termene.  Dar asta oficial. Neoficial, cam toata delegatia romaneasca a afisat relaxarea presedintelui si s-a declarat incantata de discutiile de la Berlin. Cel putin doua ar fi, in viziunea lor, castigurile acestei vizitie: inca un pas important, dupa Paris, spre aderare si o repozitionare notabila in politica externa.


Ucraina ramane precauta fata de Rusia, dupa ce trei militari au murit in ultimele doua zile
9:24:31 AM
Kievul a raportat vineri ca trei militari ucraineni au murit in ultimele 24 de ore, in timpul conflictelor din estul separatist, dupa doua zile in care nu au avut loc accidente violente.


ATP Dubai: Horia Tecau si Jean-Julien Rojer au ratat calificarea in finala de dublu
9:02:00 AM
Perechea Horia Tecau/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numarul 2, a ratat, vineri, calificarea in finala probei de dublu din cadrul turneului de 500 de puncte de la Dubai.


?Cum se pregateste Primaria Capitalei pentru cutremur si cate cladiri a consolidat pana acum / Oprescu avertizeaza proprietarii care nu isi consolideaza blocurile ca raspund penal pentru victimele unui cutremur
9:01:23 AM
Primaria Capitalei a consolidat in ultimii 10 ani doar 19 cladiri incadrate in clasa I de risc seismic prin programul national de consolidare, care vizeaza cladirile private. Primarul Sorin Oprescu spune ca, desi au fost bani alocati pentru acest proiect, evolutia lui este nesatisfacatoare deoarece proprietarii refuza consolidarea, aceastia nefiind obligati prin lege. In paralel cu consolidarea, Primaria Capitalei a luat mai multe masuri in caz de cutremur, amenajand in 12 scoli si pe Arena Nationala spatii de campare pentru circa 40.000 de sinistrati. Edilul spune insa ca proprietarul care se va face vinovat de pierderi de vieti omenesti sau de vatamari corporale din cauza ca nu si-a pus in siguranta proprietatea va raspunde penal.


Victor Ponta dupa intalnirea cu premierul Georgiei: Romania este unul din cei mai hotarati suporteri ai integrarii Georgiei in UE si NATO
8:41:00 AM
"Romania este unul din cei mai hotarati suporteri ai integrarii Georgiei in UE si NATO. Vreau sa felicit Guvernul Georgiei si pe primul ministru pentru ca anul trecut la Vilnius a semnat acordul de asociere cu UE si ii urez sa fie primul ministru al Georgiei care semneaza si aderarea la NATO a tarii sale", a declarat vineri premierul Victor Ponta dupa intalnirea de la Palatul Victoria cu omologul sau georgian Irakli Garibashvili, aflat in vizita oficiala in Romania. Victor Ponta a adaugat ca, desi Romania sprijina cel mai mult Republica Moldova, "cred ca este in interesul si datoria noastra sa nu uitam de Georgia, tara care a avut curajul sa fie alaturi de UE si NATO intr-o regiune atat de dificila".


In viata, ca-n teatru
8:36:14 AM
A?teptam momentul acesta. Luasem biletele din timp, îmi pregatisem metodic hainele, ma asigurasem ca nu vor fi întârzieri ?i deraieri de la planul ini?ial cauzate de cine ?tie ce ter?i mali?io?i. Visam clipele acelea în care îmi voi pune rochia pe care o ador (?i pe care n-am îmbracat-o niciodata), pantofii cei noi care zac în dulap, nepurta?i, de 3 luni, un dress fin, în care voi avea tot timpul din lume sa-mi execut un machiaj impecabil ?i sa-mi a?ez, în sfâr?it, buclele într-un fel care sa para cu adevarat elaborat.


Siveco si o firma apropiata deputatului Sebastian Ghita au castigat un contract IT de peste 31 milioane de lei cu Ministerul Afacerilor Externe
8:31:00 AM
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a atribuit in 12 ianuarie 2015 un contract IT de peste 31 milioane lei, finantat din fonduri UE, catre Siveco, conform unui anunt publicat vineri in Sistemul Electronic de Achizitii publice. Datele din SEAP arata ca oferta castigatoare a fost depusa de Siveco in asociere cu Expert One Research (fosta XOR IT), o firma cu actionari apropiati deputatului Sebastian Ghita. Sistemul IT va furniza servicii electronice prin care cetatenii vor putea solicita online informatii consulare, documente de identitate si calatorie, servicii pentru cetatenie, acte de stare civila sau notariale.


Niculae Havrilet, despre decizia Agentiei de Integritate: Nu am fost in incompatibilitate. Voi contesta decizia ANI in instanta
8:04:00 AM
Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), va contesta in instanta decizia Agentiei Nationale de Integritate (ANI) care il acuza de incompatibilitate. "Nu am fost in incompatibilitate", a declarat pentru HotNews.ro Niculae Havrilet. Acesta sustine ca si-a dat demisia din functia de director al firmei GASCOP SRL, la scurt timp dupa ce a fost numit presedinte cu rang de secretar de stat al ANRE. Insa, intre firma si Inspectoratul Teritorial de Munca ar fi existat o "sincopa" in ceea ce priveste declararea renuntarii la functia de director in GASCOP, sustine Havrilet.


Calin Popescu-Tariceanu, dupa ce CCR a declarat neconstitutionale dispozitiile care prevad un numar minim de membri fondatori ai unui partid: Criteriile impiedica aparitia unor partide de buzunar, partide care sa incapa intr-un microbuz
7:58:00 AM
Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, sustine ca prevederile din Legea partidelor politice criticate de judecatorii constitutionali impiedica aparitia unor partide "de buzunar", fiindca o scena politica "faramitata" poate duce la "complicatii majore pentru a asigura o anumita coerenta a deciziei politice", informeaza Agerpres.


VIDEO Neurochirurgul Stefan Mindea opereaza un chist arahnoidian pe creier. Cand apare, care sunt simptomele si in cat timp pleaca pacientul acasa
7:44:00 AM
Prof. Dr. Mindea Stefan, neurochirurg, fost sef al sectiei de neurochirurgie a prestigioasei Universitati Stanford, a operat un chist arahnoidian pe creier, folosind un sistem de navigatie de ultima generatie in cadrul Spitalului de Ortopedie si Chirurgie Plastica MedLife. Pacienta acestuia, in varsta de 32 de ani, a fost externata din spital la doar doua zile dupa interventia chirurgicala. Dr. Mindea explica pentru cititorii MedLive.ro cum decurge o operatie de acest tip, care sunt simptomele care ar trebui sa traga un semnal de alarma, ce tehnologie a folosit, care sunt potentialele riscuri si cum se simte pacientul.
  • Urmareste pe MedLive.ro imagini din timpul operatiei si interviul cu Dr. Stefan Mindea si pacienta acestuia
  • Atentie! Imaginile pot fi socante


[P] Interviu VIDEO: Ioana Gheorghiade, Director in cadrul BCR: Bancile pot juca trei mari roluri in atragerea fondurilor europene pentru sectorul privat, din urmatorii sapte ani
7:31:23 AM
Bancile ar putea deveni organisme de implementare in cadrul fondurilor structurale, astfel s-ar facilita si aprobarea finantarii pentru anumite proiecte in paralel cu analiza eligibilitatii acestora, a explicat intr-un interviu pentru EurActiv.ro Ioana Gheorghiade, Director Executiv Directia Sector Public si Finantarea Infrastructurii, Banca Comerciala Romana. Acesta este numai unul dintre rolurile pe care sistemul bancar le poate juca in noua perioada de finantari europene 2014-2020. Urmareste interviul VIDEO.


Mihail Hodorkovski despre Vladimir Putin: Un rege gol care se confrunta cu un dezastru economic
7:23:00 AM
Fostul magnat rus Mihail Hodorkovski a declarat joi ca Vladimir Putin este un "rege gol" care domneste peste o economie ce va regresa si mai mult, generând în cele din urma o batalie între clanurile rivale din Moscova, relateaza Reuters, citat de Mediafax. "Putin cu pieptul gol nu este un lider atotputernic. Este un rege gol", a declarat Hodorkovski la Londra.


Victor Ponta le arata romanilor, pe Instagram, cum se vede Piata Victoriei din biroul sau de la Guvern
7:15:40 AM
Prim-ministrul Victor Ponta a postat vineri dimineata o fotografie pe contul sau de Instagram in care arata cum se vede Piata Victoriei din biroul sau de la Guvern.


Dorin si Alin Cocos si-au recunoscut faptele in dosarul 'Bica 2' (surse)
6:53:00 AM
Omul de afaceri Dorin Cocos si fiul acestuia, Alin Cocos, si-au recunoscut faptele in fata procurorilor DNA in dosarul 'Bica 2', in care au fost trimisi recent in judecata, au declarat pentru Agerpres surse din randul avocatilor.


Agentia de Integritate il acuza pe arbitrului pietei Energiei, Niculae Havrilet, de incompatibilitate
6:39:00 AM
Agentia Nationala de Integritate il acuza pe Niculae Havrilet, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), de incompatibilitate, in conditiile in care acesta ar fi detinut, incepand cu data de 6 iunie 2012, simultan cu functia de presedinte cu rang de secretar de stat al ANRE, si functia de director general al GASCOP SR., societate al carei obiect de activitate se desfasoara in sectorul energiei electrice, termice si al gazelor naturale.


Premierul Albaniei, aflat in vizita la Bucuresti, cere din nou Romaniei recunoasterea provinciei Kosovo ca stat independent
6:35:00 AM
Premierul Albaniei, Edi Rama, aflat la Bucuresti, a solicitat din nou Romaniei recunoasterea provinciei Kosovo ca stat independent, aratand ca, in opinia sa, rezolvarea acestei probleme va asigura securitatea regionala si va estompa anumite "tendinte si frustrari ale altor tari vecine". "Vin de repetate ori cu cererea de recunoastere a independentei ca stat a Kosovo si, de asemenea, cu cererea ca Romania sa ofere sprijin permanent ca aceasta tara sa devina membra in aceasta uniune a tarilor in familia din care ea face parte", a spus Edi Rama, dupa o intalnire cu premierul Victor Ponta.


Mircea Dusa: Tinerii sa stea linistiti, nu se fac recrutari sau incorporari
6:28:00 AM
Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat vineri, la Bistrita, ca tinerii pot "sa stea linistiti", pentru ca in aceasta perioada nu se fac recrutari sau incorporari, pe fondul conflictului din Ucraina, acest lucru putand fi facut, in mod legal, doar printr-o hotarare a Parlamentului.


Deputatii germani au deblocat programul de ajutor financiar pentru Grecia
6:24:00 AM
Deputatii germani au inlaturat vineri ultima bariera pentru sprijinul financiar international care urmeaza sa fie acordat Greciei, dupa ce au aprobat cu o majoritate zdrobitoare extinderea cu patru luni a programului, decisa marti de Eurogrup, aunnta AFP.


PNL isi lanseaza sambata programul de guvernare
6:16:00 AM
Partidul National Liberal isi va prezenta sambata, spre dezbatere publica si interna, programul de guvernare, in cadrul unei conferinte de presa ce va fi sustinuta de co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga si de prim-vicepresedintele formatiunii Catalin Predoiu.


Coca-Cola a vandut obligatiuni de 8,5 miliarde euro, cea mai mare emisiune a unei companii din SUA
6:13:07 AM
Coca-Cola a vandut obligatiuni in valoare de 8,5 miliarde de euro, aceasta fiind cea mai mare emisiune de obligatiuni denominate in euro realizata vreodata de o companie americana si a doua la nivel global, dupa cea a companiei farmaceutice Roche din 2009, potrivit Mediafax.


Judecator CAB, opinie separata la decizia de respingere a solicitarii de anulare a pedepsei lui Voiculescu: Magistratii care au pronuntat decizia in cazul ICA s-au aflat in incompatibilitate
5:25:00 AM
Judecatorul Dan Lupascu de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), care a facut opinie separata in hotararea din dosarul in care Dan Voiculescu a cerut anularea pedepsei de zece ani de inchisoare, arata, in motivare, ca magistratii care au pronuntat decizia in cazul ICA s-au aflat in incompatibilitate, informeaza Mediafax. Judecatorul Dan Lupascu a decis admiterea contestatiei in anulare formulata de Dan Voiculescu, insa celelalte doua magistrate din complet - Isabelle Tocan si Corina Cornelia Daescu - au respins cererea fondatorului Partidului Conservator.


Vladimir Putin a taiat salariile membrilor administratiei prezidentiale cu 10%
5:11:00 AM
Presedintele rus Vladimir Putin a decis sa taie salariile membrilor administratiei prezidentiale cu 10%, a anuntat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters.


VIDEO Dosarul Gala Bute: DNA a pus sechestru pus pe bunuri apartinand lui Udrea, Obreja, Ariton, Resmetita, Gardea si Lupulescu
5:02:00 AM
Stire actualizata Procurorii DNA au dispus, in dosarul "Gala Bute", instituirea masurii sechestrului asigurator asupra mai multor bunuri ce apartin Elenei Udrea, lui Ion Ariton, Rudel Obreja si altor trei inculpati, informeaza Agerpres.


Sebastian Ghita - atac dur la adresa companiilor americane de IT, care fac porcarii si vor sa fure. Despre firmele IT romanesti: Nu suntem chiar ultimii oameni!
4:57:00 AM
Sebastian Ghita lanseaza, in interviul publicat vineri de Catalin Tolontan, un atac dur impotriva mai multor companii americane de IT active pe piata romaneasca, pe care le acuza de "porcarii" si de intentia "sa ne fure". In acelasi interviu, el apara companiile romanesti de profil si acuza autoritatile ca "fluiera cu dubla masura" cand investigheaza coruptia in domeniu.


Culoarea unei rochii imparte internetul in doua tabere: Albastru cu negru sau alb cu auriu- Tu ce culoare vezi?
4:43:00 AM
Internetul a fost impartit in doua tabere de culoarea unei rochii, imagine ce functioneaza ca un experiment de percepere accidentala a unei culori, noteaza The Independent. #The Dress, asa cum este acum cunoscuta pe retelele de socializare, a fost observata de un blogger care a cerut opinia cititorilor. "Va rog sa ma ajutati: este rochia asta alb cu auriu sau albastru cu negru? Eu si prietenii mei nu ne putem intelege", a scris Swiked.


Andrei Radulescu, Banca Transilvania: Romania nu pare inca pregatita pentru fortele mecanismului monetar european
4:27:00 AM
Romania nu este inca pregatita pentru aderararea la euro, dar e nevoie de o ancora in acest sens, spune intr-un interviu acordat HotNews.ro Andrei Radulescu, economistul sef al bancii Transilvania. Radulescu vorbeste in interviu si despre neajunsurile noului Cod Fiscal, despre care spune ca nu exista nici o certitidune privind capacitatea noilor masuri de generare a unui spatiu fiscal care sa fie utilizat in momentele de criza economica si ca nu exista nici o garantie ca implementarea acestor noi masuri nu va conduce la deteriorarea contului curent. Despre miscarile cursului de schimb a monedei unice in fata leului, Radulescu  "vede" o medie anuala de 4.42 lei/euro in 2015.


Sebastian Ghita sustine ca ar fi negociat intrarea Ringier in actionariatul Romania TV
4:23:31 AM
Sebastian Ghita sustine, in interviul publicat vineri de Catalin Tolontan, ca anul trecut ar fi "negociat" cu grupul de presa Ringier intrarea acestuia ca actionar la Romania TV si la alte site-uri. Contactat de HotNews.ro, directorul general Ringier Romania, Mihnea Vasiliu, a spus ca nu comenteaza.


VIDEO Dosarul Bica 2: Adriean Videanu, in instanta, pentru verificarea controlului judiciar
4:21:00 AM
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu s-a prezentat vineri la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, el fiind citat in dosarul "Bica 2", in care a fost trimis in judecata de DNA, informeaza Agerpres. La intrarea in sediul instantei, Videanu nu a dorit sa faca declaratii.


Vasile Astarastoae sustine introducerea practicii private in spitalul public: Medicul se va simti altfel
4:10:00 AM
Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, afirma, intr-un interviu acordat Mediafax, ca va insista pana la finalul mandatului sau pentru introducerea practicii private in spitalul public, legalizand practic banii dati la plic medicilor de catre pacienti.


Companiile estimeaza cresteri pentru industrie, comert si constructii, pana in aprilie - sondaj INS
4:07:07 AM
Managerii companiilor estimeaza pentru perioada februarie - aprilie 2015 o tendinta de crestere moderata a activitatii in industria prelucratoare, in comertul cu amanuntul, pentru care se preconizeaza si majorari de preturi, si in constructii, singurul sector unde se prevad noi angajari, arata INS, citat de Mediafax. Astfel, in cadrul anchetei de conjunctura din luna februarie 2015, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +15%), o relativa stabilitate a preturilor produselor industriale (sold conjunctural +2%) si a numarului de salariati (soldul conjunctural +3% pe total industrie prelucratoare).


DNA: Fostul sef al IPJ Timis Gheorghe Popescu, trimis in judecata
4:05:46 AM
Procurorii DNA l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe Gheorghe Popescu, fost inspector sef al Inspectoratului de Politie Judetean Timis, pentru primire de foloase necuvenite.


De ce nu (mai) citim?
3:43:43 AM
Da, e adevarat: jumatate din populatia tarii nu citeste. Probabil cand facem aceasta afirmatie ne gandim la cei care, dupa terminarea scolii, nu mai deschid nici o carte (ceea ce nu inseamna neaparat ca nu citesc: in ziua de astazi fiecare e obligat sa "proceseze" cantitati industriale de maculatura legislativa sau "cu circulatie interna" la locul de munca). Daca i-am adauga acestora pe cei care citesc abia o carte pe an sau, mai exact, diverse fragmente dintr-o carte; pe cei pe care dintr-o ratiune sau alta ii trecem intre cititori (elevi, studenti, profesori, preoti, oameni ai legii), dar care nici ei nu citesc nimic altceva decat textele standard necesare meseriei, cifra ar fi mult mai mare. Probabil 75 - 80 % din populatia tarii nu citeste nimic altceva decat lucrurile pe care "trebuie sa" le citeasca...


Gafa la CNN: O fotografie cu Vladimir Putin, folosita pentru a ilustra o stire cu teroristul SI cunoscut ca John Jihadistul
3:10:00 AM
Postul american de televiziune CNN a facut o gafa joi, cand a afisat pe ecran, cel mai probabil din cauza unor probleme tehnice, fotografia presedintelui rus Vladimir Putin in timpul stirii in care se anunta dezvaluirea identitatii teroristului SI cunoscut ca "John Jihadistul".


[P] INFOGRAFIC Cum se trezesc bucurestenii - obiceiurile influenteaza diminetile?
2:49:00 AM

Trezitul de dimineata. Acelasi pentru toti, diferit pentru fiecare dintre noi. Cu tabieturi sau fara, cu snooze sau exercitii de inviorare, cu ochii mijiti de somn sau o cafea tare,primele ore ale zilei sunt conectate de personalitatea fiecaruia. Compania IKEA a studiat diminetile bucurestenilor si a aflat care sunt cele mai intalnite obiceiuri matinale ale acestora.


Yamaha va lansa o masina de doua locuri in Europa
2:46:00 AM
Yamaha, al doilea mare producator mondial de motociclete, va incepe sa vanda in 2019 un model de automobil de doua locuri care va fi produs in Europa, spune eful companiei, citat de Nikkei. Masina va avea versiuni pe benzina, dar si electrice, Yamaha avand experienta in domeniul motoarelor de autoturisme fiindca a livrat peste 3 milioane de unitati pentru Toyota.


Elena Udrea si Ion Ariton, audiati la DNA in dosarul Gala Bute
2:44:00 AM
Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea a fost adusa, vineri, din arestul Politiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiata in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de luare de mita si abuz in serviciu. Tot vineri dimineata, in jurul aceleiasi ore, a sosit la sediul DNA pentru audieri si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, inculpat in dosarul "Gala Bute" si pus sub control judiciar.


Never play a player 'cause you might get played sau cum am alergat tot timpul dupa barbati inabordabili
2:22:00 AM
Totul în relatiile dintre oameni consta în siguranta de sine. Daca pari slab, esti pierdut. Daca esti disperat, de asemenea pierzi. În relatiile dintre un barbat si o femeie, cine face primul pas, deja a pierdut. Cine se "tine tare", are puterea. O sa explic un pic la ce ma refer. Un barbat si o femeie ies impreuna. Se plac, petrec o seara frumoasa, discuta, flirteaza si eventual seara se încheie cu un sarut. Atunci începe lupta.


Erste Group incheie anul 2014 cu profit trimestrial. Treichl: Rezultatul net a fost influentat de doi factori: costurile riscului din Romania si imprumuturile in valuta din Ungaria. Am solutionat aceste aspecte in ambele tari
2:09:46 AM
Erste Group, care controleaza cea mai mare banca locala- BCR- a revenit pe profit in ultimul trimestru din 2014, afisand un rezultat net de 42 milioane euro, a anuntat, la Viena, Andreas Treichl, CEO Erste Group. Profitul in vine pe fondul intensificarii procesului de creditare si al imbunatatirii calitatii portofoliului,a mai spus Treichl. "Rezultatul net raportat pentru anul trecut a fost influentat de doi factori: costurile de risc din Romania si imprumuturile in valuta din Ungaria. Am solutionat aceste aspecte in ambele tari", a explicat Andreas Treichl, CEO al Erste Group.


VIDEO Cutremur de 4,2 grade in zona Vrancea
1:54:00 AM
Un cutremur cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc vineri dimineata, la ora 08:11, in zona Vrancea, informeaza Mediafax.


Serviciile secrete americane prezic o inrautatire a situatiei din Donbas
1:27:00 AM
Serviciile secrete americane estimeaza ca luptele din estul separatist al Ucrainei vor continua pe durata intregului an 2015, dupa cum a declarat joi directorul serviciilor de informatii ale SUA (DNI), James Clapper, citat de publicatia ucraineana Vesti.ukr.


Autopsia confirma sinuciderea omului de afaceri Costel Comana in toaleta unui avion spre Costa Rica
12:24:00 AM
Autoritatile din Costa Rica au declarat joi ca autopsia a confirmat ca un roman, identificat drept omul de afaceri Costel Comana, s-a spanzurat in toaleta avionului care se deplasa dinspre Bogota spre San Jose, in Costa Rica, relateaza Associated Press.


Clipul zilei: Cum iti pregatesc 100 de japoneze clatite la micul dejun
Thursday, February 26, 2015 11:33 PM
Visul oricarui barbat... pentru micul dejun... evident, nu? :)


Bancul zilei: Umorul in acceptiunea nevestelor
Thursday, February 26, 2015 11:03 PM
Domnule politist, ascultati-ma si pe mine va rog. De ce atunci cand Tom il loveste pe Jerry cu o tigaie, este umor, dar daca eu...


Faze tari: Satul de pe fundul Lacului Vidraru - o intreaga colonie s-a scufundat in 1965. Marturii terifiante ale martorilor: crucile ies inca din apa; O sala intreaga de cinema, evacuata in timpul unei proiectii Fifty Shades of Grey. Ce a putut face o femeie; Un fotbalist si-a pozat iubita in timp ce-i facea sex oral si a postat imaginea pe o retea de socializare
Thursday, February 26, 2015 8:45 PM
Captura impresionanta a unui pescar italian. A prins un somn de 127 de kilograme cu lanseta si l-a eliberat imediat. Un pescar sustine ca a prins un somn urias care cantareste 127 de kilograme si are o lungime de 5,5 metri...

Medicii l-au numit "miracol medical". Ce s-a intamplat cu un bebelus din Marea Britanie care s-a nascut fara puls. Un bebelus din Marea Britanie care s-a nascut fara puls si a fost resuscitat abia dupa opt minute...


Utile: Ce sa mananci daca ai lipsa de magneziu;Ce se intampla daca nu mananci seara; Cum iti poti albi dintii cu ajutorul cojilor de banana
Thursday, February 26, 2015 7:35 PM
Cum sa speli si dezinfectezi corect WC-ul in 3 minute Vasul de toaleta aduna foarte multi microbi si mizerie, fiind un loc unde bacteriile de putrefactii...

Yoga in pat Ai avut o zi lunga si grea. Te simti incordata, obosita si nu te gandesti decat la un singur lucru: sa dormi. Dar, atentie:...


Caru' cu Vedete: Vrea copii, nu casatorie! Salman Khan i-a dat o veste dura Iuliei Vantur; Din culisele Fifty Shades: Dakota Johnson, cleptomana; Prima reactie a Mihaelei dupa publicarea fotografiilor in care parasutistul ei saruta o alta femeie: Prieteni comuni!
Thursday, February 26, 2015 6:51 PM
Madonna a cazut pe scena la Brit Awards 2015! Madonna, regina incontestabila a muzicii pop, a avut parte de un incident neplacut...

Vedete la dezintoxicare Numeroase vedete au luptat de-a lungul timpului impotriva abuzului de droguri si alcool...


Politic Show: Reteaua prin care banii publici ajung in firmele alesilor locali; Diaspora, umilita de Comisia de cod electoral; Atac PNL la pachet: Ciorbea si ordonantele
Thursday, February 26, 2015 6:27 PM
Baronii PSD l-au convins pe Victor Ponta: Putem schimba votul indirect pentru alegerea presedintilor de CJ Presedintele UNCJR, Marian Oprisan, i-a convocat, pentru joi, pe sefii de Consilii Judetene...

Seful CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, arestat la domiciliu si in dosarul Centrului Militar Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu...


Business Report: Justitia poate stabili caracterul abuziv al dobanzii si comisionului de risc; Proiectul Codului Fiscal: Impozitarea efectiva aproape se dubleaza atat pentru microintreprinderi, cat si pentru PFA; Dobanzi de 150% la banci din Romania. Cat de scumpe sunt, de fapt, creditele rapide fata de imprumuturile bancare?
Thursday, February 26, 2015 6:00 PM
Zacamintele noi de petrol si gaze ar trebui sa aiba redeventa zero, la celelalte taxele trebuie marite - SAR Zacamintele noi de petrol si gaze ar trebui scutite complet de redevente...

Noua lege a gamblingului rezolva probleme, dar poate fi imbunatatita Noile modificari legislative adoptate pentru piata de gambling la finele anului trecut...


Subiectele Zilei: Paraciosul Sorin Ovidiu Vintu. Fostul mogul dadea in arest note informative despre colegii din detentie; Vom gasi sau nu medicamente mai ieftine in farmacii din 10 martie? Cum raspund reprezentantii companiilor farmaceutice; Razboiul hibrid al lui Putin ameninta Moldova, avertizeaza Pentagonul si NATO
Thursday, February 26, 2015 5:27 PM
Ce este de facut pentru o Romanie prospera. 12 pasi in viziunea Societatii Academice Romane Reducerea taxelor pentru cei cu venituri mici...

Exodul crestinilor din Orient Raiduri aeriene nocturne ale coalitiei internationale contra teroristilor Statului Islamic...


VIDEO Jihadistii au distrus cu baroasele mai multe statui si obiecte pre-islamice din Irak/ Metropolitan Museum: O adevarata catastrofa/ UNESCO cere reunirea de urgenta a Consiliului de Securitate ONU
Thursday, February 26, 2015 4:48 PM
Muzeul Metropolitan din New York (Met), unul dintre cele mai mari muzee din lume, a descris ca fiind "catastrofala" actiunea de distrugere a statuilor, frizelor si a altor obiecte pre-islamice de la Muzeul irakian Mosul, de catre jihadistii aparatinand gruparii Stat Islamic, potrivit AFP.  "Colectia Muzeului Mosul acopera toata paleta civilizatiilor din regiune, cu sculpturi remarcabile ale oraselor regale, cum ar fi Nimrud Ninive si Hatra in nordul Irakului ", a declarat directorul Metropolitam Thomas Campbell.
UPDATE Directorul general al UNESCO a cerut joi o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU


Londra: Panouri publicitare sumbre prezinta povesti triste ale oamenilor izgoniti din oras din cauza preturilor
Thursday, February 26, 2015 4:30 PM
Panouri publicitare digitale amplasate in Londra (unul in Holborn si altul in Aldgate) spun povestile triste ale rezidentilor ce nu mai pot face fata preturilor unui oras in continua schimbare. Panourile fac parte dintr-un proiect de cercetare ce colecteaza date cu privire la schimbarea fetei capitalei britance, scrie Adweek.


TOP Eurostat: Romania - penultima in UE la valoarea salariului minim brut pe economie
Thursday, February 26, 2015 4:03 PM
Romanii beneficiaza de un salariu minim brut pe economie de 218 euro pe luna, de la 1 ianuarie 2015, penultimul ca valoare din Uniunea Europeana, releva datele publicate, joi, de Oficiul european de statistica Eurostat.


Carmen Iohannis: Mi-ar placea sa ma implic in educatie si sustinerea tinerelor talente
Thursday, February 26, 2015 3:49 PM
Carmen Iohannis a declarat, joi, la Berlin, ca deocamdata nu si-a inceput activitatea de Prima Doamna, dar ca i-ar placea sa se implice in educatie si in sustinerea tinerelor talente, potrivit Mediafax.


A fost identificata gena ce face unic creierul uman
Thursday, February 26, 2015 3:20 PM
O secventa ADN, ce a stimulat cresterea numarului de neuroni in creierul uman de-a lungul timpului si care sta la baza unicitatii acestuia, a fost identificata de cercetatori in Germania, anunta The Guardian.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply