Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Economie

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Victor Ciorbea, avizat favorabil de Comisiile reunite de buget-finante pentru pozitia de membru ne-executiv in boardul ASF
11:11:00 AM
Senatorul PNL Victor Ciorbea a fost avizat favorabil luni de Comisiile reunite de buget-finante pentru pozitia de membru in Consiliul ASF, fostul premier afirmand ca il recomanda experienta didactica, faptul ca a fost procuror, dar si ca a gestionat patrimoniul sindicatelor, noteaza Mediafax. Deputatul PDL Andreea Paul l-a intrebat pe Ciorbea ce anume il recomanda pentru a face parte din Consiliul ASF, in conditiile in care nu detine experienta necesara prevazuta in Legea ASF, respectiv "o experienta profesionala in domeniul financiar, al institutiilor de credit si/sau al institutiilor financiare nebancare de minimum 9 ani de la data absolvirii studiilor". Fostul premier a sustinut ca a fost singurul sef de promotie "cu zece pe linie" in 45 de ani de comunism la facultatile de drept si de stiinte sociale fara sa fie membru de partid.


China: Profiturile liniilor aeriene sunt afectate de dezvoltarea uluitoare a trenurilor de mare viteza
11:00:00 AM
Cele mai mari companii aeriene chineze admit ca profiturile le-au scazut nu doar din cauza inmultirii zborurilor low-cost, ci si din cauza celor 9.700 km de linii ferate de mare viteza construite in ultimii cinci ani. Aeroporturile din China au o faima proasta din cauza intarzierilor mari, astfel ca multi prefera trenul care poate parcurge 1.000 km in patru ore.


Dragos Anastasiu, Eurolines: Aplicarea accizei de 7 centi va avea un efect distrugator pentru transportatorii din Romania
11:00:00 AM
"Aplicarea accizei de 7 centi va avea un efect distrugator pentru transportatorii din Romania la modul general. Faptul ca se pregateste un act legislativ care sa limiteze efectul devastator prin returnarea a 4 centi este de salutat dar insuficient. Cei 3 centi plus diferenta pentru costurile legate de returnare ar trebui sa se regaseasca de IMEDIAT in preturile catre calatori, respectiv marfa pentru transportatori. Acest lucru nu va fi integral posibil pentru ca, de exemplu, la transportul international de persoane avem concurenta in zboruri. Ori kerosenul nu are nici macar TVA, ce sa mai vorbim de acciza. Prin urmare avem aici o problema concurentiala", a explicat pentru HotNews.ro Dragos Anastasiu, presedintele Eurolines Romania si unul dintre cei mai importanti transportatori rutieri de persoane.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply