Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Economie

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Facebook a avut profit de 1,5 miliarde dolari in 2013. Numarul de utilizatori a depasit 1,2 miliarde
4:05:44 AM
Facebook a afisat rezultate financiare foarte bune in 2013, cu afaceri care s-au apropiat de 8 miliarde dolari si profit net de 1,5 miliarde dolari, de 30 de ori mai mare decat in 2012. In aceste conditii, numarul de utilizatori care intra macar o data pe luna in retea este de 1,23 miliarde, iar 750 de milioane dintre ei intra macar o data pe zi.


Euro se tranzactiona joi in jurul orei 11 la un curs de 4,51 lei. Moneda nationala a evoluat ieri impotriva curentului regional, bancherii suspectand interventii ale BNR
3:54:27 AM
Aprecierea initiala din regiune de miercuri a ramas doar o amintire distanta la finalul sedintei de tranzactionare, intrucat zlotul polonez si forintul maghiar au inregistrat pierderi de peste 0,5% in cea mai mare parte a zilei. Si daca ne asteptam la o apreciere a leului, aceasta s-a produs din alte motive, intrucat leul a evoluat contrar tendintei regionale de depreciere, scriu economistii ING Bank intr-un raport difuzat joi inainte de pranz. Credem ca moneda locala a fost probabil ajutata de banca centrala, asa cum sugereaza si volumele semnificative tranzactionate inaintea publicarii cursului de referinta al BNR, mai precizeaza acestia.


Parcul auto national in detaliu - Cate masini din fiecare marca exista in tara
3:31:00 AM
In Romania exista sase milioane de vehicule motorizate, din care 4,7 milioane sunt autoturisme, iar 600.000 sunt utilitare, arata cele mai noi date ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Care e proportia diesel-benzina, cat de vechi sunt masinile si cum sunt reprezentate cele mai cunoscute marci,  puteti citi in articol.


Studiu PwC: 92% dintre directorii generali ai firmelor romanesti sunt preocupati de cresterea poverii fiscale/ 86% dintre ei se tem de raspunsul Guvernului la problema deficitului bugetar
2:55:00 AM
92% dintre directorii generali ai companiilor din Romania sunt preocupati de cresterea poverii fiscale, iar 86% dintre acestia se tem de raspunsul Guvernului la problema deficitului bugetar, arata rezultatele studiului PwC Romania CEO Survey 2014. Acesta este al doilea cel mai ridicat nivel de ingrijorare inregistrat la nivel global, dupa cel din Franta, acolo unde toti directorii de companii au mentionat problema cresterii poverii fiscale drept principala amenintare pentru afacerile companiilor pe care le conduc, si mult peste media globala de 70%.


UPDATE Google a vandut cu 2,91 miliarde dolari divizia Motorola Mobility catre chinezii de la Lenovo
12:16:00 AM
Gigantul online Google a anuntat, miercuri noaptea, ca a vandut divizia de telefoane mobile Motorola Mobility grupului chinez Lenovo pentru 2,91 miliarde de dolari. Google cumparase in vara lui 2012 divizia de smartphone-uri pentru 12,5 miliarde dolari, insa marea miza tine de brevetele de inventie. UPDATE; Google va pastra proprietatea asupra unei majoritati a portofoliului de patente ale Motorola Mobility, inclusiv solicitarile curente de patentare si descrierile de inventii. Lenovo va primi o licenta pentru acest bogat portofoliu de patente si alte elemente de proprietate intelectuala. Lenovo va prelua peste 2,000 de patente precum si marca comerciala Motorola Mobility.


Wall Street scade pe fondul deciziilor luate de Fed
Wednesday, January 29, 2014 10:36 PM
Bursa de la New York a scazut miercuri dupa ce Banca centrala americana Federal Reserve (Fed) a decis sa continue, asa cum era de asteptat, reducerea limitata a sprijinului acordat economiei Statelor Unite si sa mentina neschimbate dobanda de interventie, investitorii fiind ingrijorati si cu privire la pietele emergente : Dow Jones a pierdut 1.16 %, iar Nasdaq 1.14 %.


Solicitarea Intact Production de dizolvare a B1 TV, respinsa de Tribunal
Wednesday, January 29, 2014 4:50 PM
Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea Intact Production de dizolvare a societatii B1 Channel, care opereaza licenta televiziunii de stiri B1 TV. Decizia poate fi atacat cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare, potrivit paginademedia.ro. "Admite exceptia lipsei de interes, invocata de parata. Respinge cererea de chemare in judecata, ca lipsita de interes", a decis Tribunalul Bucuresti.


SUA: Fed continua reducerea sprijinului monetar acordat economiei
Wednesday, January 29, 2014 2:39 PM
Banca centrala americana Federal Reserve (Fed) a decis sa continue, asa cum era de asteptat, reducerea limitata a sprijinului acordat economiei Statelor Unite si sa mentina neschimbate dobanda de interventie, in apropiere de zero, potrivit unui comunicat al Fed citat miercuri de France Presse.


Radu Banciu a fost amendat cu 5.000 lei de catre Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, pentru afirmatiile la adresa cetatenilor din Republica Moldova
Wednesday, January 29, 2014 2:05 PM
Realizatorul TV Radu Banciu a fost sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 5.000 lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), pentru afirmatiile la adresa cetatenilor din Republica Moldova. Colegiul director al CNCD a dezbatut in sedinta de astazi, 29 ianuarie, cazul acesta si a constatat fapta de discriminare multipla, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului, Csaba Asztalos.


Cum a favorizat Guvernul de doua ori in zece ani compania Rompetrol in detrimentul statului
Wednesday, January 29, 2014 1:13 PM
Statul roman ajuta pentru a doua oara in ultimii zece Rompetrol Rafinare primind la schimb promisiuni. In octombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanta de urgenta (OUG 118) privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a datoriilor Rompetrol care se ridicau la circa 660 milioane dolari. Rompetrol s-a angajat sa rascumpere obligatiunile pana pe 30 septembrie 2010. Nu si-a respectat obligatiile, iar statul roman a actionat Rompetrol in judecata. Zece ani mai tarziu, statul roman mai face un gest de plin de generozitate si renunta la toate litigiile din acest caz tot in schimbul unor promisiuni. Vezi in text o istorie a creantei Rompetrol.


UDMR propune o initiativa legislativa prin care romanii cu credite in valuta le pot converti in moneda nationala
Wednesday, January 29, 2014 11:43 AM
Deputatul UDMR Bihor Cseke Attila spune ca formatiunea are o initiativa legislativa prin care romanii cu credite ipotecare luate in valuta ar putea sa le converteasca in moneda nationala, la cursul valutar de la data contractarii creditului, scrie Mediafax.


Gruia Stoica, retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA. Omul de afaceri este urmarit penal pentru cumparare de influenta intr-un dosar legat de Complexul Energetic Oltenia
Wednesday, January 29, 2014 11:32 AM
Omul de afaceri Gruia Stoica, patronul GFR, a fost retinut pentru 24 de ore si va fi prezentat joi Curtii de Apel Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile. Potrivit unor surse judiciare citate de ZIUAnews, procurorii DNA au descins, miercuri, la Complexul Energetic Oltenia, pentru a verifica desfasurarea licitatiei pentru desemnarea operatorului de transport feroviar marfa ce ar urma sa preia transportul carbunelui de la Complexul Energetic Oltenia. Sursele citate sustin ca ar fi existat presiuni atat in Ministerul Transporturilor, cat si in afara lui, pentru ca respectivul contract sa fie oferit companiei lui Gruia Stoica, Grup Feroviar Roman (GFR) in defavoarea CFR Marfa. Valoarea contractului se ridica la cateva zeci de milioane de euro. DNA anunta ca Gruia Stoica este urmarit penal pentru cumparare de influenta in acest dosar.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply