Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Scolile si gradinitele din Bucuresti raman inchise si vineri, 31 ianuarie
6:10:26 AM
Scolile si gradinitele din Capitala vor ramane inchise pentru elevi si maine, 31 ianuarie, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu. "Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis sistarea cursurilor in invatamantul prescolar, gimnazial si liceal pentru vineri, 31 ianuarie. Maine nu se fac ore", a anuntat purtatorul de cuvant al ISMB.


DNA despre intrarea in vigoare a noilor Coduri: Exista un risc major ca eficienta investigatiilor in cauzele de coruptie sa fie semnificativ diminuata
6:03:00 AM
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) isi exprima, intr-un comunicat transmis joi, "deosebita ingrijorare privind intrarea in vigoare, in forma adoptata de Parlament, a prevederilor Noului Cod Penal si ale Noului Cod de Procedura Penala la data de 1 februarie 2014", apreciind ca in aceasta situatie "exista un risc major ca eficienta investigatiilor in cauzele de coruptie sa fie semnificativ diminuata".


VIDEO Raed Arafat, investit in functia de secretar de stat in MAI: Prin Departamentul pentru interventii in situatii de urgenta vom avea un sistem integrat
5:46:00 AM
Infiintarea Departamentului pentru interventii in situatii de urgenta reprezinta o integrare reala a sistemului de urgenta, a declarat joi medicul Raed Arafat, la investirea in functia de secretar de stat in MAI si de coordonator al acestui departament, transmite Agerpres.


VIDEO Ponta: Astept propunerile CSM privind noul Cod penal, sa ne spuna daca e rau sau bun. Daca e un Cod rau, vrem sa stim ca sa ii sanctionam pe cei trei: Basescu, Boc, Predoiu
5:35:00 AM
Premierul Victor Ponta a declarat joi ca in privinta noului Cod penal care va intra in vigoare de la 1 februarie asteapta propunerile Consiliului Superior al Magistraturii, dupa discutia ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, cu reprezentantii CSM, transmite Agerpres.


Surse: Elena Udrea va fi exclusa din PDL
4:52:00 AM
Surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca Elena Udrea va fi exclusa din partid in week-end la intalnirea democrat liberalilor de la Brasov. Udrea a fost invitata la sedinta conducerii partidului pentru a-si expune punctul de vedere, sustin sursele citate. Deputatul PDL a declarat intr-o emisiune la Realitatea TV ca Partidul Miscarea Populara va scadea semnificativ scorul electoral al PDL. Declaratia i-a deranjat pe liderii PDL care, de altfel, au avertizat-o in urma cu o saptamana sa nu mai atace partidul, in caz contrar se vor lua masuri impotriva acesteia. .


VIDEO Victor Ponta sustine ca ordonanta de urgenta privind ASF a fost solicitata in mod expres de CE si FMI. Procurorii sustin ca ordonanta facea jocurile in scandalul de coruptie Carpatica Asigurari
4:42:00 AM
Ordonanta de urgenta prin care Guvernul a redus numarul membrilor board-ului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si a impus o serie de criterii profesionale a fost negociata si solicitata in mod expres de Comisia Europeana si Fondul Monetar International, a sustinut joi premierul Victor Ponta. DNA sustine ca ordonanta de urgenta a fost promovata pentru a proteja interesele firmei de asigurari Carpatica. Reamintim ca nota de fundamentare a ordonantei a fost semnata de vicepremierul Daniel Chitoiu, a carui sotie este urmarita penal in dosarul Carpatica Asigurari. Totodata, seful ASF este Dan Radu Rusanu, nasul familiei Chitoiu.


Oamenii de stiinta anunta o noua descoperire medicala in tratamentul cu celule stem
4:37:00 AM
Cercetatorii japonezi anunta o “descoperire stiintifica majora”, care are potentialul de a incepe o noua era a medicinei personalizate. Acestia au aratat ca celulele stem pot fi obtinute doar prin scufundarea celulelor sanguine in acid.


Victor Ponta: Soferii din Constanta au ignorat avertizarile, voi verifica ce sanctiuni sunt in Vest sau SUA
4:19:00 AM
Restrictiile de circulatie nu au fost respectate in Constanta, iar soferii au ignorat semnalele politiei si au plecat la drum in viscol dupa care au cerut ajutor autoritatilor, a afirmat joi premierul Victor Ponta, adaugand ca va verifica ce sanctiuni sunt aplicate in Europa de Vest sau SUA in astfel de cazuri.


Jaf la CFR Marfa. Despre 3 milioane de euro spaga si caile noastre ferate
4:17:40 AM
“CFR Marfa avea in 1989 circa 100.000 de vagoane, acum mai are vreo 36.000”. Aceasta era replica si informatie-cheie cu care Gruia Stoica si-a inceput pledoaria, contrazicandu-ma in direct la Televiziunea Romana, atunci cand spuneam ca in compania de stat domneste haosul si ca nu exista un inventar complet al patrimoniului. De cand spuneam aceste lucruri au trecut niste luni, compania se duce spre faliment si un scandal referitor la o spaga fabuloasa, care ar fi de 3.000.000 de euro, a izbucnit din neant, implicandu-l pe Gruia Stoica, acesta fiind retinut, incatusat si dus in fata procurorilor.


Ce efecte are revolta din Ucraina asupra Romaniei si a comportamentului Rusiei in regiune? Intalnire online cu expertul Octavian Milewski, vineri de la ora 12
4:10:00 AM
Rusia a testat noi rachete de croaziera in ciuda tratatelor in vigoare, scria in urma cu doua zile New York Times. La Brussels, intalnirea dintre Vladimir Putin si liderii UE a fost rece si punctata de critici aduse europenilor de presedintele rus. Intre timp, protestele continua in cea mai mare tara din estul Europei, Ucraina, multi vorbind despre posibilitatea unui razboi civil. Pe fondul acestei instabilitati accentuate, influenta Rusiei in regiune creste. Reintram in logica celor doua blocuri geopolitice opuse? Care sunt obiectivele Rusiei? Poate juca Romania un rol pozitiv in chestiunea ucraineana? Care sunt sansele europene ale Republicii Moldova in noul context? Expertul Octavian Milewski raspunde intrebarilor cititorilor intr-o intalnire online, vineri de la ora 12.


Directorul CFR Marfa, in coma la Spitalul Elias, dupa ce a facut accident vascular cerebral
4:06:00 AM
Directorul CFR Marfa, Dragos Draghici, al carui nume apare in dosarul in care proprietarul GFR a fost retinut pentru coruptie, in cazul unei licitatii a CE Oltenia, a fost operat la Spitalul Elias, dupa ce a suferit un accident vascular cerebral, fiind in coma la Terapie Intensiva. Managerul Spitalului Elias, profesor dr. Doina Dimulescu, a declarat joi, pentru Mediafax, ca Dragos Draghici a fost operat miercuri, pentru indepartarea unui hematom cerebral.


Facebook a avut profit de 1,5 miliarde dolari in 2013. Numarul de utilizatori a depasit 1,2 miliarde
4:05:44 AM
Facebook a afisat rezultate financiare foarte bune in 2013, cu afaceri care s-au apropiat de 8 miliarde dolari si profit net de 1,5 miliarde dolari, de 30 de ori mai mare decat in 2012. In aceste conditii, numarul de utilizatori care intra macar o data pe luna in retea este de 1,23 miliarde, iar 750 de milioane dintre ei intra macar o data pe zi.


Care sunt beneficiile consumului de banane
3:58:52 AM
Bananele sunt printre cele mai consumate fructe din lume si unii oameni de stiinta cred ca banana ar fi fost chiar primul fruct din lume. Bananele sunt crescute în cel putin 107 de tari si sunt pe locul al patrulea în topul culturilor alimentare din lume, în valoare monetara. Beneficiile posibile pentru sanatate includ reducerea riscului de cancer si astm, scaderea tensiunii arteriale si imbunatatirea sanatatii inimii.


Euro se tranzactiona joi in jurul orei 11 la un curs de 4,51 lei. Moneda nationala a evoluat ieri impotriva curentului regional, bancherii suspectand interventii ale BNR
3:54:27 AM
Aprecierea initiala din regiune de miercuri a ramas doar o amintire distanta la finalul sedintei de tranzactionare, intrucat zlotul polonez si forintul maghiar au inregistrat pierderi de peste 0,5% in cea mai mare parte a zilei. Si daca ne asteptam la o apreciere a leului, aceasta s-a produs din alte motive, intrucat leul a evoluat contrar tendintei regionale de depreciere, scriu economistii ING Bank intr-un raport difuzat joi inainte de pranz. Credem ca moneda locala a fost probabil ajutata de banca centrala, asa cum sugereaza si volumele semnificative tranzactionate inaintea publicarii cursului de referinta al BNR, mai precizeaza acestia.


?HARTA INTERACTIVA Drumurile si autostrazile inchise sau restrictionate din cauza zapezii - 30 ianuarie / Situatia la ora 12:00
3:43:00 AM
Zona de sud-est a Romaniei a intrat miercuri dimineata sub incidenta a doua coduri, galben si portocaliu, iar in sase judete s-a dispus codul rosu de ninsori si viscol. Autoritatile au decis sa inchida mai multe autostrazi si drumuri nationale, iar pe altele cu circulatia ingreunata au impus diferite restrictii. Mare parte din restrictiile de drumuri sunt mentinute si joi, astfel icnat circulatia este sever afectata in zona de sud-est a tarii. HotNews.ro va popune o HARTA INTERACTIVA, actualizata constant, cu sectoarele de autostrada si drumuri nationale inchise sau cu restrictii.


Parcul auto national in detaliu - Cate masini din fiecare marca exista in tara
3:31:00 AM
In Romania exista sase milioane de vehicule motorizate, din care 4,7 milioane sunt autoturisme, iar 600.000 sunt utilitare, arata cele mai noi date ale Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Care e proportia diesel-benzina, cat de vechi sunt masinile si cum sunt reprezentate cele mai cunoscute marci,  puteti citi in articol.


[P] VIDEO Regele berii din Romania ocroteste Ursul, regele padurilor din tara noastra
2:56:00 AM

In Judetul Harghita, Muntii Hasmas exista singurul centru pentru reabilitarea puilor de urs orfani din tara si din Europa. Incepand de anul trecut, Ursus sustine activitatile centrului fondat de Leonardo Bereczky cu sprijinul fundatiei Vier Pfoten in 2003.


Studiu PwC: 92% dintre directorii generali ai firmelor romanesti sunt preocupati de cresterea poverii fiscale/ 86% dintre ei se tem de raspunsul Guvernului la problema deficitului bugetar
2:55:00 AM
92% dintre directorii generali ai companiilor din Romania sunt preocupati de cresterea poverii fiscale, iar 86% dintre acestia se tem de raspunsul Guvernului la problema deficitului bugetar, arata rezultatele studiului PwC Romania CEO Survey 2014. Acesta este al doilea cel mai ridicat nivel de ingrijorare inregistrat la nivel global, dupa cel din Franta, acolo unde toti directorii de companii au mentionat problema cresterii poverii fiscale drept principala amenintare pentru afacerile companiilor pe care le conduc, si mult peste media globala de 70%.


Presedintele bulgar propune introducerea votului obligatoriu pentru a combate fraudarea alegerilor
2:51:33 AM
Presedintele bulgar Rosen Plevneliev a propus miercuri organizarea unui referendum in mai, in vederea introducerii unui vot obligatoriu la alegeri, pentru a combate frauda care afecteaza in mod regulat scrutinele din aceasta tara, cea mai saraca din Uniunea Europeana, relateaza Mediafax citand AFP.


Care sunt avantajele si dezavantajele femeii in zilele noastre
2:04:00 AM
"Ce faci cand te duci cu sotul in club si sare de gatul unei fete?", "Se vede ca esti insarcinata dupa 5 zile?" si "De ce japonezii nu isi bat copiii" sunt o parte dintre dilemele saptamanii., alaturi de raspunsurile redactiei :)


Relu Fenechiu afla joi sentinta definitiva in dosarul Transformatorul
1:31:00 AM
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) vor anunta joi sentinta in dosarul ''Transformatorul'', aflat in faza de recurs, in care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat anterior la 5 ani de inchisoare


Dosarul Carpatica: Ilie Carabulea si Marian Mirzac au fost arestati preventiv
12:37:00 AM
Omul de afaceri Ilie Carabulea, care controleaza grupul Carpatica, si fostul director general al Carpatica Asig, Marian Mirzac, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata de Tribunalul Bucuresti, miercuri seara, la propunerea procurorilor DNA care instrumenteaza dosarul "Carpatica".


[P] Cand renuntam la depozitul bancar pentru alte investitii?
12:19:14 AM
Cand vine vorba despre economisire, instictiv facem analogia cu depozitul bancar, cea mai utilizata formula de a pune bani deoparte. Te-ai gandit vreodata ca economiile tale sunt tot o investitie?


Importurile de gaze s-au triplat. Dispeceratul, in alerta pentru echilibrarea alimentarii cu gaze la nivel national
Wednesday, January 29, 2014 11:51 PM
Importurile de gaze s-au triplat in aceste zile, fata de o perioada normala de iarna, pentru ca alimentarea cu gaze a populatiei si a industriei sa fie echilibrata, iar Dispeceratul de gaze este in prezent in alerta, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse din cadrul Dispeceratului.


?LIVE TEXT Ninsori si viscol: A2, A3, A4 si 26 de drumuri nationale, inchise joi dimineata. Mai mult de 200 de trenuri, anulate. Sute de localitati sunt izolate. De la noapte vine gerul
Wednesday, January 29, 2014 11:12 PM
Ninsoarea abundenta si viscolul au determinat inchiderea circulatiei pe A2 Bucuresti-Constanta, A3 Bucuresti-Ploiesti si tronsonul A4 Ovidiu-Agigea. Nu se poate circula nici pe 26 de drumuri nationale. Mai multe judete din susul si sud-estul tarii se afla joi dimineata, pana la ora 10.00, sub avertizari de cod portocaliu si galben.


Utile: Kiwi previne infarctul si intareste imunitatea. Iata ce alte beneficii importante aduce; Calmeaza tusea cu siropuri facute in casa; Cum sa te hidratezi iarna? Uite cata apa trebuie sa bei in anotimpul rece
Wednesday, January 29, 2014 10:10 PM
Ce boala grava de paste daca bei mai mult de un pahar de vin pe zi.Consumul de alcool in mod regulat poate contribui la cresterea riscului...

De ce nu sunt periculoase sticlele de plastic. Sticlele de plastic nu sunt atat de periculoase precum se credea initial, sustine un studiu realizat...


Business Report: Viscolul a invartit moristile: eolienele au realizat 20% din productia de energie a tarii; Cine construieste noi apartamente in Bucuresti anul acesta; Blocajele recente ale transportatorilor rutieri ar putea genera pierderi de 300 milioane euro
Wednesday, January 29, 2014 9:34 PM
"Platile catre pagubitii FNI, pregatite pentru cel de-al doilea trimestru al anului". Lunga asteptare a fostilor deponenti de la FNI...

Morgan Stanley si Raiffeisen vor intermedia listarea Hidroelectrica.  Listarea Hidroelectrica va fi intermediata de un consortiu alcatuit din...


Subiectele Zilei: Afacerea Deszapezirea. Viscolul ii umfla conturile deputatului lui Voiculescu; Cele 8 mari pacate ale noilor Coduri Penale; Magistrala 6 de metrou 1 Mai - Otopeni capata contur. S-a decis unde vor fi amplasate statiile
Wednesday, January 29, 2014 8:49 PM
Dragnea ii va propune lui Ponta eliberarea din functie a prefectului care a ramas inzapezit. Pe lista mai este un alt prefect...

Universitatea "Al. I. Cuza" Iasi, amenintata cu trimiterea in judecata de catre propriii studenti. Reprezentantii studentilor de la Universitatea...


Politic Show: Maria Grapini va renunta la functia de ministru pentru a candida la europarlamentare; Ponta ii paseaza lui Arafat situatiile de urgenta; Udrea, despre inregistrarea PMP: Ma bucur, pentru ca era nevoie de o voce puternica a Opozitiei
Wednesday, January 29, 2014 8:06 PM
Ponta trimite primarii sa acceseze bani europeni pentru utilaje de deszapezire. Dupa cinci zile de cod portocaliu in sudul si jud-estul tarii...

Funeriu isi anunta candidatura la europarlamentare din partea PMP.Daniel Funeriu a anuntat imediat dupa eliberarea din functia...


?STENOGRAME Procurorii DNA: Daniel Tudor, in calitate de sef CSA si apoi vicepresedinte ASF, a ignorat deficiente grave descoperite la Carpatica invocand presiuni politice legate de alegerile parlamentare
Wednesday, January 29, 2014 7:52 PM
Carpatica Asigurari a incheiat in data de 20 decembrie 2012 un contract de reasigurare cu firma germana Hannover Re, utilizat de catre conducerea asiguratorului controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea pentru a acoperi in mod fictiv problemele financiare ale firmei si constatate de echipa de control a CSA in perioada octombrie 2012- martie 2013, acuza procurorii DNA. Contractul nu acoperea decat un procent de 40% din rezerva de daune a Carpatica si s-ar fi impus obligatoriu o majorare de capital de 12 milioane euro. Desi a stiut acestea, Daniel Tudor, in calitate de sef al CSA si ulterior vicepresedinte al ASF, a emis o decizie in care nu au fost evidentiate aceste deficiente grave, in interceptarile telefonice de la dosar acesta declarand ca a luat aceasta decizie din cauza presiunilor legate de alegeri.


Caru' cu Vedete: Reconciliere istorica! Victor Piturca s-a impacat cu Vica Blochina. Vezi de ce l-a iertat lituanianca; Pe cine iubeste Bianca Dragusanu? Nu e Victor si nici Cristea; Delia si-a deschis larg picioarele si a filmat tot
Wednesday, January 29, 2014 7:29 PM
Catalin Botezatu, grav bolnav? S-a internat intr-o clinica din Istanbul. Dupa mesajul cutremurator publicat pe o retea de socializare...

Dana Savuica doarme intr-un pat identic cu cel al Claudiei Schiffer.  Dana Savuica, celebra pentru aparitiile in cunoscuta revista americana...


Faze Tari: Cum arata blonda acuzata ca-i hartuita sexual pe fotbalistii unei echipe; Incredibil! Mananca in fata calculatorului si castiga 9.000 de dolari; Traficantii au tesut 45 de kilograme de heroina in covoare de lana
Wednesday, January 29, 2014 6:46 PM
Vrea sa aiba cele mai mari buze din lume. Vezi mai multe poze socante! Desi are buze uriase, o rusoaica de 22 de ani nu vrea sa...

Trandafirii fosforescenti, noua fita. Fiecare floare este frumoasa in felul ei si fiecare in parte se muleaza dupa gusturile oricarei doamne sau...


Parlamentul ucrainean a adoptat legea privind amnistierea manifestantilor arestati/ Opozitia o califica drept o lege despre ostatici
Wednesday, January 29, 2014 5:20 PM
Parlamentul ucrainean a adoptat miercuri legea privind amnistierea manifestantilor arestati in urma confruntarilor cu fortele de ordine, insa opozitia s-a abtinut de la vot. Dupa mai multe ore de negocieri tensionate, textul a fost aprobat de 232 de deputati din cei 416 prezenti, relateaza Itar-tass. Opozitia ucraineana critica legea amnistiei, calificand-o drept o "lege despre ostatici"


Miscari de trupe la Steaua. ProSport: Tatarusanu a semnat cu Fiorentina/ GSP: Bourceanu va semna cu Trabzonspor
Wednesday, January 29, 2014 5:01 PM
ProSport a aflat ca Tatarusanu a semnat cu Fiorentina in Spania, acolo unde se afla cu echipa in cantonament, dar va ramane sub comanda lui Reghecampf pana in vara. Alexandru Bourceanu este foarte aproape de a pleca de la Steaua inca din aceasta iarna. Pentru a fi siguri ca nu il pierd, turcii de la Trabzonspor au oferit o suma importanta de bani, anunta Gazeta Sporturilor.


Solicitarea Intact Production de dizolvare a B1 TV, respinsa de Tribunal
Wednesday, January 29, 2014 4:50 PM
Tribunalul Bucuresti a respins solicitarea Intact Production de dizolvare a societatii B1 Channel, care opereaza licenta televiziunii de stiri B1 TV. Decizia poate fi atacat cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare, potrivit paginademedia.ro. "Admite exceptia lipsei de interes, invocata de parata. Respinge cererea de chemare in judecata, ca lipsita de interes", a decis Tribunalul Bucuresti.


Ministerul Fondurilor Europene publica primele drafturi pentru PO Infrastructura Mare si PO Competitivitate
Wednesday, January 29, 2014 4:16 PM
Ministerul Fondurilor Europene a publicat, miercuri, primele drafturi pentru Programul Operational Infrastructura Mare si Programul Operational Competitivitate, doua dintre cele patru programe pentru care institutia va asigura functia de Autoritate de Management in exercitiul bugetar 2014-2020, potrivit Mediafax. Programul, care face obiectul negocierii cu CE, asigura cadrul de implementare a investitiilor la nivel local, regional si national in infrastructura de transport, in infrastructura de mediu, precum si a investitiilor in domeniul eficientei energetice .


C. Predoiu, candidatul PDL la prezidentiale: Imi asum ca noile Coduri sunt bune/ Sa-mi dati voie sa am o alta parere decat doamnele Macovei si Kovesi
Wednesday, January 29, 2014 3:53 PM
Candidatul PDL la alegerile prezidentiale, Catalin Predoiu, a declarat la B1 TV ca este de acord cu noile Coduri. "Sa-mi dati voie sa am o alta parere decat doamna Macovei si Kovesi... Eu ma raliez parerii unor alti specialisti de marca", a declarat Predoiu. Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, i-a cerut premierului Ponta "sa dea curs solicitarilor magistratilor si sa nu arunce justitia penala in aer de la 1 februarie 2014". "O saptamana pana la dezastru. Dupa 1 februarie, noile Coduri vor da justitia peste cap", avertizeaza si reprezentantii Expert Forum.


Edward Snowden a fost propus la Premiul Nobel pentru Pace
Wednesday, January 29, 2014 3:29 PM
Americanul Edward Snowden, acuzat in SUA de spionaj dupa ce a publicat informatii despre interceptarile facute de Agentia Nationala de Securitate (NSA), a fost propus miercuri de catre doi parlamentari norvegieni la Premiul Nobel pentru Pace, anunta AFP.


Victor Ponta: Firmele de deszapezire au contracte incheiate de anul trecut. / In realitate: Contracte incheiate in regim de urgenta in timpul iernii, fara licitatie. Cele mai noi, semnate pe 23 si 24 ianuarie
Wednesday, January 29, 2014 2:48 PM
Premierul Victor Ponta a declarat miercuri seara ca firmele de deszapezire au contracte incheiate de anul trecut, nefiind semnat niciun contract in acest an. "Nu, nici vorba. Nu are legatura una cu alta, firmele de deszapezire au contracte incheiate de anul trecut", a spus Ponta la Romania TV, intrebat daca in aceasta perioada de cod rosu este "vreme de imbogatit" pentru anumite firme de deszapezire. "O tampenie spusa nu stiu exact pe unde", a afirmat premierul. In realitate, mare parte dintre contractele de deszapezire au fost atribuite direct prin negociere catre firmele de deszapezire chiar in toiul iernii. In Bacau si in Vrancea (cel din urma, judet unde Guvernul a instituit starea de alerta), contractele de deszapezire au fost semnate in mare graba pe 23 si 24 ianuarie.


SUA: Fed continua reducerea sprijinului monetar acordat economiei
Wednesday, January 29, 2014 2:39 PM
Banca centrala americana Federal Reserve (Fed) a decis sa continue, asa cum era de asteptat, reducerea limitata a sprijinului acordat economiei Statelor Unite si sa mentina neschimbate dobanda de interventie, in apropiere de zero, potrivit unui comunicat al Fed citat miercuri de France Presse.


Dr. Pivniceru, ranit in Apuseni: Aurelia a fost paralizata de la gat in jos, imediat dupa accident. Telefonul suna langa mine, dar nu m-am putut ridica sa ajung la el.
Wednesday, January 29, 2014 2:25 PM
Medicul Catalin Piviniceru, unul dintre supravietuitorii accidentului din Apuseni, isi aminteste ca mobilul i-a sunat dupa prabusire, insa n-a putut ajunge la el din cauza durerilor, si spune ca a trait un cosmar pana cand a ajuns pe targa.


DNA a ridicat documente depuse pentru o licitatie la CE Oltenia chiar inaintea deschiderii ofertelor
Wednesday, January 29, 2014 2:21 PM
Procurori ai Directiei Nationale Anticoruptie au descins, miercuri, la Complexul Energetic Oltenia, din Targu Jiu, de unde au ridicat mai multe documente depuse pentru o licitatie chiar cu o jumatate de ora inaintea deschiderii ofertelor, relateaza Mediafax.


Cronica de film 2: Nymphomaniac 2 - Sex si bune maniere
Wednesday, January 29, 2014 2:21 PM
Ca sa nu ramaie poporul repetent si anul asta la morala, comisia de rating a Centrului National al Cinematografiei a decis ca partea a doua a filmului lui Lars Von Trier sa nu mai intre in cinematografe. Astfel, comisia face dovada competentei sale, iar filmul lui Von Trier primeste reclama gratis.


Radu Banciu a fost amendat cu 5.000 lei de catre Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, pentru afirmatiile la adresa cetatenilor din Republica Moldova
Wednesday, January 29, 2014 2:05 PM
Realizatorul TV Radu Banciu a fost sanctionat cu amenda contraventionala in valoare de 5.000 lei de catre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD), pentru afirmatiile la adresa cetatenilor din Republica Moldova. Colegiul director al CNCD a dezbatut in sedinta de astazi, 29 ianuarie, cazul acesta si a constatat fapta de discriminare multipla, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului, Csaba Asztalos.


ISC: Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat ilegal pasajul rutier subteran de la Piata Presei
Wednesday, January 29, 2014 2:04 PM
Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat ilegal, in luna august 2013, planul urbanistic zonal care stabileste traseul pasajului rutier subteran de la Piata Presei Libere, potrivit unui raport al Inspectoratului de Stat in Constructii. Pentru a indrepta greseala, Primaria Capitalei a refacut planul urbanistic si il va suspune din nou la vot in sedinta de joi a Consiliului General. Intre timp insa, asociatia ProDoMo a cerut in instanta suspendarea proiectului.


Cianura noastra cea de toate zilele
Wednesday, January 29, 2014 1:51 PM
In doua situatii publice am auzit pronuntat in ultimii ani cuvantul "cianura". O data, in contextul Rosia Montana, legat de procedurile de prelucrare a minereurilor aurifere cu cianuri. Se vorbea, daca nu ma insel, de un "lac de cianuri". A doua oara, cu ocazia manifestatiilor din iarna lui 2012 din Piata Universitatii, cand sloganul agreat de toti manifestantii era "Sa dam cu cianura in dictatura!". Nu putine doamne onorabile, care se plictiseau seara in casa, isi dadeau intalniri mondene in Piata si se distrau de minune manifestand sub cupola acestui slogan "incarcat de otrava". M-a sunat si pe mine intr-o buna zi o prietena sa ma intrebe daca nu vin "sa strigam diseara <<sa dam  cu cianura in dictatura!>>".


Cum a favorizat Guvernul de doua ori in zece ani compania Rompetrol in detrimentul statului
Wednesday, January 29, 2014 1:13 PM
Statul roman ajuta pentru a doua oara in ultimii zece Rompetrol Rafinare primind la schimb promisiuni. In octombrie 2003, Guvernul a emis o ordonanta de urgenta (OUG 118) privind transformarea in obligatiuni cu o maturitate de sapte ani a datoriilor Rompetrol care se ridicau la circa 660 milioane dolari. Rompetrol s-a angajat sa rascumpere obligatiunile pana pe 30 septembrie 2010. Nu si-a respectat obligatiile, iar statul roman a actionat Rompetrol in judecata. Zece ani mai tarziu, statul roman mai face un gest de plin de generozitate si renunta la toate litigiile din acest caz tot in schimbul unor promisiuni. Vezi in text o istorie a creantei Rompetrol.


Simona Halep, eliminata in primul tur al turneului de la Paris
Wednesday, January 29, 2014 12:49 PM
Simona Halep, cap de serie numarul cinci, a fost eliminata in primul tur al turneului WTA de la Paris. Jucatoarea din Romania a fost invinsa de Kristina Mladenovic, din Franta - locul 62 WTA, scor 7-6(1), 6-4.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply