Your RSS feed from RSSFWD.com. Update your RSS subscription
RSSFWD

Hotnews.ro Actualitate

HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Surplusul de cont curent in Romania. Ce e normal si ce nu
1:16:22 PM
Exista multe voci care sunt realmente ingrijorate de surplusul de cont curent al Romaniei. Pana la urma, ce e normal si ce nu in surplusul contului curent al unei economii ca a noastra? Vestea buna este ca exporturile de bunuri si servicii s-au imbunatatit. Importurile scazute arata insa o scadere a investitiilor si a consumului ca urmare a lipsei finantarii externe, ceea ce e o veste proasta. Scaderea consumului si investitiilor echivaleaza cu destimularea cererii agregate, or asta nu ajuta deloc o crestere economica deja firava.


Strategia Romaniei pentru viitoarele fonduri europene: Sefii de Consilii Judetene vor avea o influenta sporita / Ministerele PNL actuale raman fara autoritati de management, iar Ministerul Fondurilor ar putea prelua coordonarea tuturor programelor UE. Ce spune ministrul Teodorovici
1:15:36 PM
?Ministerul Fondurilor Europene (MFE) ar putea prelua activitatea de coordonare si certificare din absorbtia fondurilor europene, inclusiv a celor din agricultura, conform noului draft vazut de HotNews.ro al Acordului de Parteneriat. Acordul reprezinta strategia Romaniei pentru atragerea banilor europeni in ciclul financiar 2014-2020.
Daca va fi pus in practica, documentul neoficial obtinut de HotNews.ro, restructureaza total actualul sistem de absorbtie al fondurilor europene 2007-2013, dar rastoarna si schema 2014-2020, prezentata de MFE in primavara.
Ministrul Fondurilor Europene, Eurgen Teodorovici neaga, insa, ca va prelua activitatea de certificare pentru toate fondurile UE destinate Romaniei. Acesta este un text intermediar, el putand suferi modificari ulterioare pana la momentul publicarii de catre Ministerul Fondurilor.


RSSFWD - From RSS to Inbox
3600 O'Donnell Street, Suite 200, Baltimore, MD 21224. (410) 230-0061
WhatCounts

Leave a Reply